14 Temmuz 2013 Pazar

Kakao Yağı Bronzlaşma

Siz değerli okurlarımıza daha önce kakao yağı hakkında çokça bilgilendirme yaptık ve genel faydalarından bahsettik. Burada ise özel olarak alıntımız sayesinde kakao yağı ile bronzlaşma arasındaki ilişkiye özellikle değinmiş olacağız. İyi okumalar dileriz.

Kakao Yağı Bronzlaşma

Kakao Yağı Bronzlaşma
Yaz aylarıyla birlikte, insanlar deniz kenarlarına tatile gittiklerinde tatilin olmazsa olmazı bronz tene sahip olmaktır. Kumral ve beyaz tenli kadınların güneşlenirken karşılaştıkları durumlardan biri cildin sadece kızarmasıdır. Hayalinizdeki bronz tene kavuşmak için güneşlenirken kakao yağını tercih edebilirsiniz.
Bazı doğal yağlar ile elde edilen doğal bronz ten, yaz boyunca kolay kolay bedeninizi terketmez. En önemli özelliği, kalıcı bronzluk sağlamak olan bu yağların en önemlisi kakao yağıdır. Bitkisel bronzlaşma, sanki saatlerce güneş altında yatmış gibi bronz bir ten sağlar. Hem güneşten kaçınayım, hem de çikolata renkli olayım diyorsanız kakao yağı ile bronzlaşma tam size göre. Bunun için kakao yağı kullanabilirsiniz.
Kakao yağını denize gittiğiniz ilk gün değil, birkaç gün (2 veya 3 gün) sonra uygulamalısınız. Kakao yağı çok hoş bir doğal bronzluk sağlar. İlk bir kaç gün deniz kıyısında koruma faktörü yüksek güneş kremleri ile güneşlendikten sonra kakao yağını kullandığınızda kalıcı bronzluk elde edersiniz. Bunun için güneşlenmenin 3. Gününden itibaren, sabah 9 ile 11 arası ve akşam 15.30 ile 17.30 arası saatlerde kakao yağı kullanmalısınız. Kakao yağını sürdükten sonra 15 dakika güneşlenin ardına güneş koruyucu krem kullanın.

Kakao Yağı Güneşlenme



Unutmayın ki, kakao yağı asla bir güneş kremi değildir. Doğal yapısında bir takım UV absorbe ediciler olsa da UVA ve UVB ışınlarını filtreleyecek koruyucu maddeler bulunmamaktadır. Bronzlastiktan sonra vücudunuzun güneş yanıklarına maruz kalmaması için, 15+ faktörlü güneş ürünleriyle korunmayı ihmal etmemelisiniz.
Güneş ışığında uzun süre kaldığımız zaman vücut B ve C vitamini kaybeder. BU durumlarda aşırı güneş cildimizde lekelenmeye sebep olabilir. İşte bu yüzden güneşlendiğimiz günlerde, diğer günlere oranla daha fazla B ve C vitamini tüketmeniz gerekir. Fazla güneşlenmek cildin zamansız kurumasına ve kırışmasına yol açacağından, fazla güneşe maruz kalmamak her zaman faydalıdır. Çünkü Güneş ışınlarına fazla maruz kalmak her zaman tehlikelidir.
Ayrıca güneşten korunmak için en iyi yol güneş kremleri değildir. En iyi yol fiziksel korunma yani güneşe fazla maruz kalmamaktır. Güneş kremleri içerisinde bulunan bir takım maddelerin sağlık açısından hiç de iyi şeyler olmadığını unutmayın.
Güneşlenme sonrası cildinize c vitamini (l ascorbic acid ile bakım yapabilirsiniz. 2 gram l ascorbic acidi bir su bardağı suda veya (gül, lavanta) gibi bitki sularında eritin ve bütün cildinize akşamları sürün. böylece güneşlenme sonrası güzel bir bakım yapmış olursunuz. C vitaminini gündüz kullanmayınız, ayrıca gündüz limon portakal gibi maddeleri cildinize sürmeyin, limon suyu limon tuzu kullanıp bronzlaşma içerikli ürün hazırlayın gibi tarifler veren bazı şarlatanlara inanmayınız. cildinizde lekelenme yapar. C vitamini içeren ürünleri gece kullanmaya özen gösterin.
Bu yazımızla alakalı olarak kakao yağı makalemizi inceleyebilirsiniz. Bronzlaşma ile ilgili makalemiz burada son buluyor. Siz de soru yorum ve önerilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. Ayrıca yazımızın daha fazla insana ulaşması için sosyal medyada paylaşırsanız seviniriz. Değerli vaktinizi ayırıp bu bronzlaşma ve güneşlenme yazısını okuduğunuz için teşekkür ederiz.


Kakao yağı ve bronzlaşmak için kullanımı hakkında sizlere sunduğumuz alıntı umarım işinize yaramıştır. Kakao yağı faydaları hakkında daha genel bilgilere ulaşmak adına Kakao Yağı  başlıklı yazımıza bakabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder