30 Mart 2016 Çarşamba

Kakao Yağı

Kakao yağı oldukça geniş bir kullanım alanına sahiptir. Hem saç hem cilt bakımında kullanılan bu doğal yağımız genelde güzel bir bronzlaşma sağlaması nedeni ile çoğu zaman güneş kremlerinin yerini almaktadır.  Bizlerde bu yağın ne işe yaradığını ve faydalarının neler olduğuna dair bilgiler vereceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Kakao Yağı Nedir ? 

Kakao
Kakao çekirdekleri Orta ve Güney Amerika'nın bazı bölgelerine özgüdür ve yüzyıllardır Mesoamerica ve Karayipler gibi yerlerde doğal cilt nemlendiricileri yapmak için hasat edilmiştir. Yumuşak bir kokusu, pürüzsüz bir dokusu  ve ultra-hidratlaştırıcı yapısı ile  kakao yağı dünyanın her yerinde ticari güzellik ürünlerinde çok popüler bir madde olarak kullanılmaktadır. Kakao yağının başka bir harika özelliği kakao çekirdekleri yüksek antioksidan bir besindir.  Kakao yağı, çoğunlukla hindistan cevizi yağı gibi doymuş olan sağlıklı bir yağdır. İçerdiği doymuş yağ miktarı ( doymamış yağın aksine ), tam türüne bağlı olarak toplam yağ içeriğinin yüzde 57'si ile yüzde 64'ü arasındadır. Farklı yağ asitleri arasında şunlar vardır:

  • stearik asit  
  • palmitik asit  
  • miristik asit  
  • arakidik asit  
  • laurik asit 

Kakao Yağı Ne İşe  Yarar ?

Kakao yağı bronzlaşmanın yanı sıra özellikle hamilelik sonrası oluşan çatlaklara ve cilt lekelerine iyi gelmektedir.Düzenli kullanım neticesinden çatlaklara ve lekelere çözüm olmaktadır. Bununla beraber sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde kavuşmak için de kakao yağı kullanılmaktadır.







Saç maskesi olarak da kullanılabilen kakao yağı kür olarak uygulandığında saç kırıklarını onararak daha sağlıklı görünen saçlara sahip olmak isteyenler için doğal bir yöntemdir. Kakao yağının çok ciddi bir nemlendirici etkisi de vardır. Yazımın bundan sonraki kısmına kakaoyag.wordpress.com dsitesinden yaptığım alıntıyla devam edeceğim.

....





Kakao yağı, çikolata imalatının hammaddesini oluşturur. Kakao yağının erime sıcaklığından dolayı sıklıkla ilaç yapımında, tıbbi alanda kullanılır. Oda sıcaklığında saklanabilir, fakat vücut sıcaklığında kolayca erir.

Kakao Yağının Faydaları

Kakao yağının içerisinde E vitamini bulunur. Bu sayede cildi besler, cildin nemini kaybetmesini engeller. Cildin sahip olduğu nem dengesini koruyarak yumuşak bir cilde sahip olmanızı sağlar. Yine içerisinde herhangi bir kimyasal madde bulunmadığından dolayı cildi tahriş etmez ve yan etkilere de neden olmaz.

Özellikle güneş sonrası nemini kaybeden ve kuruyan cildin tedavisinde kullanılan kakao yağı oldukça faydalı bir yağdır.

Kakao yağının nemlendirici yetenekleri sayesinde geçmişten gelen deneyimlerle çatlakları önlediği bilinmesi, bu yağın hamile kadınlar tarafından sıkça kullanılmasında önemli bir referans olurken, çatlamış deri ve dudak ve kuru-kaşıntılı deri sorunlarına karşı nemlendirici özellikleri sayesinde kullanılmaktadır.

Kakao Yağı Nasıl Kullanılır

kakao yağı katı bir yağ olduğu için eritilerek kullanılmalıdır. Kakao kullanımı zor olmamasına rağmen, gene de hazır kozmetik ürünlere göre daha zahmetlidir. Ancak, Kakao yağıyla kendinize nemlendirici kremler yapabilirsiniz. Bu kremler özelikle dudak ve topuk çatlaklarına ve tırnaklarınıza çok iyi gelecektir

Hamilelik çatlaklarına kakao yağı kullanımı; Hamilelik çatlaklarına karşı kakao yağı kullanacaksanız, hamilelik sürecinin başlangıcından itibaren kakao yağı kullanmalısınız, yağı duştan sonra krem gibi vücudunuza masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

Bronzlaşmak için kakao yağı kullanımı; Güneşlenmeden hemen önce vücudunuza süreceğiniz kakao yağı sizi daha bronz bir tene kavuşturacaktır. Ancak unutmamanız gereken bir şey bronzlaşma için kullandığınız kakao yağı güneş kremi değildir ve bu kullanım sizi güneşten korumaz. sadece bronzlaşırsınız.





....




Kakao yağı oda sıcaklığında katı halde bulunmaktadır; sıvı olarak satılan kakao yağları gerçek kakao yağı değildir. Faydalanmak için kullanırken başka sorunların ortaya çıkmaması için buna dikkat etmek gerekmektedir. Fazlası da çarpıntı ve baş dönmesine sebep olduğu için fazla kullanılmamalıdır.










Bir önceki yazım Kafur Yağı hakkında bilgi almak adına linke tıklayabilirsiniz. Blog sayfamızda bütün bitki yağları yer almaktadır ve sizler kendiniz için en iyi olana ulaşabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder