24 Mart 2016 Perşembe

Deve Dikeni


Deve Dikeni
Aslında isminin tam zıttı olan ve son derece sağlıklı olan deve dikeni faydaları hakkında size hazırladığımız yazımız umarım yararlı olacaktır. Bu bitkinin genel faydalarına ve kullanım alanlarına dair bilgiler yazımızda mevcuttur. İyi okumalar dileriz.

Deve Dikeni

Deve dikeni bir çiçekli bitkidir. Deve dikeni içindeki etken madde silymarin olarak adlandırılır Bitkinin farklı kısımları geleneksel olarak çeşitli sağlık rahatsızlıkları için doğal bitkisel tedaviler olarak kullanılır. Bu kısmen içerdiği güçlü antioksidanlar nedeniyledir. Karaciğer sağlığı üzerindeki olumlu etkisi ile bilinir, ancak çalışmalar diğer olası faydaları da araştırmaktadır. Ama herhangi bir takviye almadan önce mutlaka doktorunuzla konuşmalısınız. 

Deve Dikeni Faydaları 

  • Deve dikeni en yaygın kullanımlarından biri karaciğer sorunları tedavi etmektir. Deve dikeni, silimarin içindeki aktif bileşen, serbest radikal üretimini azaltarak bir antioksidan görevi görür . Bilim adamları bunun bir detokslayıcı etki yarattığını düşünüyor, bu yüzden  deve dikeni karaciğer problemleri için yararlı olabilir.  
  • Deve dikeni yağı cilt sağlığını iyileştirmek için topikal olarak kullanılabilir. Deve dikeni sağlıklı bir cildin desteklenmesine yardımcı olabilir. Deve dikeninin, başka bir çalışmada laboratuvar ortamında insan cildi hücreleri üzerinde antioksidan ve anti-aging etkileri olduğu da bulunmuştur . 
  • Yüksek kolesterol, kalp sağlığı ile ilgili sorunlara yol açabilir ve kişinin inme riskini artırabilir . Deve dikeni kolesterol seviyelerini düşük tutmada önemli rol oynayabilir. Diyabet tedavisi için  deve dikeni alan kişilerde kolesterol seviyelerinin plasebo alanlara göre daha düşük olduğunu bulmuştur . 
  • 2016 yılında yapılan ilk hayvan araştırmasında , silimarinin kilo alımına neden olan bir diyetle beslenen farelerde kilo kaybına neden olduğu bulunmuştur. Deve dikeni kilo vermek isteyenler için yararlı olabileceğini düşündürmektedir. Bununla birlikte, süt devedikeni insanlarda kilo kaybı üzerindeki etkilerine dair daha fazla araştırma yapılması gerekmektedir. 
  • Fareler üzerinde yapılan bir çalışmada ,  deve dikeni ekstraktının, insülin direncini azaltmasına yardımcı olduğu bulunmuştur . İnsülin direnci, tip 2 diyabetli insanlar için bir problemdir. Bu araştırma,  devedikeni diyabet yönetiminde rol oynayabileceğini öne sürse de,  deve dikeni insülin direncini azaltıp azaltmadığını ve diyabet yönetimini destekleyip desteklemediğini teyit etmek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır. 
  • Deve dikeni aktif madde iltihabı azaltmak için yardımcı olabilir . Yapılan çalışmalar silimarinin alerjik hava yollarında inflamasyon karşı korumak için yardımcı olduğu bulunmuştur. Silimarin, insanlarda astım semptomlarına fayda sağlayıp sağlamadığını görmek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır. 
  • Deve dikeni, belirli kanser türlerinin yayılmasının durdurulmasına yardımcı olabilir. Deve dikeni ekstresinin kolorektal kanserde kanserli hücrelerin büyümesini inhibe ettiğini bulmuştur. Deve dikeninin kanserle savaşmaya nasıl yardımcı olabileceğini belirlemek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır. 
  • Deve dikeni çayı, östrojen eksikliğinden kaynaklanan kemik kaybını önlemeye yardımcı olabilir. Deve dikeni, kemik sağlığını desteklemede önemli bir rol oynayabilir.  
  • Deve dikeni oksidatif direnci arttırdığı tespit edilmiş ve strese karşı etkili olduğu bulunmuştur. Oksidatif stres Alzheimer hastalığının potansiyel bir nedenidir . 
  • Deve dikeni, bir kişinin bağışıklık yanıtını güçlendirmeye yardımcı olabilir ve onların enfeksiyonla savaşmasına yardımcı olabilir. 


Deve Dikeni Çayı

Deve dikeni çayı , temizlik  için uzun zamandır kullanılan bir Akdeniz bitkisinden yapılan bir infüzyonudur. Bu bitkinin olgun tohumları, bunu inanılmaz derecede şifa veren ve detoksifiye edici bir infüzyon yapan önemli miktarda antioksidanlar ve diğer bileşenleri içerir.

Yüzyıllar boyunca bu bitki çayı, sağladığı faydalar için bugün hala değerli olan bir tedavi şekli olarak kullanılmıştır.Bu bitkisel infüzyon ayrıca size sağlayabilecekleri iyileştirici özellikler için önemli olan C ve E vitaminlerini de içerir. Deve dikeni çayın en önemli faydası, karaciğeri temizleyip güçlendirebilme özelliğidir. Bu çayda güçlü bir antioksidan olan silimarin, vücudunuzdaki bu çok önemli organın oksidatif hasarını korumaya, detoksifiye etmeye ve tedavi etmeye yardımcı olur.

Yapmanız gereken tek şey 1 bardak su içerisine 1 tatlı kaşığı kuru deve dikeni otu atıp 15 dk kısık ateşte demlemek ve sabahları tüketmektir. Gerekirse öğlen de içilebilir.  




Bitkisel yağlar hakkında daha fazla bilgi almak için ana sayfamıza dönebilir. İstediğiniz ve merak ettiğiniz yağ için arama kısmından bitkisel yağlarımıza bakabilirsiniz. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür eder sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder