28 Mart 2016 Pazartesi

Hardal Yağı


Bitkisel yağlar arasında bulunun hardal yağının ne işe yaradığını ve faydalarını aktaracağımız yazımız umarım sizlerin işine yarayacaktır. İyi okumalar dileriz. 

Hardal Yağı Ne İşe Yarar

Hardal Yağı
Hardal bitkinden üretilerek elde edilen bir yağdır. Çok eski dönemlerde hastalıkların iyileştirilme sürecinde kullanılmıştır. İçeriğinde Omega3, demir, protein, kalsiyum, çinko, magnezyum, fosfor ve selenyum bulunur.  Hardal yağı saçları güçlendiren antitoksin içerir. Cilde karşı gelecek her türlü saldırıyı geri püskürtebilecek güçtedir.
Şayet cilt üzerinde uygularsanız çatlaklıkları düzenleyerek cilde bakım yapar. Kilo sorunu olanların tercih edeceği bir özelliktedir.

Hardal Yağı Faydaları 

  • Hardal yağı, tekli doymamış yağ asitleri ile dolu olması nedeniyle şiddetle tavsiye edilir. Vücudumuzun yağ oranı 3:1   çoklu doymamış yağ asitleri ve bir kısım doymuş yağ asitleridir.  Hardal yağı, sağlığımız için çok önemli olan sağlıklı yağ asitleri ile doludur. Kalp için iyidir, cildi aydınlatır, saçların büyümesinde yardımcı olur, saçların erken grileşmesini engeller. 
  • Düzenli beslenmenizdeki hardal yağı da kalp sağlığınıza faydalı olabilir. Zengin bir MUFA kaynağı olarak, vücuttaki kötü kolesterolü düşürür, böylece kan yağ düzeylerini kontrol eder ve dolaşımda yardımcı olur. Sonuçlar, alfa-linolenik asit açısından zengin olan hardal yağının, ayçiçeği yağının kullanımından daha düşük bir IHD riski (İskemik Kalp Hastalığı) ile ilişkili olduğunu da belirtilmiştir. 
  • Çatlak topuklar  kış aylarında rahatsız edici bir sorundur. Çatlak topuklara güle güle demek için atık mumları kullanabilirsiniz. Eşit miktarda hardal yağı ile  balmumu kalın bir karışım haline gelir. Bu karışımla çatlak topuklarınızı doldurun ve pamuklu çoraplarla uyuyun ve topuklarınızı daha yumuşak hale getirin.  
  • Hardal yağı, anti-bakteriyel, anti-fungal ve anti-viral özelliklere sahiptir. Dış kullanımının yanı sıra iç kullanımının sindirim sistemi enfeksiyonları dahil olmak üzere enfeksiyonlara karşı savaşmada yardımcı olur. 
  • Ayurveda'ya göre, vücut masajı için hardal yağı kullanarak kan dolaşımını artırır, cilt dokusunu ve kas gerginliğini serbest bırakır. Ayrıca ter bezlerini harekete geçirir ve böylece vücuttan toksinleri atmaya yardımcı olur. Bu şekilde doğal bir temizleyici olarak davranır. 
  • Ayrıca yüz maskeleri yapmak için diğer malzemelerle birlikte kullanıldığında bronz ve koyu lekelerin çıkarılmasına yardımcı olduğu söylenir. Ayrıca, cilt tonunu iyileştirmek için cildi eşit miktarlarda hardal yağı ve hindistancevizi yağı ile de masaj yapabilirsiniz.
  • Hardal yağı, öksürük ve soğuk algınlığının tedavisi için  büyük bir bileşen olmuştur.  Bu, solunum yollarından tıkanıklığı temizlemeye yardımcı olan ısınma özelliğinden kaynaklanır. Hardal yağı buharı arıtımı, genellikle bir ev ilacı olarak tavsiye edilir ve ayrıca, bir çay kaşığı üzerine uykuya dalmadan önce göğsünüzde ovmak için kullanabilirsiniz. 

Hardal Yağının Cilde Faydaları 


Hardal yağının düzenli kullanımı size parlak ve sağlıklı bir cilt verebilir.  Yüzünüze hardal yağı ile  masaj  yapmanız düzenli olarak bronzlaşmayı, koyu lekeleri ve cilt pigmentasyonunu azaltabilir.

  • Nohut unu, 1 çay kaşığı yoğurt ve birkaç damla limon suyu ile hardal yağı karıştırınız. Bunu yüz ve boynunuza uygulayın. Soğuk su ile yıkayana kadar 10 ile  15 dakika bekletin. Bunu birkaç ay boyunca haftada üç kez yapın ve mükemmel sonuçlar göreceksiniz.
Hardal yağı, A, B kompleksi ve E vitaminleri bakımından zengindir, bunların hepsi anti-aging ve sağlıklı bir cildi destekler.

  • Genç görünümlü ciltler için hardal ve hindistan cevizi yağlarının eşit parçalarını karıştırın. Bu karışımı 15 dakika boyunca cildinize masaj yapın ve sonra hafif bir yüz yıkamasıyla yıkayın.

Düzenli olarak kullanırsanız, cilt tonunuzu daha açık hale getirmeye başlarsınız. Ayrıca kırışıklıkların başlangıcını geciktirerek yaşlanma belirtilerini de azaltır.

Güneşte dışarı çıkma konusunda endişelenmenize ya da evde hardal yağı bulundurduğunuz sürece pahalı güneş kremleri satın almanıza gerek yoktur.  Dışarıya çıkmadan önce bu harika yağın cildinize az miktarda masaj yapın. Bu yağdaki yüksek miktarda E vitamini, cildinizi zararlı UV ışınlarından ve çevresel toksinlerden korur. Bu yağın büyük miktarlarını cildinizde kullanmamanız gerektiğini unutmayın çünkü fazla yağ, toz ve kirlilik çeker.
Daha önce de belirtildiği gibi, hardal yağı, enfeksiyonu önlemek ve deri döküntülerini ve alerjilerini tedavi etmek için güçlü anti-inflamatuar, antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir. Ayrıca kuruluk ve kaşıntıyı önler.  Anti-agingin teşvik edilmesinde hardal yağı mükemmeldir. İçerisinde bulunan fazla miktarda E vitamini, düzenli kullanımda kırışıklıkların ve diğer yaşlanma belirtilerinin azalmasına neden olur. 


Hardal Yağının Saça Faydaları 


Hardal yağı saçların büyümesini sağlar, saç kaybını önler, grileşmeyi ve daha fazlasını azaltır.  Düzenli saç masajları saç derisini besler. Hardal yağı saç derisinde kan dolaşımını artırarak saç büyümesini uyarır. Her ikisi de saçınızı besleyen ve saç büyümesini teşvik eden protein, saçın ana bileşeni ve omega-3 yağ asitlerini içerir. Bu yağın antibakteriyel ve antifungal özellikleri saç dökülmesini önler ve sağlıklı saç büyümesini sağlar.

  • Bu yağı saç büyümesi için kullanmak çok kolaydır. Saçınıza ve saç diplerine biraz yağ sürün. Saçınızı yaklaşık 3 saat boyunca duş başlığıyla kaplayın ve saçlarınızı her zamanki gibi şampuanlayın ve bakım yapın. Birkaç kullanımdan sonra, görünür sonuçları göreceksiniz.

Hardal yağı, düzenli kullanımda saçın erken grileşmesini önlemeye yardımcı olan temel vitaminler ve minerallerle doludur.  Yatmadan önce hardal yağı kullanabilirsiniz. Saçınıza hardal yağı sürün ve yıkaması için 30 dakika bekletin.

Hardal yağının antibakteriyel ve antifungal özellikleri kepek ve kaşıntıdan arınmış sağlıklı bir saç derisi sağlar.

  • Eşit miktarda hardal ve hindistancevizi yağı karıştırın ve saça masaj yapın. Saçınızı bir havluyla örtün ve iki saat boyunca açık bırakın. Hafif bir şampuanla yıkayın. Bunu haftada birkaç kez yapın ve kepekinizin yavaşça kaybolduğunu izleyin.

Bir önceki yazım Greyfurt Yağı  hakkında bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz. Bitki yağları hakkında daha fazla bilgi almak adına blog sayfamızı takip edebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder