25 Mart 2016 Cuma

Defne Tohumu Yağı

Defne Tohumu Yağı
Defne tohumlarından elde edilen bitkisel yağımız defne tohumu yağı sağlık açısından son derece faydalı olmasının yanın cilt bakımında da topikal olarak kullanılmaktadır. Bizlerde sizlere bu geniş faydalara sahip olan bitkisel yağ hakkında aşağıda ayrıntılı bilgiler sunmaktayız iyi okumalar dileriz.

Defne Tohumu Yağı

Antakya'da, yüzyıllar boyunca defne tohumu yağı, sabun gibi geleneksel kozmetik ürünlerde ve artritte (Romatizm ) yaşlanmayı geciktirmek için mesaj yağı olarak kullanılmıştır. Daha sonra yerel pazarlarda satılan benzersiz ürünler üretmek için kullanılmaya devam etmektedir. Yerel talep on yıllar boyunca sabit kalmasına rağmen, son dönemde ihracat talebi arttı ve Antakya'da yerel nüfus için yeni gelir fırsatları yaratıldı.

Defne Tohumu Yağı Faydaları

  • Defne tohumu yağı, solunum yollarınızda biriken  balgamı temizleyebildiği ve böylece burun yolunun tıkanıklığını azaltabileceği için bir balgam söktürücü olarak bilinir.  Bu nedenle, defne  tohumu   yağı öksürük, soğuk algınlığı,grip ve bronşit gibi tıkanmaya neden olan hastalıklara karşı etkilidir.
  • Antibakteriyel ve antiseptik yapısı, solunum sistemi enfeksiyonlarına neden olabilecek herhangi bir bakteri veya virüsün öldürülmesi için de yararlıdır, böylelikle ilk başta bu tür hastalık ve rahatsızlıkların ortaya çıkmasını önler. Anti-spazmodik kaliteleriyle birleştiğinde, istemsiz kasılmaları yatıştırır. Spazmlar ve konvülsiyonlar, böylece ağrılı öksürük  durumlarında muazzam bir rahatlama sağlar. 
  • Defne tohumu yağı, menstruel akışı uyarmak için kullanılmıştır, bu nedenle defne yağı, düzensiz ve uygun olmayan adet dönemi için iyi ve doğal bir çare olarak kullanılmaktadır. . Menstrüel döngüleri uyarmaya ve düzenlemeye yardımcı olur, böylelikle adet akışınızın doğru, zamanında ve düzenli olmasını sağlar. Ayrıca, uterus kaslarını gevşetirken antispazmodik nitelikleri göz önüne alındığında menstrüel krampları hafifletmeye yardımcı olur ve bulantı , yorgunluk gibi sık görülen problemleri hafifletir. 
  • Defne tohumu yağı  analjezik nitelikleri ile bilinir ve genellikle artrit, romatizma, gut ya da artrit ile ilişkili kas ve eklem problemleri gibi çeşitli rahatsızlıklara ağrıyı azaltmak için kullanılır. Yoğun bir egzersiz seansından sonra ağrıyan kaslar için etkilidir. Kaslarda rahatlama yanında,  baş ağrısı veya migren kaynaklı ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilir. Dahası, yağ tamamen doğaldır, ki bu kesinlikle istenmeyen yan etkilere yol açabilecek ve uzun vadede genel sağlığınıza zararlı olabilecek kadar ağrı kesici ve analjezik ilaçlardan daha iyidir.
  • Doğada antibakteriyel olan bu yağ, bakterileri, yaraları, kesikleri, çürükleri veya kazıntılardan temizlemesine yardımcı olduğu için ilk yardım kitlerinize mükemmel bir ek olabilir. Böylelikle enfeksiyonların septik hale gelmesi veya tetanozun ortaya çıkmasını önlemek ve bu tür yaraların oluşmasını engel olmak için kullanılır. Bu nedenle, genellikle komplikasyonları önlemeye yardımcı olur ve iyileşme sürecini hızlandırır.  
  • Sindirim süreçlerini zenginleştirdiği ve iştahı artırdığı için yağın sindirim sistemi için iyi olduğu düşünülmektedir. Bir aperatif olmak, iş hayatının taleplerinden kaynaklanan baskı ya da mobbing gibi çeşitli nedenlerle iştah kaybına uğrayanlarda iştahı arttırmaya yardımcı olur. Bu önemlidir, çünkü uygun bir diyetiniz yoksa ortaya çıkabilecek akut eksiklikleri önlemeye yardımcı olur. 
  • Aynı zamanda defne  yağı da mide ve bağırsaklardaki fazla gazı gidermeye yardımcı olur ve bu sindirim organlarında da gaz oluşumunu engeller, böylece hazımsızlık, şişkinlik ya da ağrı semptomlarını giderir. Antispazmodik nitelikleri, mide ve bağırsak duvarlarının spazmları veya kasılmalarından kaynaklanan herhangi bir gastrointestinal ağrıyı hafifletmeye yardımcı olmada da yararlıdır.   
  • Yağ, aynı zamanda, böcek ve istenmeyen yaratıkların evlerinizi ve ofislerinizi istila etmesini engelleyebildiği için güçlü böcek kovma özelliklerine de sahiptir. Bu nedenle,  ortamları temiz ve haşerelerden korumanıza yardımcı olur, bu da dolaylı olarak sağlıklı bir vücuda katkıda bulunur. 
  • Defne tohumu yağı  saçlarda iyi bir tonik olduğu düşünülür, çünkü saçın büyümesini hızlandırır ve aşırı saç kaybını önler. Aynı zamanda bir büzücü olduğundan, saç köklerinin ve saç köklerinin kavramasını sıkılaştırmaya yardımcı olur, böylece saç kaybını önler. Saç derisini de nemlendirmeye yardımcı olur, böylece kepek ve pul pul saç derisini önler. Böylece saçlarınız daha sağlıklı görünecek ve kafa derisinin sağlığı büyük ölçüde artacaktır.

Defne Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır ?


  • Defne tohumu yağı evdeki havanın temizlenmesinde de kullanılır. Sıcak suyun içerine damlatarak kalorifer peteklerinin üzerine konulur. Ve havanın temizlenmesi sağlanır. 
  • Soğuk algınlığında şöyle kullanılmalıdır. Çay bardağına dört damla damlatılarak içilmeli ya da kesme şekerin üzerine damlatılarak alınmalıdır.
  • Adet düzensizlikleri için defne yağı bir taşıyıcı yağ ile seyreltin (örn.üzüm çekirdeği, 1: 1 oranında jojoba veya kuşburnu yağları) ve karın bölgesine rahatlama için ağrı giderici için masaj yapın ve menstürasyonu teşvik edin.
  • Kas ağrılarınız için defne yağını bir taşıyıcı yağ ile seyreltin ve etkilenen bölgelere hafifçe masaj yapın. Sıcak bir komprese birkaç damla yağ ekleyebilir ve etkilenen bölgelere hafifçe sürebilirsiniz.
  • Yaralarınız için bir pamuklu çubuk kullanarak etkilenen bölgelere seyreltilmiş defne tohumu yağı sürün, ancak açık yaralarda uygulamaktan kaçınmaya dikkat edin.
  • Sindirim sağlığınızı arttırmak için dilüsyon yaptığınız defne yaprağı yağını karın bölgesine hafifçe masaj yapın!Böcekleri kovmak için defne   tohumu yağını difüzörünüze veya buharlaştırıcınıza ekleyin. Su içeren bir sprey şişesine birkaç damla yağ da eklenebilir ve böceklerin  birikmesini önlemek için tüm yüzeyleri ve çatlakları püskürtebilirsiniz.Saç sağlığınız için 1'e 1 oranında taşıyıcı yağ ile seyreltin ve saç derisine ve saçınıza uygulayın. Birkaç dakika sonra durulayın.



Bir önceki yazım  Çuha Çiçeği Yağı hakkında bilgi almak için linke tıklamanız yeterlidir. Blog sayfamızı okudğunuz için teşekkür eder sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder