29 Mart 2016 Salı

Kayeput Yağı


Çok ende bulunan Kayeput yağı hakkında sizlere sunacağımız yazımızda bu yağın sağlık faydalarından ve kullanımından bahsedeceğiz. Herkese iyi okumalar dileriz.

KayeputKayeput Yağı 

Vücudun eksiklikleri, hastalık ya da yalnızca bakım söz konusu olsa dahi bitkisel yağlar bizim kurtarıcımız olur. Kayeput yağı özellikle bakım amaçlı olarak kullanılanlardan biridir.

Kayeput yağı, melaleuca leucadendra olarak da adlandırılan Vietnam kökenli bir bitkiden üretilmektedir. Yağı genellikle yapraklarından damıtılarak elde edilir. Yoğun aromalı, ferahlık ve tazelik veren bir kokuya sahiptir.

Kayeput Yağı Faydaları

Genellikle cilt bakımında veya masaj yağı olarak kullanılır. Vücuda masaj ile uygulandığında cildi rahatlatır, canlandırır ve tazelik verir. Ayrıca hassas ciltler için tonik özelliği taşımaktadır. Bunun yanı sıra sakinleştirici etkisi de bulunmaktadır. Zihinsel ve duygusal yorgunluklara, durağanlıklara karşı uyarıcı niteliktedir. Zihni uyararak yoğun düşüncelerden arındırır, durağan duyguları ise harekete geçirir. Böylece beden ile zihin arasındaki dengeli uyumu yakalamaya yardımcı olur. 

Kayeput yağı kas ağrılarını geçirme ve ateş düşürme konusunda da oldukça etkilidir. Bu yağı jojoba yağı ile karıştırarak farklı etkiler elde edilebilir. Veya küvet suyuna eklenerek kullanılabilir. Ancak hamileliğin ilk beş ayında kullanılması pek tavsiye edilmez.


Bir önceki yazım Kanola Yağı hakkında bilgi almak adına linke tıklayabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder