31 Mart 2016 Perşembe

Kurt Pençesi Yağı


Kullanım alanı ülkemizde pek bilinmeyen ve ender kullanılan  fakat merak edenler için kurt pençesi yağı hakkında hazırladığımız yazımız umarım işinize yarayacaktır. İyi okumalar dileriz.

Kurt Pençesi Yağı 

Kurt Pençesi
Hemen hemen dünyanın her bölgesin de yetişen bu kurt pençesi bitkisinden oluşan kurt pençesi yağı vücutta ki birçok soruna iyi gelmektedir. Sarı ve yeşil yapraklı olan bu bitkinin yağı Çin de süs ağacı olarak kullanılan ve ilaçları koruyucu etkisi bulunan bu yağ eskiden elektrik olmadığı için gösteriler de aydınlatmak için ve havai fişekler de kullanılmaktadır. Ülkemizde de Trabzon, Rize ve Çoruh'ta yetişmektedir. 

Kurt Pençesi Yağı Faydaları

Kurt pençesi yağı insan vücudun da oluşan böbrek ağrılarına ve rahatsızlıklarına iyi gelmesi ile beraber idrar kesesin de oluşan sorunlara da iyi gelmektedir. Çay olarak kullanılabilen bu yağ eski zamanlar da başta ishal olmak ile beraber dizanteri, köpek ısırması yani kuduz, fazla protein hastalığı yani gut, iskorbüt ve çağımızın da sorunu olan romatizma ağrılarında da kullanılmaktadır.



Kurt Pençesi Yağı Nasıl Kullanılır ? 





Kabızlık sorunların da birebir olan bu yağ bronşit gibi rahatsızlıklar da ve kronik akciğer hastalığı bulunan kişilerin tedavisine de iyi gelmektedir. Kurt pençesi yağı ateşi bulunan kişilerin ateşini düşürmekte ve anevrizmalar gibi durumlar da kullanılmaktadır. Tohumları ezilerek dövülen ve sonun da yağı çıkıp bu yağ ile tedavi görülmektedir.




Bir önceki yazım  Kukui Yağı hakkında bilgi almak için linkimize tıklayabilirsiniz. Blog sayfamızı takip edebilir, yorumlar kısmından sorularınızı sorabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder