28 Mart 2016 Pazartesi

Greyfurt Çekirdeği Yağı


Greyfurt'tan elde edilen ve son derece faydalı olan greyfurt çekirdeği yağının yararlarından ve kullanımından bahsedeceğimiz yazımız umarım tüm okurlarımız için faydalı olacaktır. İyi okumalar dileriz.

Greyfurt Çekirdeği Ekstresi 

Greyfurt Çekirdeği Yağı
Greyfurt, 1750 yılında, bir başka narenciye meyvesi olan tatlı portakal ve pomelo arasında doğal bir çapraz aşılama sonucu Barbados'ta oluşmuştur. Greyfurt çekirdeği ekstresi veya GSE, tohumdan, posadan ve meyve derisinden türetilir ve genellikle sıvı halde bulunur. Yüksek fitokimyasal içeriğinden dolayı - antioksidan türleri - GSE, geniş çaplı yararları, yüzey dezenfektanı ve gıda koruyucudan bağışıklık sistemi için iyileştirici  ve  güçlü antioksidan, antienflamatuar ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Kalp ve diğer organlar için oldukça sağlıklıdır.

Greyfurt Çekirdeği Yağı Faydaları

  • Greyfurt çekirdeği yağı greyfurt yağı gibi bakteri, virüs ve mantarlara karşı oldukça etkilidir. Greyfurt çekirdeği yağı büzüştürücü etkisinden dolayı diş eti kanamalarına azaltıcı yönde oldukça etkilidir.
  • Vitamin C bakımından zengin olduğu içinde yara iyileşmesi başta olmak üzere cilt içinde oldukça faydalıdır.
  • Aromaterapi masaj da hem cilt için hem de rahatlatıcı etkisi bakımından kullanılabilir. Hem fiziksel hem de ruhsal olarak rahatlamayı sağlayacaktır. Halsiz ve yorgun olduğunuzda sizi gevşetir.
  • Greyfurt çekirdeği ekstresi, 60'tan fazla bakteri ve mayayı öldürebilen güçlü bileşikler içerir. Test tüpü çalışmaları, nystatin   gibi yaygın olarak reçete edilen topikal antifungal ve antibakteriyel ilaçlar kadar etkili olabildiğini göstermiştir. GSE, dış zarlarını parçalayarak bakterileri öldürür. 
  • Greyfurt çekirdeği ekstresi, vücudunuzu serbest radikallerin neden olduğu oksidatif hasara karşı koruyabilen birçok güçlü antioksidan içerir. Oksidatif hasar, kalp hastalığı ve diyabet dahil birçok kronik hastalıkla bağlantılıdır. Greyfurt çekirdeği yağı ve greyfurt çekirdeği özleri üzerine yapılan çalışmalar, her ikisinin de vücutta antioksidan görevi gören esansiyel yağlar , E vitamini, flavonoidler ve polifenoller açısından zengin olduğunu göstermiştir.  
  • Greyfurt çekirdeği ekstresinin mideyi alkol ve stresin yol açtığı hasara karşı koruyabildiğini bulunmuştur.  Bölgeye kan akışını artırarak ve serbest radikallerin neden olduğu hasarı önleyerek, mide zarını ülserlerden ve diğer lezyonlardan korumaktadır GSE ayrıca mide inflamasyonu ve ülserlerin başlıca nedenlerinden biri olduğuna inanılan H. pylori bakterisini de öldürebilir. 
  • Greyfurt çekirdeği ekstresi bakterileri öldürmede çok etkili olduğundan, araştırmacılar insanlarda enfeksiyonları tedavi edip edemeyeceğini araştırmaya başladılar. Çok küçük bir çalışma, iki hafta boyunca her altı saatte bir altı greyfurt tohumu tüketmenin , bazı insanlarda idrar yolu enfeksiyonlarını etkili bir şekilde tedavi ettiğini bulmuştur.  
  • Yüksek kolesterol, obezite ve diyabet, kalp hastalığı için önemli risk faktörlerinden bazılarıdır. Bazı hayvan araştırmaları, greyfurt çekirdeği ekstraktı takviyelerinin bu risk faktörlerini azalttığı ve böylece kalp hastalığının gelişme olasılığını azaltabileceğini göstermektedir. 
  • Vücudunuzdaki tüm hücreler oksijen ve besin almak ve atıkları taşımak için düzenli bir kan akışı gerektirir. Kan pıhtıları veya felç vakalarında olduğu gibi kan akışı kısıtlandığında, etkilenen bölgedeki hücreler zarar görür ve ölebilir. Bazı çalışmalar, greyfurt çekirdeği ekstraktı takviyelerinin bu tür hasarın şiddetini azaltmaya yardımcı olabileceğini düşündürmektedir. 




Greyfurt Çekirdeği Yağı Kullanımı





Düzenli olarak kullanıldığında büzüştürücü etkisinden dolayı selülitlere olumlu yönce etkisi vardır. Ayrıca kullanılan bölgedeki yağların erimesini sağlar. Uzun vadeli zayıflama planlarınızda yardımcı olacaktır. Diyet yaparken tüketilirse sizi canlandıracaktır. Fazla kullanımının da iştahı açtığı da unutulmamalıdır belli oranın üzerine çıkılmadığı takdirde iştahınızı etkilemeyecektir. Vücutta ödemi azaltır, su tutmaz ve vücuttaki suyu dengeler. İçindeki etken maddeler: narinjin, psoralen, vitamin C
Kullanırken masaj için cilde uygulayıp masaj yapılabilir. Ağız yoluyla kullanımında bir bardak suya günde 4-5 damla damlatılıp içilirse faydalı olacaktır. Ancak içeriğinde bulunan narinjin ve psoralen maddeleri barsakta ilaçların atılmasını ağlayan enzim etkinliğini engellediği için ilaç kullanılırken alınması zehirlenmeye yol açabilir.







Bir önceki yazım  Fesleğen Yağı hakkında bilgi almak için linke tıklamanız yeterlidir. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür eder. Sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder