25 Mart 2016 Cuma

Baobab Yağı


Sağlık ve cilt bakımından oldukça faydalı olan baobab yağı hakkında sizlere daha fazla bilgi vermek için hazırladığımız yazımızın sizlere yararlı olması dileğiyle iyi okumalar dileriz. 

Baobab Yağı Nedir ? 

Baobab Yağı
Son zamanlar da popülaritesi sürekli artmak da olan bu baobab yağı anın da emilmektedir. Koyu sarı rengine sahip olan bu yağ kullanıldığı cilt de yağlı bir durum değil ancak parıltılı bir yönü ve canlılık hissi vermektedir.

Baobab Yağının Faydaları 

Birçok kremin yapımın da losyonların içerisin de, serumlar da ve maskelerin yapımın da kullanılmaktadır. Kurumuş olan ciltlere, tahriş olmuş ciltlere ve nemsiz olan ciltlerin onarılmasın da kullanılmaktadır.


Bu baobab yağı içerisin de % 30-42 oranın da oleik asit, % 18-30 oranın da palmitik asit, % 2-9 oranın da stearik asit ve ek olarak da linoleik asit de % 20-35 oranın da bulunmaktadır.
Özellikle de güneş yanıklar da kullanılan bu yağ anın da emildiğinden dolayı acı hissini yok eder ve iyileşmesin de yardımcı olmaktadır. Bu yağ sayesin de elastikiyet özellik barındırmakla beraber bu yağın tohumların da A, C, D, E, F vitaminleri de mevcut olarak bulunmaktadır.

Baobab yağı cildiniz de ki nemi uzun süre tutarak diri kalmasına yardımcı olur.

Baobab

Baobab ebegümecigiller familyasının Afrika ve Asya’nın tropikal bölgelerinde yetişen, yapraklarını döken ağaç türlerinin ortak adıdır. Boyları 30 metreyi bulabilir. Gövde çevresi 30 metreye kadar genişler. Bu yumuşak ve süngerimsi dev gövde, bir su deposu görevi yapar.

Baobab yağı

Baobab tohumları sağlıklı bir cilt için gerekli olan A, C, D, E, F Vitaminleri ve beta-karoten, amin asitler, tartarik asiti yüksek miktarda içerir. Bu tohumların soğuk presle sıkılması ile baobab yağı elde edilir.
Kuruyan, susuz kalmış, tahriş olmuş ciltleri yatıştıran baobab yağı özellikle saf kullanıldığında daha etkilidir. Baobab yağından birçok krem, serum, losyon yapılmasına karşı hiçbirisi, saf baobab yağının kullanım etkisini vermez. Bu bitkisel yağ nemlendirir, güneş yanıklarının iyileşmesine yardımcı olur. Cilt tarafından kolay ve hızla emilir, cildin elastikiyetini arttırır, yaşlanma etkileriyle savaşır cilt dokusunda elastikiyeti ve nemi destekler.
Baobab yağının içerdiği yağ asitleri şunlardır

Yağ Asidi    Oran     
  • Oleik    % 30-42       
  • Linoleik    % 20-35       
  • Palmitik    % 18-30       
  • Stearik    % 2-9     

 
Baobab Yağı Faydaları

Baobab yağının bir diğer özelliği cildinizdeki nemi uzun süre muhafaza etmesidir, bu etkisi ve besleyici özellikleri sayesinde baobab yağı sürülen bölgelerde bir ışıltı ve canlılık olur ama bu etkiyi cildinize sürdüğünüz başka yağların parlama etkisiyle karıştırmayın. Baobab yağı, hızla emilir cildinizde ışıltılı bir görünüm bırakmasına rağmen yağlı durmaz. baobab yağının emilme süresi 25-20 saniye arasıdır. Emilimden sonra yağlı görünüm kalmaz.
Kaynak :  https://www.doakozmetik.com/baobab-yagi




Bir önceki yazım  Babassu Yağı hakkında bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür eder sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder