31 Mart 2016 Perşembe

Kına Kına Yağı


Kına Kına YağıBiliyorum ilginç gelecek ama evet böyle bir yağ var ve saçlarınıza oldukça faydalı, bizlerde bu az bilinen ve doğal saç boyası ile aynı kökenden gelen yağ hakkında sizlere bilgiler vereceğiz. Kına kına yağının saça faydalarını ve kullanımını öğrenmek adına yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. 

Kına Kına Yağı

Kına kına ağacının kabuklarından oluşan kına kına yağı birçok ağrı ve hastalıklara iyi gelmektedir. Peru ve Bolivya gibi tropikal bölgeler de yetişen bu ürün Güney Hindistan, Kolombiya, Kamerun gibi çeşitli ülkeler de yetişmektedir.

Kına Kına Yağı Faydaları

  • Kabızlığı gideren bu kına kına yağı bu yönden en etkili üründür. 
  • Tifo hastalığına da iyi gelen bu yağ insanın ayrıca cildin de olan kaşıntıları da gidermektedir.
  • Acı olan bu yağ yemekler de de kullanabilir ya da yemekten önce bir yemek kaşığı alarak iştah açıcı özelliğinden yararlanabilirsiniz.
  •  Ateşi olan kişilerin ateşini düşürür ve ağrısı olan kişilerin de ağrılarını hafifletmektedir.
  • Yüksek derecede terpenler, özellikle monoterpen alkolleri olan kına kına yağı, saçlarınızı koyulaştırabilir.  
  • Kına kına yağı aromaterapide yaygın olarak kullanılmaktadır. Stresli ya da depresyonda hissediyorsanız, biraz kına kına  yağı kullanmak sizi rahatlatabilir veya ruh halinizi yükseltebilir.
  • Küvette dinlenmenize ya da cildinizde yatıştırıcı bir etkiye sahip olmanıza yardımcı olması için banyo suyuna birazcık kına kına yağı da ekleyebilirsiniz.
  • Uçucu yağlar kaşıntıyı ve kuru cildi hafifletir ve kışın losyonunuza veya nemlendiricinize mükemmel şekilde eşlik edebilir.
  • Kına kına yağını oda kokusu olarak kullanabilirsiniz. Kokuları maskelemek ya da odaya tatlı bir koku vermek istiyorsanız, bu kullanışlı olabilir.
  • Kına kına yağı, bazı cilt durumlarını tedavi etmek için kullanılabilir. Genellikle, kış aylarında, insanlar kuru ve kaşıntı deri veya saç derisi durumundan muzdariptir. Bir miktar kına kına yağının uygulanması cilt ve saç derisinde  kuruluğu ve kaşıntıyı hafifletebilir.  

Kına Kına Yağı Kullanımı ? 



  • Grip gibi ve onun tarzında ki soğuk algınlığı hastalıkları önleyen bu yağ damarlarınızı da genişletmekle beraber tansiyonunuzu da düşürme etkisi vardır. Herhangi bir yarayı, ağrıyı ya da hastalığı hızla iyileştirebilen bu yağ insana güç ve kuvvet vererek dinç tutmaktadır.
  • Çok ağır bir hastalığa yakalanmış iseniz bu yağ sayesin de eski sağlığına kısa bir süre de ulaşabilirsiniz. Özellikle bu yağ sıtma gibi hastalıklara karşı direnç göstermekle birlikte tedavi sürecinde de yardımcı olmaktadır. Kına kına yağı hamilelik sürecin de sancıları arttırıp bebekte sorun oluşturduğu için hamilelere yasaktır.
  • Yağı kullanmadan önce bir yama testi yapmak en iyisidir. Bu size alerjiniz olup olmadığını gösterecektir. 
  • Kına kına yağı onlarca yıldır kınaya zengin bir renk katmak için kullanılmıştır. Saçınızı boyamak, geçici dövme yapmak, hatta el ve ayaklarınız üzerinde karmaşık tasarımlar yapmak isteseniz de, kına yaprağınıza kına kına yağının bir ilavesinin yapabildiğine şaşıracaksınız.



Bir önceki yazım Kimyon Yağı hakkında bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz. Blog sayfamızı takip ederek ve yorum yaparak  bitkisel yağlar ile ilgili aklınızdaki sorulara cevap bulabilirsiniz. 

1 yorum:

  1. Değerli kardesim kına kına bitkisi zehirli bir bitkidir.gunde 3 gramdan fazla kullanılmaz böyle yemeklerde kullanabilirsiniz sözü oldukça hatalı.ayrica konuyla ilgili bilginiz olmadığı belli kına ile kına kına bitkisi farklı Bitkiler ve saçta kına kına bitkisi renk verici olarak kullanılmaz .kına ise başka bitkidir.kopyala yapıştır şeklinde yazı paylaşmayın derim iyice araştırın sitede yayınlamadan önce

    YanıtlaSil