30 Mart 2016 Çarşamba

Isırgan Otu Yağı


Aslında otun kendisi elinizi tahriş edip yaksa da bu ottan elde edilen bitkisel yağ son derece faydalıdır. Genelde ısırgan otu ve yağı saç çıkarmada ve saç dökülmesi sorunlarında kullanılmaktadır. Bizler ayrıca bu bitkisel yağın genel faydalarına da değineceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Isırgan Otu Yağı Nedir ? 

Isırgan Otu Yağı
Odunsu, lifli bir bitki olan Urtica dioica'dan ısırgan yağı çıkartabilirsiniz. Isırgan otu ayrıca kenevir ısırgan otu, beyaz ısırgan otu veya şeytanın yaprağı olarak adlandırılır. Avrasya, ABD, Japonya, vb. yerlerde bulunabilir. Sivri yapraklarından gelen tüyler cildinize değdiğinde acı verebilir.  Eğer cilt kısmında ağrı varsa, o bölgedeki orijinal ağrı azalır. Isırganın vücuttaki enflamatuar kimyasalların sayısını azaltabilmektedir.  Ağrının vücutta iletilme şeklini de değiştirebilir.  

Isırgan Otu Yağı Faydaları

Isırgan yağı, lif, protein, vitamin ve minerallere sahiptir. Astım, iltihap, romatizma, konvülziyon, osteoporoz, yanıklar, ciltte aşınma ve alerjiniz olduğunda kullanabilirsiniz. İyi haber şu: Bu koşullardan herhangi biriyle karşılaşırsanız, bu yağ size çok yardımcı olabilir.

Isırgan otu yağı saç diplerine olan yararları ile özellikle genç kızlar tarafından bolca kullanılmaktadır. Bu etkilerinin daha çok bilinmesi ile kullanıldığı alanlar da genişlemiştir. Deri hastalığı ile ilgili sorunlar yaşayanlar da bu yağı derilerine sürerek büyük bir rahatlama yaşayabilirler. Mikropları öldürücü etkileri ile de bir çok hastalığı önlemede etkili bitkisel yağlar arasında yerini almaktadır.

Isırgan Otu Yağı Nasıl Yapılır  ? 

Evde ısırgan yağı yapmak için adım adım talimatlar.

  • Isırgan otu yaprakları ve sapları toplayın 
  • Bir kapta, bu yaprakları ıslatın ve tamamen zeytinyağında kaynatın. 
  • Kabı kapattığınızdan ve iki ile üç hafta boyunca güneşli bir yerde bıraktığınızdan emin olun. Bu karışımı günlük olarak karıştırmanız gerekmektedir. 
  • Bu karışımı süzmek için tülbent kullanın 
  • Ortaya çıkan yağı temiz bir kaba alın ve karanlık bir yerde saklayın.


Isırgan Otu Yağı Nasıl Kullanılır ?


Isırgan otu yağı kullanarak bir çok hastalığa veda edebilirsiniz. Bu hastalıklarda bulunan etkilerinin duyulması yağın daha çok kullanılmasını sağlamaktadır. Isırgan otu bitkisinin en yararlı kısımlarından oluşması da bu özelliğini taçlandırmaktadır. Bir çok yönden deva olduğu düşünülmektedir.

Isırgan Otu Yağı Saç Çıkarma ve Koruma

Şampuan ve diğer saç ürünlerinize ekleyerek ısırgan yağı kullanabilirsiniz. Isırgan otu yağı sadece sağlıklı saç gelişimini desteklemez, aynı zamanda sedef ve kepek gibi saç derisi koşullarına da yardımcı olabilir. Saçınıza masaj yapın ve başınızın etrafında bir havlu sarın. Yağları saç derisine bir gecede bırakın ve sonra ertesi gün yıkayın.  





Bir önceki yazım  İncir Çekirdeği Yağı hakkında bilgi almak için yazımıza tıklayabilirsiniz. Bitki yağları hakkında daha fazla bilgi almak adına blog sayfamızı takip edebilir, yorumlar kısmından sorularınızı bize ulaştırabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder