29 Mart 2016 Salı

İğde Yağı


İğde Yağı
İğde yağı hakkında sizlere hazırladığımız yazımızda ; yabani iğde yağından ve faydalarından bahsedeceğiz. Ayrıca iğde yağının kullanımını da aktaracağız. İyi okumalar dileriz. 

Yabani İğde Yağı

Taşıdığı B grubu, C ve D vitaminleri ile vücut direncinin artmasında etkili bir ürün olan İğde Yağı, gribal enfeksiyonlara karşı şifa kaynağı olabildiği gibi antiseptik özelliği ile de doğal bir ağrı kesici niteliğindedir. İçeriğindeki B grubu vitaminler, B vitamini eksikliğinden kaynaklı ağız yaralarının tedavisinde oldukça etkilidir. 

İğde Yağı Faydaları 

Vücut için etkili doğal ürünlerden biri olan İğde Yağı içeriğindeki özel maddeler ile ağız yaralarında olduğu gibi ağız kokusunu giderme konusunda da oldukça ideal bir ürün olmaktadır. 

Mide ve bağırsak bozuklukları, ateş düşürücü, idrar yolu problemleri ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi bulunmaktadır. Zengin bir C vitamini kaynağı olduğundan yaraların iyileşmesi ve hücre yenilenmesi için olumlu etkileri vardır. 



İğde Yağı Nasıl Kullanılır 





İğde yağı, günde bir çay bardağı suya 2-3 damla olmak üzere dâhili kullanılabileceği gibi masaj yapmak sureti ile de cilde uygulanmaktadır. Ciltteki yaraların üzerine de direkt kullanılabildiği gibi nemlendirme amaçlı olarak da tercih edilebilmektedir. Ayrıca 2-3 damla bir bardak suyla karıştırılarak gargara yapılırsa ağız yaraları ve ağız kokusuna büyük fayda sağlayacaktır.

Yabani İğde Yağı Nasıl Yapılır ? 


İğde yağı yapmak için iğde çiçekleri toplanmaktadır. 1 su bardağı iğde yaprağını 1 litre sızma zeytin yağının içine konur ve harmanlamaktadır. İsterseniz el blenderi ile çırpabilirsiniz. Ardından kapağını kapatın ve 15 gün boyunca her gün 1 saat güneşte bırakılacak. Arada da karıştırmanız gerekmektedir. 




Bir önceki yazım  Küçük Hindistan Cevizi Yağı hakkında bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz. Sağlıklı günler diler blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder