21 Mart 2016 Pazartesi

Argan Yağı


Argan yağının faydaları ve kullanımı hakkında sizlere sunacağımız alıntımıın sizlere yararlı olması dileğiyle iyi okumalar dileriz. 

Argan Yağı Kullanımı ve Faydaları

Argan Yağı
Sadece Fas'ın Güney Batı bölgesinde yetişen argan ağacının tohumundan elde edilen argan yağı gerek yemeklerde gerekse saç ve cilt bakımında kullanılması adına çok faydalı bir yağdır. 

Argan Yağı Ne İşe Yarar ?

Ciltte ki yağ oranını dengeleyip sivilce oluşumunu engeller. Kırışıklıkları engellediği için cildinize sıkı ve canlı bir görünüm katar.Özellikle saçınızda yaptığı değişikliklerle bilinen argan yağı, saç telinizi besler, kırık oluşumunu engelleyip saçınıza parlaklık katar. Doğum sonrasında oluşan çatlaklar için de birebir etki gösterdiği saptanmıştır.

Argan yağının kullanımı hakkındaki yazmı şu alıntıyla zenginleştirmek istiyorum. yazıyı arganyaginin.wordpress.com sitesinden alıntıladım.

Argan Yağının Faydaları

  • Kırışıklıkları azaltarak cildinizin sıklaşmasını sağlar.
  • Sivilce tedavisinde oldukça etkilidir.
  • Cildinizin yumuşamasına yardımcı olur.
  • Güneş (UHV zararlı ışınları), sigara, stres, çevre kirliliğinin olumsuz etkilerini ortadan kaldırarak hücrelerin yenilenmesini sağlayarak cildinizi canlandırır.
  • Ciltteki tahriş ve iltihaplanmayı azaltabilir.
  • Göz altı kırışıklıklarında etkilidir.
  • Hamilelik çatlaklarının önenmesinde faydalıdır.
  • Hem kuru hem de yağlı ciltler için kullanıma uygundur.
  • Yıpranmış ve donuklaşmış saçlarda parlaklık sağlar.
  • Saç kırıklarının oluşmasını önler.


Argan Yağı içerdiği yüksek E vitamini sayesinde, saç diplerine ve saç tellerine doğru şekilde uygulanrak, saç derisi saç kökleri ve saç tellerine doğal yollarla E vitamini takviyesi yaparak, saç tellerinin köklerden uçlara dek nemlenmesini parlaklığını geri kazanmasını sağlar.

Argan Yağı Nasıl Kullanılır


Vücut tarafından kolayca emilmektedir ve diğer yağlarda olduğu gibi yapışkan bir formda değildir, bu nedenle masaj sonrası tekrar duş alınması gerekmemektedir. Argan Yağı masaj içinde son derece uygun bir üründür. Tercihen Duştan sonra temiz vücuda avuç içinde ısıtılarak uygulanması et etkili sonuçları verir.

Fas’lı yerel halk, uzun yılardır, dudak ve cilt çatlaklarının ve kırışıklıklarıın tedavisinde ”Argan Yağı” kullanmaktadır.Saçınıza ve kafa derinize bir miktar Argan Yağını uygulayın. Kafa derinize yavaş hareketlerle masaj yapın. Saçınızı ılık bir havluyla örtün ve 30 dakika boyunca böyle bekleyin.Daha sonra saçınızı yıkayın.

Argan Yağının Kullanımı Nasıldır ?



Geceleri yatmadan önce temizlemiş olduğunuz cildinize parmak uçlarınızla iyice yediriniz. Parlak görünümlü saçlara ulaşmak için ise avucunuza aldığınız argan yağını saç diplerinize uyguladıktan sonra yarım saat bekleyin. 


Soğuk suyla durulayıp şampuanla yıkayın. Kolayca emilen bir formda olduğu için duş sonrası vücut kremi olarak da kullanabilirsiniz. Sıktığınız bir limona eklediğiniz argan yağını karıştırıp 20 dakika boyunca parmak uçlarınızda bekletirseniz daha sağlıklı ve kolay kırılmayan tırnaklara kavuşursunuz. 


Konuyla alakalı olarak Saf Argan Yağı ve Argan Yağı Faydaları yazılarımıza da bakabilirsiniz. Blog sayfamızı okudğunuz için teşekkür eder sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder