22 Mart 2016 Salı

Avakado Yağı


Sağlık açısından son derece faydalı olan avakado yağının faydaları hakkında sizlere ufak bir alıntı sunacağız. Bu alıntımız ile avakao yağının faydalarını net bir şekilde anlamanızı ve gerektiğinde kullanmanızı sağlamaya çalışacağız. İyi okumalar dileriz. 

Avakado Yağı Neye Yarar ?

Avakado
Enerji değeri oldukça yüksek olan meyveler arasında neredeyse başı çeken avokado yağ ve protein bakımından da son derece zengindir.Besin değeri açısından oldukça zengin bir besin olan avokado da bol miktarda A ve E vitaminiyle birlikte B grubunun tüm vitaminleri ve potasyum dahil olmak üzere çoğu minerali barındırır.Bu günlerde Avokado yağından çoğu kozmetik ürününde yararlanılmaktadır. Güzellik kremleri, şampuanlar ve güneş kremleri başta olmak üzere avokadonun besleyiciliğinden faydalanılmaktadır. Ciltte kuruluk yaşayan kişiler avokado yağı ile derilerinin kurumaktan koruyabilirler.

Avakado Yağının Faydaları Nelerdir ? 




Genellikle kuru, yıpranmış, yaşlanmış ve duyarlı bir deriye sahip olan kişilerin cildini güçlendirir ve iyileştirir. Hücrelerin yenilenmesini sağlayan A vitamini bu besinde bolca mevcuttur. Ayrıca Avokado yağı üst derideki kepeklenmeye durumunu ve nasırlaşmayı önler ve bu saç bakımınız için de oldukça önemli bir rol oynar. Avakado yağı hakkında yazıma avakadoyagi.wordpress.com sitesinden yaptığım alıntıyla devam edeceğim.

Avokado Yağının Faydaları 

  • Cildi nemlendirici özelliği vardır. 
  • Cilt yumuşatıcıdır. 
  • Kas gevşeticidir. 
  • Selülit için yararlıdır. 
  • Böbrek taşı söktürücü olarak faydalıdır.Avakado, cildi nemlendirici ve yumuşatıcı etkiye sahiptir. Özellikle, duyarlı, kuru, yıpranmış, yaşlanmış deriyi iyileştirir ve güçlendirici etkisi vardır. 
  • Bol miktarda içerdiği A vitamini, hücrelerin yenilenmesini destekler. 
  • Üst deride kepeklenmeyi, nasırlaşmayı önlemeye faydalıdır. 
  • Saç bakımında da oldukça etkilidir. 
  • Cilde ve saçlara bu kadar yararlı olmasının sebebi içerdiği doğal E vitaminidir. 

Avokado yağının bir diğer özelliği ise, bacaklardaki selüliti yok etmesidir. Bu yağı düzenli olarak kullanarak selülitlerinizden kurtulabilirsiniz. Tek yapmanız gereken, selülitli bölgeyi masaj yardımıyla avokado yağını uygulamak.

Avokado Yağı Nasıl Kullanılır


Avokado yağı saçlar için de oldukça faydalıdır. Hem daha parlak hem de daha sağlıklı saçlara avokado yağıyla kavuşabilirsiniz. Avokado yağının hem cilde hem de saça bu kadar çok faydasının olması, içerisinde bulunan bol miktardaki E vitamini sayesindedir.

Avokado yağı dahilen kullanılacaksa; 1 fincan suya 4 damla damlatılarak günde 2 defa içilir. Eğer haricen kullnılacaksa; cilde masaj yaparak kullanılır.

Düşük seviyede UV koruması sağlar. Güneşin zararlı ışıklarından korunmaya yardımcıdır. Aynı zamanda güneş lekelerinin tedavisinde de kullanılır.
Gıda Tüketiminde Avokado Yağı

Salatanıza avokado koyarsanız sebzelerden Karotenoid emilimini arttırabilirsiniz. Yine de miktarı konusunda dikkatli olmalısınız! Bir çorba kaşığı avokado yağında tamı tamına 124 kalori vardır. Bir kaşık zeytinyağında ise 120 kalori bulunur.

Yiyeceklerinizde bulunan Karotenoidlerin emilimini hızlandırdığı düşünülür. Karotenoidler genellikle yağ oranı düşük sebzelerde bulunurlar. Fakat avokadonun yüksek doymamış yağ oranı sayesinde bu sebzeleri avokadoyla birlikte yemek Karotenoid emilimini hızlandırır.





Avokado yağının faydaları bunlarla sınırlı değildir. Bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve kabızlığa karşı oldukça etkilidir. Yaraların iyileşme sürelerini kısaltır. Ayrıca çok iyi bir hücre koruyucu yapıya sahip olmakla birlikte antioksidan bir yapısı vardır.







Bir önceki yazı Aynı Safa Yağının Faydaları hakkında bilgi almak için linke tıklamanız yeterlidir. Bitkisel yağlar hakkında daha fazla bilgi almak için blog sayfamızı taklip edebilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder