22 Mart 2016 Salı

Amyris Yağı


Ağacın kabuklarından elde edilen ve farklı bir egzotik kokusu olan bitkisel yağımız amyris yapının faydaları ve kullanımı hakkında bilgi vermek için hazırladığımız yazımızın sizlere yararlı olması dileğiyle iyi okumalar.

Amyris Yağı Nedir ?

Amyris
Amyris yağı rengi odunsu görünüm de, soluk sarı rengin de ve yumuşak yapıya sahip olup sıcak ve küf kokuludur.Bu güçlü esansiyel yağ bilimsel adını taşıyan amyris ağacından türetilmiştir  (Amyris balsamifera)  ,   ve Batı Hint sandal ağacı daha genel bir isim olarak kullanılmaktadır. Karayip bölgesine özgü olan amyris, altmış metre boyunda yetişen ve kusursuz beyaz çiçekleri olan bir ağaçtır. Bununla birlikte, pek çok esansiyel yağın aksine, amyris yağı, çiçek yapraklarından ziyade, ağacın dışına çıkan kabuğun buhar damıtmasından gelir. Kabuk, son derece yüksek bir doğal yağ içeriğine sahiptir, bu da onu sağlıklı ve faydalı bir yağ haline dönüştürmek için ideal hale getirir. Yukarıda özetlenen bu yağın yararlarının birçoğu, diğer aktif maddeler ve antioksidanlar ile birlikte valerianol, elemol ve çeşitli eudesmol türlerinin sonucudur .

Amyris Yağı Faydaları

  • Bu Amyris yağı özellikleri arasın da stresi azaltma ve rahatlatıcı etkisi vardır. Sakinleştiren yapıya sahip olan bu yağ yatıştırıcı etkiye de sahiptir. Uyarıcı olan bu yağ kas gevşetici olarak da bilinmektedir. Ruh yatıştırıcı olarak da bilinen bu yağ oda parfümlerinin içerisin de ya da sabunların kokularında da kullanılmaktadır.
  • Daha önce de belirtildiği gibi, aromaterapide Amyris  yağı kullanılmaktadır. Bunun nedeni sinirleri rahatlama   kabiliyetidir. Bu, stres ve sinirlilik giderilmesinde oldukça etkilidir. Koku, sinirleri yatıştırmak için harika olan canlandırıcı bir etkiye sahiptir. 
  • Amyris  yağı sabun ve diğer ürünleri yapmak için kullanılır. Vücudu sindirip bozan eterik ve fiziksel toksinlerin giderilmesinde çok iyi çalışır. Bu nedenle vücudunuz mükemmel sağlık kazanır ve hastalıklara karşı dirençli olur. 
  • Amyris  yağı, birçok anti-aging cilt bakım ürününde önemli bir bileşendir. Cildi yeniden canlandırabilir ve yaşlanma sürecini yavaşlatabilir. Yaşlanma ile ilgili ince çizgiler, kırışıklıklar, yaşlılık lekeleri ve diğer cilt sorunları bu yağ ile geciktirilebilir. 
  • Amyris  yağını aromaterapide kullanmanın faydalarından biri de hayal gücünü, yaratıcılığını ve sezgisini arttırmasıdır. Sanatçılar, şairler ve müzisyenler arasında bir favoridir. Bu mükemmel yağın aroması, doğal döngüleri ve ritimleri dengelemeye yardımcı olur ve kalp çakrasını besler.
  • Amyris yağı antiseptik özelliklere sahiptir. Bu, enfeksiyonlar ve bazı cilt bozuklukları için etkili bir çözümdür. Cilde uygulanacak olan bu yağın diğer yağlarla karıştırılması gerekir ve bu sadece aromaterapi ve uçucu yağlar konusunda uzman bir profesyonel tarafından yapılmalıdır. Anti-inflamatuar özellikleri aynı zamanda çeşitli cilt problemlerinin tedavisinde oldukça etkilidir.
  • Amyris yağını kullanmanın yararlarından biri, sivrisinek ve keneler gibi böcekleri uzak tutmaktaki etkinliğidir. Yağın yaklaşık 50 damlasını bir taşıyıcı yağın birkaç onsu ile karıştırarak bir böcek kovucu olarak kullanılabilir. Bu, kendi kimyasal madde içermeyen böcek kovucunuzu evde kullanılmasına bağlıdır. 
  • Amyris yağı güzel parlayan bir cilt elde etmek için kullanılabilir . Yağın cildinizde kullanılmadan önce seyreltilmesi gerektiğini hatırlamanız gerekir. Bir bitkisel yağ ile karıştırın ve yatmadan önce cildinize nazikçe masaj yapın ve istediğiniz her zaman sağlıklı bir cilt elde edin.
  • Bildiğiniz gibi, Amyris yağı cildin yenilenmesine yardımcı olabilir. Aynı zamanda cildi yağlayan zengin bir yumuşatıcı olduğu için kuru ciltler için oldukça etkili bir doğal çözümdür. Bu cildi nemlendirir ve nemli kalmasını sağlar.  Çeşitli cilt bozuklukları ve yaralar için etkili bir tedavi olduğu da bilinmektedir.
  • Amyris yağından elde edebileceğiniz bir diğer fayda da sağlıklı ve dinlendirici bir uykudır. Uykusuzluk çeken insanlar için harika bir yatıştırıcı olarak davranır . Sinirlerin sakinleştirici ve yatıştırıcı etkileri, huzurlu bir gece uykusu sağlar ve optimal sağlık için çok önemli bir durumdur.
  • Amyris  yağı öksürükten kurtulmak için bir masaj yağı olarak da kullanılabilir . İnfluenza ve bronşit gibi sağlık durumları için etkili bir tedavi olarak bile kullanılabilir. Kardiyovasküler yorgunluktan kurtulmak için aromaterapide kullanabilirsiniz.
  • Ek olarak alkollü içeceklerin de içlerinde de bulunmaktadır. Cilt de ise gençleştirmeyi de yavaşlatmakta ve yenileyebilme özelliğine sahiptir. Ahşap yapımlarında da kullanılmaktadır. İçeriğin de ise % 10.10 elemol, % 16.80 beta- eudesmol, % 10.90 10 - epi- gama- eudesmol, % 22.10 valeriano ürünleri bulunmaktadır.


Bir önceki yazımız  Alabalık Yağı  hakkında bilgi almak için linke tıklamanız yeterlidir. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür eder sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder