30 Mart 2016 Çarşamba

Mandalina Yağı


Bir narenciye olan mandalinadan elde edilen mandalina yağı, portakal yağı gibi oldukça yararlıdır. Bizlerde bu yararlı narenciye yağı hakkında sizlere bilgiler vereceğiz. Ayrıca nasıl elde edeceğinizi de aktaracağız. İyi okumalar dileriz. 

Mandalina Yağı

Mandalina
Mandalina  yağı ( Citrus reticulata ) meyvenin kabuklarından soğuk presleme yöntemi ile elde edilir bundan kaynaklı mandalina kabuğu yağı olarak da bilinmektedir. Aroması   narenciye tadından hoş ve tatlıdır. Daha az kullanılan bir yağdır, bu yüzden faydalarının hala keşfedilmektedir. Mandalina yüksek düzeyde d-limonene sahiptir ve çeşitli kullanımlarında bağışıklık sistemi, cilt ve ruhsal durum ile birlikte sindirim yardımcı olur. Gerekirse greyfurt  yağı için uygun bir yedek olarak kullanılmaktadır.  Özellikle C vitamini yönünden zengin olan mandalinanın kabuklarından elde edilen mandalina yağı, pek çok sorun ve probleme iyi gelmesinin yanı sıra meyveye ait vitaminleri de içermektedir. Diş beyazlatmada kullanılabildiği gibi nemlendirici özelliği ile tonik olarak da rahatlıkla kullanılabilir. 

Mandalina Yağının Faydaları


  • Zihinsel beceriniz, genel sağlığınızın önemli bir kısmıdır, çünkü  sarsılmış, öfkeli ya da depresif olan, nörotransmitter disfonksiyonunun bir göstergesi olabilir. Zorlu bir günün ardından anksiyete ve yorgunluk yaşanabilir, beynin ve tüm vücudun bir sonraki gün etkili bir şekilde işlev görmesini gerektiren sağlamak amacı ile mandalina  yağı, sinirleri yatıştırmaya ve anksiyeteden kurtulmaya yardımcı olabilir. 
  • Kanser tedavi etmek için çok zor bir hastalıktır, önleme mutlak bir gerekliliktir.  Mandalina  yağı, kanserli hücrelerdeki oksidatif hasarı önlemeye yardımcı olabilir ve aynı zamanda büyümelerini engelleyerek erken evre kanserli hücrelerini durdurmaya yardımcı olabilmektedir.  
  • Ağrı, vücudun sadece bir kısmı ile sınırlı değildir, daha ziyade kaynağa bağlı olmayan farklı kısımlarda hissedilebilir. Reçeteli analjezikler genellikle ağrıyı yönetmeye yardımcı olmak için kullanılırken, yan etkilerle karşı karşıya kalınmaktadır. Mandalina  yağının kullanılması doğal bir ağrı kesici olarak etkili olabilir ve krampları, eklem ağrılarını ve sinir ağrısını hafifletmede kullanılan daha güvenli bir yöntem olarak kabul edilir.  
  • Kanın saflaştırılması, karaciğer ve böbrekler tarafından etkin bir şekilde toksinlerin uzaklaştırılmasını içerir, böylece vücut optimal işlevi koruyabilir ve genel sağlığı sağlayabilir. Zararlı toksinler kan dolaşımına girdiklerinde, kanın toksik metabolitler ile sıkışması ve ihtiyaç duyulan hücrelere gerekli besinleri ve oksijeni sağlayamaması nedeniyle, bazı rahatsızlıklara neden olabilirler. Mandalina  yağı, kanın saflaştırılmasında hayati bir rol oynamaktadır,  karaciğer ve böbrek fonksiyonlarını iyileştirmeye yardımcı olabilir . 
  • Sindirim sorunları çok yaygındır ve uygun şekilde tedavi edilmediği takdirde diğer ciddi sağlık durumlarına yol açabilir. Mandalina  yağı, mide  ve sindirim sistemi salgılarını teşvik ederek sindirim sistemi için destek sağlayabilir. 
  • Spazmlar, sinir, sindirim ve solunum sistemi gibi vücut sistemleri dahil vücudun herhangi bir yerinde meydana gelebilir ve uygun şekilde ele alınmadığında tehlikeli olabilir. Nöbetler, ishal, şiddetli öksürük ve solunum güçlüğü gibi komplikasyonlara neden olabilirler. Spazmı hafifletmek için doğal bir yol, çeşitli vücut sistemlerinde sinirlerin kasların ve miyelin kılıflarının gevşemesini artırabileceğinden, bu durumlardan kronik hale gelmeden önce rahatlama sağladığından, mandalina  yağını kullanmak etkili olabilir.  
  • Aşırı kilo alımı sağlıksızdır ve artmış kalp hastalığı riski ve yüksek tansiyon gibi ciddi sorunlara yol açabilir. Doğal olarak kilo vermek , dinlenme metabolizma hızını yükseltmeye yardımcı olduğu ve dolayısıyla aşırı kilo ile ilgili sağlık komplikasyonları riskini azalttığı için, mandalina  yağının düzenli kullanımı ile sağlanabilir. 
  • Enerji, tüm hücre ve vücut dokularının büyümesi, onarımı ve bakımı dahil olmak üzere tüm vücut fonksiyonlarını tahrik eder. Ağırlıklı olarak tüketilen gıda ile sağlanır, ancak düşük enerji seviyeleri vücudun çeşitli işlevlerinde bir azalmaya neden olabilir ve yorgunluk veya halsizlik ile sonuçlanabilir. Mandalina  yağı, gıda parçacıklarının parçalanma sürecini hızlandırır ve daha verimli emilimi teşvik edebilir, böylece elde edilen besinler enerji sağlamak için vücut tarafından kullanılır. 
  • Vücut kokusu hem erkek hem de kadınları etkiler ve doğal olmasına rağmen hoş değildir ve psikolojik sıkıntıya neden olabilir ve ilişkileri bozabilir. Kişisel hijyenin ötesinde, mandalina  yağı, vücut kokusunu en aza indirerek, ter oluşumunu ve cilt bakterilerinin büyümesini azaltabileceğinden, vücut kokusunun giderilmesinde etkili olabilir.  

Mandalina Yağı Cilde  Faydaları 


Akne sebumun aşırı salgılanması nedeniyle tıkalı gözeneklerden kaynaklanabilir, bununla birlikte, mandalina  yağının uygulanması, ciltte sivilce yayılmasını engellemeye yardımcı olan , cildin iyileşmesine  yardımcı olan güvenli, doğal ve ucuz bir yöntemdir. En iyi sonuç için, bu uçucu yağ cilt üzerinde uygulanmadan önce bir taşıyıcı yağa eklenebilir ve kullanıldığında cildin görünümünü iyileştirebilir ve erken yaşlanmayı engelleyebilir, cildin parlak görünmesini engelleyebilir. Bu uçucu yağ, ayrıca, kırışıklıkların görünümünü en aza indirmede uzun bir yol kat edebilen kollajen üretiminin yanı sıra hücrelerin rejenerasyonunu da arttırabilir.

Mandalina  Yağının Saça Faydaları 


Kıl folikülleri azalmış kan akışı nedeniyle küçüldüğünde, genellikle saç dökülmesi izler. Saç dökülmesi de nem eksikliğine atfedilebilir, ancak, mandalina esansiyel yağı hem nem eksikliği, hem kaşıntı hem kepek önlenmesi ile ilgili saç problemlerini tedavi edebilir ve kıl foliküllerine kan akışını iyileştirmeye yardımcı olabilir. Bir taşıyıcı yağ ile karıştırıldığında saç derisine masaj yapılabilir, bu yüzden tahrişe neden olmaz, bu da nemliğe yardımcı olur ve saç derisi üzerinde mantar , bakteri gibi durumların büyümesini engeller. Tüm bu faktörler saç ile ilgili problemlerin en aza indirilmesini sağlar ve sağlıklı saç büyümesi sağlanır.

Mandalina Yağı Nasıl Kullanılır ? 


  • 1 - 2 damla yağını avucunuza koyun ve ovun. Burnunuza ve ağzınıza 30 saniye boyunca sürün.  Özellikle stresli hissediyorsanız, gün içinde istediğiniz zaman bunu yapabilirsiniz.
  • Hindistan cevizi yağı ile birkaç damla mandalina  yağını karıştırın. Duyularınızı sakinleştirmek için karın veya esnek noktalara uygulayın. 
  • Depresyonu hafifletmek, stresi azaltmak, gevşemeye yardımcı olmak veya sinir sistemini yatıştırmak için tercih ettiğiniz yağ difüzörüne birkaç damla ekleyin. Sindirim mekanizmanızı güçlendirmek, solunum sistemini sakinleştirmek ve huzurlu bir uyku ortamı sağlamak için mandalina yağını  kullanabilirsiniz. 
  • Banyo suyuna 2 - 3 damla mandalina yağı ekleyin. Bu, teşvik edici aroma ve kokuyu yeniden canlandırması nedeniyle sabahın başlangıcında mükemmel bir ferahlama  sağlar. Enerjinizi artırır, kan dolaşımını artırır, sinir sistemini destekler ve sindirim sorunlarını giderir.  
  • Mandalina yağı, yanıklara, yaralara, yaralara ve kesiklere doğrudan uygulanabilen hafif bir özdür. Etkili bölgelere birkaç damla bu uçucu yağı sürün. Cildiniz hassassa, bu yağın 2 - 3 damlaını tercih ettiğiniz taşıyıcı yağ ile karıştırın ve cildinize uygulayın.  
  • Mandalina yağı, hasarlı dokuları tedavi edebilen ve yeni hücrelerin üretimini artıran sitofilaktik özelliklere sahiptir. Streç izlerini, yara izlerini, akne ve benzeri şeyleri tedavi etmek için losyonunuza veya kreminize birkaç damla ekleyin. 
  • Temizlemek ve cildinizi güzelleştirmek için nazik bir yüz temizleyiciye 1 - 2 damla mandalina yağı ekleyin. 
  • Pamuklu bir topun üzerine 2-3 damla ekleyin ve bunu  çekmecelerinize veya araba havalandırma deliklerine serinletici ve koku giderici bir solüsyon olarak ekleyin.




Bir sonraki yazım  Kereviz Tohumu Yağı hakkında bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz. Blog sayfamızı takip ederek A'dan Z'ye bitki yağları hakkında bilgi alabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder