23 Mart 2016 Çarşamba

Fındık Yağı


Son derece sağlıklı olan fındıklardan elde edilen fındık yağı size fındıktan sağlayacağınız yararları sağlayabilir. Fakat fındık cildinize veya saçınıza sürülmez iken fındıktan elde edilen yağ bir çok konuda kullanılabilir. Bizlerde bu sağlıklı yağımız hakkında sizlere bu yazımızda gereken bilgileri vereceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Fındık Yağı Nedir ? 

Fındık Yağı
Doğanın bize sunduğu en güzel armağanlardan olan fındık ve fındık yağı bol vitamin ve mineral kaynağı olmasıyla birlikte sağlığınızı korumak için son derece faydalıdır.  Ayrıca zengin içerikleri ile de cildinizi besleyerek bir çok problemi ortadan kaldıran bir yapıya sahiptir. Fındık yağının barındırdığı, cilde oldukça faydalı olan E vitamini sayesinde kansızlığa karşı vücudu kuvvetli kılar ve vücuttaki hücrelerin yaşlanmasını engeller. Fındık yağı kullanan kişiler de yaşlanmaya karşı büyük ölçüde önlem alınır.

Fındık yağı, kavrulmuş, preslenmiş fındıklardan yapılmış bir taşıyıcı yağdır. Soluk sarı bir renge sahiptir ve topikal olarak uygulandığında cilde kolayca emilir. Fındık yağı, biraz tatlı bir tadı ve hafif bir aroması vardır. Fındık yağı, çeşitli cilt bakım uygulamaları için kullanılır ve ayrıca gıda hazırlamada da kullanılabilir.  Soğuk preslenmiş fındık yağı  magnezyum, potasyum, kalsiyum, folat, çinko, demir, manganez, vitamin A, C, E, K, tiamin, riboflavin, piridoksin, pantotenik asit ve niasin barındırmaktadır. 

 Fındık Yağının Cilde Faydaları 


  • Bir fincan fındık, günlük E vitmainin gereksiniminin yaklaşık % 86'sını sunar. Aynı zamanda A vitamini ve   C vitamini, iki güçlü antioksidan içerir. Bu vitaminlerin sinerjik etkisi cildinizdeki ince çizgilerin ve kırışıklıkların ortaya çıkmasını önler , böylece erken yaşlanma belirtilerini geciktirir. 
  • Fındık, yukarıda belirtildiği gibi, bol miktarda E vitamini içerir . Bu E vitamini, bu somunun yağlarıyla birlikte cildin nemlendirilmesine   yardımcı olur. Böylece, cildi yumuşatır, yumuşak ve pürüzsüz tutar. Cilt hiçbir yerde görünmeyen en ufak bir renk tonuyla gözle görülür bir şekilde ışıldar.
  • Fındık yağını cildinize uygulayabilirsiniz. Bu, güneşin UV ışınlarının zararlı etkilerinden korunarak doğal bir güneş kremi olarak korumaktadır.  Sadece susam, avokado, ceviz ve fındık yağlarının her birinden birkaç damla karıştırın ve güneşin  UV ışınlarından korunmak için cildinize bu karışık yağı uygulayın. 
  • Antioksidanlar ile fındık, cildin daha sağlıklı görünmesi için hayati bir rol oynamaktadır. Antioksidanlar, serbest bırakıldıklarında, cildinize zarar verebilecek olan serbest radikallerle savaşırlar. Ayrıca, cildi UVA / UVB ışınlarının neden olduğu cilt kanserinden korur. Antioksidanlar ile birlikte flavanoidler, deri hücrelerinin rejenerasyonunu uyarır. Bu ölü hücreleri ortadan kaldırarak, daha sağlıklı ve daha genç görünen bir cilt yaratır. 
  • Bu doğal yağın hafif nemlendirici ve yumuşatma özellikleri, hassas ve kuru ciltler için mükemmel bir doğal nemlendiricidir.

Fındık Yağının Saç Faydaları 


  • Fındıklara   hoş bir kahverengi renk tonu saçlara eklendiğinde, fındık ayrıca rengin daha uzun sürmesini sağlar.  
  • Günlük saç bakım programında  fındık yağı kullanabilirsiniz . Saç derisine ve saçınıza biraz uygulayın ve birkaç dakika masaj yapın. İstenirse, bir gece bırakın ve ertesi gün yıkayın. Hafif bir şampuan kullanabilirsiniz. Bu saç köklerinden güçlendirilmesinde yardımcı olacaktır. 
  • Birkaç damla fındık yağı ile saçlarınıza masaj yaparak bölünmüş uçlarınızı geçirmektedir. Hasarlar saçı sağlıklı ve parlak bırakarak zamanla ortadan kalkacaktır. Ayrıca saçlarınızı nemlendirecektir. 

Fındık Yağının Genel Sağlık Faydaları 


  • Fındık yağı doymamış yağlar için iyi kaynaklardır ve kolesterol içermez. Doymamış yağlar, özellikle oleik asit, HDL seviyelerini arttırırken LDL seviyelerini frenleme potansiyeline sahiptir. Bu fındıklardan sadece bir bardak, gerekli magnezyum seviyelerinin% 50'sini karşılar. Magnezyum, kalsiyum düzeyini düzenlemede önemli bir rol oynar. Abartılı bir kalsiyum seviyesinin, kalp sağlığı için zararlı olduğu bilinmektedir . Magnezyum,  vücudun dinlenme  için alan yaratarak ve aşırı yüklenmesini engelleyerek kalbinizi korur. 
  • Fındık, mesane kanserinin başlangıcıyla ilişkili riski% 50'den fazla azalttığı bilinen bir E vitamini varyantı olan alfa-tokoferol barındırmaktadır. Bu fındıklar da bol miktarda manganez kaynağıdır . Bu mineral, mitokondriyadaki bir anti-oksidatif enzimin bir bileşeni olarak bilinir ve böylece kanserin önlenmesinde önemli bir rol oynar. 
  • Daha önce bahsedildiği gibi, magnezyum, kalsiyum seviyesinin vücut hücrelerine ve vücut hücrelerinden sağlıklı bir şekilde korunmasında hayati bir rol oynamaktadır. Bu nedenle, kas kasılmasında yardımcı olur, aşırı kasılmayı engeller. Bu da, kas gerginliğini ve savaşır ve kas yorgunluğu, spazm, kramp ve ağrıları önler. Çalışmalar bile, iyi bir magnezyum dozunun kasların güçlendirilmesine yardımcı olabileceğini düşündürmektedir . 


Bir önceki yazım Çin Yağı hakkında bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz. Blog yazılarımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Sağlıklı günler dileriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder