31 Mart 2016 Perşembe

Kivi Yağı


Kivi herkesin sevdiği meyvedir. Özellikle C vitamini bakımından son derece yararlı olan bu meyveden elde edilen yağ cilt bakımında kullanılmaktadır. Bizlerde bu faydalara aşağıdaki yazımızda değineceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Kivi Yağı 

Kivi Yağı
Tropikal bir meyve olan kivi A ve C vitaminleri açısından oldukça zengindir. Bu nedenle soğuk algınlığından bir numaralı takviye olmaktadır. Kividen elde edilen kivi yağı da en az kivi meyvesi kadar faydalıdır.

Kivi Yağı Faydaları 

Kivi yağı tıpkı meyvesinin olduğu gibi A ve C vitaminleri açısından oldukça zengindir. Bu nedenle bağışıklık sisteminin güçlenmesine büyük katkı sağlamaktadır; nezleye ve gribe iyi gelmektedir. Bununla birlikte kabızlık sorununu da büyük ölçüde ortadan kaldırmaktadır.
Nemlendirici olarak kullanılabilen kivi yağı cilt güzelliğine de oldukça faydalıdır. Sağlıklı ve pürüzsüz bir cilt sahibi olmak isteyenlerin mutlaka kullanması gerekmektedir. Kivi yağının saymakla bitmeyen faydaları arasında saçlara canlılık ve parlaklık katması da vardır. Kivi yağı aynı zamanda kandaki kolesterol oranını da dengelemektedir.

Kivi Yağının Cilde Faydaları 


Kivi  yağı, kırışıklıkları ve ince çizgileri azaltmanın yanı sıra elastikiyeti geliştirmeye yardımcı olabilir. Kivi tohumundan çıkarılan yağdaki yüksek Omega 3 yağ asitleri konsantrasyonu kivi  yağını doğal cilt bakımı için mükemmel bir madde yapar. Bu ultra besleyici yağ cildin nemini korumak için önemli ölçüde yardımcı olabilir. Kivi tohumu yağı yaklaşık% 60 oranında alfa-linolenik asit (ALA) içerir ve aynı zamanda C ve E vitaminlerinin zengin bir kaynağıdır.

Her tatlı kivi grubunun sadece % 1'i tohumdan oluşur ve bu minik süpersürler, saf yağlarını çıkarmak için expeller-preslenir. Daha sonra bu yağ, herhangi bir sağlık yararından ödün vermeden, Antipodes ödüllü cilt bakımı için gerekli olan kaliteyi sağlamak için rafine edilir.

İnsan fibroblast cilt hücrelerinde Tip I kollajen üretiminin sentezini etkileyici bir şekilde% 82'ye kadar uyaracak şekilde bilimsel olarak   göz kremi şeklinde kullanılmaktadır, yaşlanma belirtileriyle ilgilenen insanlar için önemli bir  kullanımdır. 

Kivi Yağı Kullanımı 





Kivi yağı birçok bitkisel yağın aksine haricen değil dâhilen kullanılır; yani kivi yağı içilebilmektedir. Bir bardak suya iki üç damla kivi yağı damlatılarak kullanılır. Bu şekilde doğrudan etki gösteren kivi yağının fazla kullanılmasının yan etkileri vardır; tehlikelidir.




Bir önceki yazım  Kişniş Yağı hakkında bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder