22 Mart 2016 Salı

Ardıç Yağı


Ardıç yağı hakkında sizlere hazırladığımız yazımızda ardıç yapının faydalarından , nasıl elde edildiğinden ve kullanımından bahsedeceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Ardıç Yağı Nedir ? Nasıl Elde Edilir ? 

Ardıç
Ardıç   yağı Juniperus communis bilimsel ismini taşıyan    ardıç meyvelerinin buhar damıtma yoluyla elde edilir . Ana bileşenleri alfa-pinen, camfen, beta pinen, sabinene , myrsen , alfalandren , alfa-terpinen, gamma terpinene, sineole, beta phellandrene, para-cymene, terpineol, bornil asetat ve karyofillendir . Ayrıca eser miktarda limonen, kafur, linalol, linalil asetat, borneol ve nerol içerir.

Birçok endüstride ve cin gibi alkollü içeceklerde kullanılır . Ardıç yağı, Avrupa'da çok yaygın olan yaprak dökmeyen bir çalıdır. Hoş kokuludur ancak ardı ardına sağlık yararları açısından ardıç   yağı çok daha fazla özellik barındırmaktadır. Ardıç   yağının vücudumuza bazı yararları aşağıda yer almakmaktadır.

Ardıç Yağı Faydaları


  • Cildin sağlıklı bir ışıltıyı sürdürmesi için oksijenasyon gereklidir. Cildin yüzeyinin altındaki artan dolaşım cildin biraz kırmızı olmasına izin verir. Bu sadece sağlıklı bir parıltı görüntüsünü değil, aynı zamanda oksijenlenmeyi de artırır. Kan dolaşımı vücudun sağlığını birçok yönden geliştirebilir. Bununla birlikte, aşırı miktarda ardıç yağı uygulanması da tahrişe neden olabilir. 
  • Ardıç yağının uyarıcı etkisi Galaktogog ve diüretik ajan olarak özelliklerine atfedilebilir. Yorgunluk, depresyon ve anksiyetenin üstesinden gelir. Ardıç uçucu yağının, sağlıklı bir sinir sistemi işlevini destekleyen ve beyindeki nöronların aktivitesini kolaylaştıran bir ekzokrin ve endokrin bezinden salgılanmayı arttırdığı gözlenmiştir. Beyninde sağlıklı bir nöron aktivitesi onu uyarır ve zihinsel bozuklukların ve hafıza kaybı problemlerinin başlamasına engel olur. 
  • Ardıç   yağı bir tonik gibi davranır, cildi, dokuları, kasları ve vücudun çeşitli kısımlarını tonlamaya yardımcı olur. Aynı zamanda sindirim, boşaltım ve solunum sistemlerine de yardımcı olur. Bir tonik olan esansiyel yağ, vücudu hem içten hem de dıştan korunmasına yardımcı olur. 
  • Ardıç   yağının doğum yapan bir kadının maruz kaldığı yaralanmalar için yararlı olduğu kanıtlanmış güçlü bir antiseptik vardır; çünkü doğum sırasında çok fazla zorluk yaşanabilir. Yaralarını enfeksiyonlardan ve bakterilerden korumak için  kullanılmıştır. Açık bir yara, tetanoz belirtileri geliştirmenize yol açabilecek bakteriler tarafından saldırıya maruz kalmaya çok duyarlıdır. Ardıç  yağı, yaraları sepsis ve diğer enfeksiyonlardan korur.  
  • Enflamasyon çeşitli hastalıklara yol açabilir; eklem ağrıları ve artrit iltihaplanma sonucu en sık görülen hastalıklardır. Dermatit, akne ve egzama gibi cilt rahatsızlıkları da enflamatuardır ve hem diyette hem de topikal uygulamalarda ardıç yağlarının kullanımı ile sakinleştirilebilir. Vücutta ürik asit fazlalığı ve birikmiş toksinler de ciddi iltihaplanmaya neden olur, ardıç   yağı iltihabı sakinleştirmeye ve toksinleri ve ürik asitleri vücuttan atmaya yardımcı olan temizleme özelliklerine sahiptir. 
  • Kramplar aniden ortaya çıkar ve tüm vücutta huzursuzluk ve rahatsızlık yaratır. Vücudun yaşadığı spazmlar, nöbet belirtileri ve daha büyük sorunların belirtileri olabilir. Ardıç yağı antispazmodiktir ve bu nedenle krampların çok etkili bir rahatlatıcıdır. Kas krampları ve mide kramplarının yanı sıra diğer benzer komplikasyonlara da olumlu etkileri vardır. Ayrıca, PMS ve diyare ile ilişkili semptomları hafifletebilir. Vücudun hemen hemen her yerinde krampları giderir ve spazmodik kolera tedavisi için kullanılmaktadır. 
  • Ardıç   yağının büzücü nitelikleri, onu mükemmel bir dezenfektör yapar. Hijyeninizin korunmasına yardımcı olabilir ve ev yapımı  temizleyicilere de eklenebilir. Ardıç yağının kullanılması diş ağrılarının tedavi edilmesine ve sağlıklı bir ağız hijyenine yardımcı olabilir. Ardıç   yağı, akne olasılığını azaltmak için gözenekleri sıkılaştırmaya yardımcı olur ve aynı zamanda bir taşıyıcı yağ veya cilt bakım kremi ile cilde uygulanabilir. 
  • Bağırsak gazları ölümcül olup, yukarı doğru hareket ederse kalp krizi ve kan basıncına neden olabilir. Bu gazlar son derece zararlı ve bazı durumlarda ölümlere de neden olmaktadır. Karminatlı bileşikler, vücudun bu gazlardan hemen kurtulmasına ve sindirim sistemini geliştirmesine yardımcı olur. Aynı zamanda daha fazla gaz oluşmasını engeller. 
  • Temiz ve sağlıklı bir kan akımı yeterli oksijenasyon sağlar. Ardıç yağı, toksinlerin, kirleticilerin, ağır metallerin ve zararlı hormonları kanınızdan temizler. Toksinlerle dolu kan, terminal hastalıklarına neden olabilecek hayati organlara uygun besinlerin verilmesini engeller. Ardıç yağı, kan damarlarını temizlemeye yardımcı olur ve şişkinlik ve su tutulmasını önler. Besinlerin doğru akışı eksiklikleri azaltır ve genel sağlıklı bir vücut ve zihin sağlar. 
  • Ardıç yağı doğada diüretiktir, bu da sık idrara çıkmayı teşvik eder. Bu su tutma gövdesini rahatlatır ve böbrek yetmezliklerini yönetmeye yardımcı olur. Sık idrara çıkma, vücuttaki toksinleri ve genel olarak safra kesesi ve böbreklere çok zararlı olan aşırı protein veya kalsiyum birikimini ortadan kaldırır. Bu özellik, aşırı yağın idrar yoluyla kaybolması ve su ağırlığının da azalması nedeniyle kilo vermek isteyen kişiler için de yararlıdır. 
  • Sağlıksız beslenme, kirlilik ve dinlenme eksikliği vücudu strese sokabilir. Bu, mide sorunlarına ve yetersiz sindirime neden olan metabolik hızı yavaşlatır. Vücudu yiyeceği düzgün bir şekilde sindiremiyorsa, sağlıksız bir diyet yapmaktan daha zararlı olan istenmeyen materyalleri topladığınızdan emin olabilirsiniz. Ardıç yağı, kan akışını arındırır ve bağırsak tarafından sağlıksız yağların emilimini önler. Düzenleyici özellikleri, midenin ishal, kabızlık, gaz vb. Gibi diğer mide sorunlarının önlenmesiyle birlikte sağlıklı bir bağırsak hareketini sürdürmesine yardımcı olur.

 

Ardıç Yağının Kullanımı


Ardıç meyvesi yağının taze ve sakinleştirici aroması, stres ve endişeyi gidermek için yaygın olarak bilinir . Dağıldığında, havayı da temizleyebilir, hoş bir koku sağlar. Ardıç yağının sakinleştirici etkilerini elde etmek için ardıç  yağını kullanmak isterseniz, şu yöntemleri deneyin:

  • Bağımlılık, sinir gerginliği ve akşamdan kalma gibi duygusal sorunların giderilmesine yardımcı olan yağı dağıtmak için bir brülör veya buharlaştırıcı kullanın .
  • Masaj yağı veya banyo suyuna ilave edilir. Bu, artrit , idrarda ağrı, şişmiş eklemler, gut ve kas yorgunluğu gibi ağrı rahatlatmak için iyi çalışır .
  • Losyon ve kremlere ekleyin. Ardından yağlı cilt, akne, dermatit, sedef ve   egzama gibi cilt ile ilgili problemler için bunu cildinize uygulayın.  




Bir önceki yazımız: Amyris Yağı hakkında bilgi almak için linke tıklamanız yeterlidir. Sizlerde bitkisel yağlar hakkındaki yazılarımızın size yararlı olduğunu düşünüyorsanız blog sayfamızı takip edebilir ve daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder