24 Mart 2016 Perşembe

Elemi Yağı


Elemi
Elemi yağı hakkında sizlere hazırladığımız yazımızda bu yağın faydalarından ve kullanımından bahsedeceğiz. Cilt , saç ve genel sağlık açısından son derece sağlıklı olan bu yağ hakkında bilgi edinmek için yazımızı okumaya devam edin.

Elemi Yağı

Elemi Yağı, Latincesi Canarium Commune diye bilinen çoğunlukla Filipinlerin güney ve batı kesimlerinde yetişmekte olan bir yağ çeşididir.

Çok uzak diyarların çok faydalı bir yağıdır diyebiliriz. O bölgenin insanları ( gerek kadın gerek erkek bireyleri ) tarafından güzel hoş bir kokusu olduğu için koku yerine bile kullanılır. Geleneksel yollarla elde edilen bu ürün damıtma denilen eski bir yöntem ile elde edilir.

Elemi Yağı Faydaları 

  • Analjezikler ağrı kesici ajanlardır. Piyasada bulunan çoğu analjezik, günümüzde sıklıkla yan etkilere neden olur. Herhangi bir yan etkisi olmadan görevlerini yerine getirebilecek bir analjezik olsaydı şaşırtıcı olmaz mıydı?  Elemi  yağı  analjezik özellikleri,   ağrıyı hafifletmeye yardımcı olur. Ayrıca başağrısı, eklem ağrısı, kas ağrısı ve migreni rahatlatabilir.  
  • Elemi  yağı, güçlü balgam söktürücü özellikler gösterir ve burun kanalı , akciğerlerdeki tıkanıklığın azaltılmasına yardımcı olur, böylece nefes almayı kolaylaştırır.  
  • Elemi yağı etkili bir antiseptiktir ve ayrıca sepsis ve tetanozu tedavi ederken sizi mantar, virüs ve parazitlerden kaynaklanan diğer mikrobik enfeksiyonlardan korur. Diğer bir avantajı, diğer antiseptiklerden farklı olarak, eleminin daha az acı vermesi ve daha iyi kokmasıdır. 
  • Elemi yağı, yaralardan mikropları ortadan kaldırmaya yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda idrar yolu, idrar kesesi, kolon, bağırsak, böbrek ve mide gibi vücudun farklı organlarındaki iç enfeksiyonları önlemek için de iyidir. 
  • Kan dolaşımını arttırmanın yanı sıra , uyarıcılar vücut için gerekli olan çok sayıda aktiviteyi gerçekleştirir. Bir uyarıcı, hormonal sekresyonları teşvik etmeye yardımcı olur, sindirime yardımcı olur, safra akıntısını kontrol eder ve diğer birçok vücut fonksiyonunu kontrol eder. Uyarıcılar ayrıca, nöron tepkilerini indükler ve solunumu iyileştirir, kan akışını düzenler ve adet kanamalarını düzenler ve ayrıca emziren annelere yardımcı olurlar .  
  • Dolaşım, solunum, sinir ve endokrin sistemlerin sorunsuz çalışmasının yanı sıra tonikler de vücudunuzu enfeksiyonlara ve diğer komplikasyonlara karşı korumaya yardımcı olur. Elemi yağı  bir tonik görevi görür ve tüm bu avantajları sağlar.  
  • Elemi  yağının birçok sağlık yararı vardır ve birkaç rahatsızlığı tedavi etmek için kullanılabilir. Yağın önemli bir yararı, cilt sağlığını artırmasıdır. Antiseptik ve antimikrobiyal özellikleri kesiklerin ve çürüklerin iyileşmesini hızlandırır ve yeni hücre gelişimini hızlandırır. Bu özellikler elemi  yağını cilt sağlığınızı iyileştirmek için harika yapar. 

Elemi Yağı Nasıl Kullanılır ?





Filipin halkı bu mucizevi elemi yağı, banyodan çıktıktan sonra masaj yağı olarak kullanmıştır.Tabi ki bu ilacın faydası olduğu kadar sakınılması gereken durumları vardır. Özellikle gözünüze temas ettirmeyiniz bulaşmasına katiyen izin cermeyiniz. Evde bulunan ufak çocuğunuzun erişmekte güçlük çektiği yerlerde saklayınız.




Bir önceki yazım Deve Dikeni hakkında bilgi almak için linke tıklamanız yeterlidir ve blog sayfamızı takip ederek daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder