14 Nisan 2016 Perşembe

Papaya Yağı

Ülkemizde oldukça ender rastlanan ve vatanı farklı olan bu güzel meyveyi herkes bilmektedir. Bizler bu meyveden elde edeceğiniz papaya yağının faydalarını ve nasıl kullanılması gerektiğini aktaracağız. İyi okumalar dileriz. 

Papaya Yağı

Papaya YağıGüney Afrika, Latin Amerika, Avustralya ve Hawaii de yetişen bu egzotik lezzetin meyvesi kadar yağı da oldukça faydalıdır.Egzotik meyveler arasında son derece değerli bir yere sahip olan papayanın içerisinde günlük mutlaka alınması gereken bir çok vitamin, mineral ve protein bulunmaktadır.Bu eşsiz meyve olgunlaştıkça C vitamini seviyesi de buna paralel olarak artar. İçerdiği yoğun karbonhidrat ise şekerlerden dolayı olmaktadır.Bu meyvenin diğer bir adı kavun ağacı olarak da bilinir. Meyvesi bu kadar sağlıklıyken papaya yağı da en az onun kadar yararlıdır. Ve faydaları saymakla bitmeyecektir.

Papaya Yağı Faydaları 


Papaya yağının bilinmen bir çok faydası bulunmaktadır. Papaya enerji veren enerji veren bir besin olması dolayısıyla gelişme aşamasında olan çocuklarınız için son derece faydalı olacaktır. Hamile ya da emziren hanımlar için de son derece harika bir vücut kuvvetlendirici olarak da kullanılabilir. Bu yağı cildinize sürdüğünüz taktirde vücudunuz her zaman dink ve kuvvetli olacaktır.Sindirim sisteminiz için de son derece önemli bir yağ olan papaya yağını karın bölgenize sürdüğünüzde ya da ılık bir suya birkaç damla damlatarak içtiğiniz de tüm sindirim sistemi sorunlarınızı anında çözme fırsatı yakalayacaksınız.

Kolay sindirildiği gibi diğer besinlerin de hemen sindirilmesine yardımcı olacaktır. Papaya da bulunan papain enzimi diğer yiyeceklerden aldığınız proteinin hemen sindirilerek vücuda karışmasını sağlar. Özellikle mide suyu eksikliği yaşayan kişiler ya da midesinde çok fazla sağlıksız sıvı bulunan kişilerin mutla kullanması gereken bir yağdır.

Papaya Yağı Cilde Faydaları 


  • Papaya tohumu yağında bulunan eşsiz enzimler, yüzünüz için mükemmel bir yumuşak eksfoliyandır. Papain gibi bileşenler gözeneklerinizde ölü hücreleri ve sertleşmiş yağları ve kiri temizler. Bu, yüzünüzün pürüzsüz, esnek ve güzel görünmesini sağlar.
  • Bazı insanlar hiperpigmentasyon veya düzensiz cilt tonu muzdariptir. Yüzünde, hiperpigmentasyon koyu alın, koyu yanaklar veya ağız çevresindeki koyu alanlar olarak kendini gösterir. Vücutta, hiperpigmentasyon karanlık izleri papaya   yağı ile hafifletilebilir.  
  • Papaya  yağı, cilt tonunu doğallaştırmaya yardımcı olur. Ayrıca cildi aydınlatmak için güçlü bir yardımcıdır. Cilt tonundaki dengesizlik papaya   yağı ile kolayca azaltılabilir . Donuk, gri ve cansız bir cildiniz varsa, papaya  yağıyla bakım yapın. 
  • Daha önce gördüğünüz gibi, papaya  yağı çok düşük kompojenik dereceye sahiptir. Anti-inflamatuar özellikler, skar azaltıcı özellikler ve cilt parlatma özellikleri gibi diğer özellikleri ile birleştiğinde papaya yağı sivilce ile savaşmak için mükemmel bir müttefik haline getirir. Ayrıca sivilce, siyah nokta ve gözeneklerin diğer enfeksiyonları için de kullanabilirsiniz.
  • Yanık izleri, akne / sivilce izleri, yara izleri ve diğerleri de dahil olmak üzere her türlü yara izi  papaya  yağı ile azaltılabilir. Bu, yara izi çıkarma konusunda uzmanlaşmış olan A, C ve E vitaminlerinin büyük miktarlarından kaynaklanmaktadır.
  • Papaya tohumu yağının anti-inflamatuar özellikleri cilt bakımı için önemlidir. Papaya yağı ciltte kızarıklık, şişlik ve ağrıyı azaltabilir. Büyüklüklerini ve kızarıklıklarını hızla azaltmak için devasa sivilcelere papaya yağı sürün .



Papaya Yağı Kullanımı 





Faydaları anlatmakla bitmeyen papaya yağının bir diğer yararı ise kozmetik olarak da kullanılmasıdır. Çillere ve yoğun güneşe maruz kalan kişilerde oluşan kahverengi güneş lekelerine karşı etkili bir koruyucudur. 

  • Cildinizi bir yağ ile yıkamak isterseniz papaya  yağı, inanılmaz temizleme bileşimi için hint yağı ile karıştırılarak hafif ve mükemmeldir.  Eşit hacimde karıştırılır papaya tohumu yağı eşit parçaya ile hint yağı yüzünüzü temizlemek   için kullanabilir. Yüzünüzü bu yağ karışımı ile yıkamak için parmaklarınızın ucunu kullanarak yüzünüze masaj yapın. Şimdi sıcak ılık su altında küçük, yumuşak bir mikrofiber bez alın. Mikrofiber bezi yüzünüze yerleştirin ve bu doğal karışımın gözeneklerinizi açmasına izin verin. Şimdi yağı silin ve cildinizi parlak bir şekilde temizleyene kadar 2 - 3 kez işlemi tekrarlayın. 
  • Haftalık bir yüz peelingi rutini için, 1 tatlı kaşığı karbonat içine 1 çay kaşığı papaya   yağı ile karıştırın . Şimdi bunu yüzünüze parmaklarınızla sürün. En az 2 dakika yüzünüzde bırakın. Şimdi ılık suyla yıkayın ve   yumuşak, parlak cildinize bakın. 
  • Bir   cam damlalık şişe , ½ fincan karıştırın papaya   yağı , 10 damla çay ağacı yağı , 10 damla  papatya yağı ve 5 damla sardunya yağı ekleyin. Bu yağı, birkaç saatte bir sivilce ya da siyah noktalar için  leke tedavisi olarak uygulayın.
  • 5 damla limon otu esansiyel yağı ile 1 çay kaşığı papaya yağı karıştırın, skar alanları ve çatlak izleri vb. gibi  bölgelere uygulayın. Bu, cilde dolaşımını teşvik eder ve hasarlı cildin daha hızlı iyileşmesini sağlar.


Doğal yağlar hakkında daha fazla bilgi almak için  Papatya Yağı yazımıza bakabilir, blog sayfamızı takip etmeye devam edebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder