18 Nisan 2016 Pazartesi

Sedir Ağacı Yağı


Bu yazımızda sizlere sedir ağacı yağının faydalarından ve nasıl elde edeceğinizden bahsedeceğiz. Sedir ağacından elde edilen bu bitkisel yağın oldukça sağlıklı olduğunu söylenmektedir. Bizlerde araştırmalarımız ile size sağlık konusundaki faydalarından bahsedeceğiz. 

Sedir Ağacı Yağı

Sedir Ağacı Yağı
İğne yapraklarıyla bilinen ve ülkemizde de çokça bulunan sedir ağacı, kozalaklarıyla da bilinir. Bu ağaçtan elde edilen sedir ağacı yağı ise bir çok cilt probleminizin ve saç problemlerinizin çözümü oluyor.Kozmetik ürünlerinde de aranılan bir madde olan sedir ağacına bir çok kozmetik ürününde rastlamanız mümkün olacaktır. Sedir ağacı yağı ile birlikte saçlarınızda oluşan kepeklenmeyi kolay ve hızlı bir yolla çözeceksiniz ve kepeksiz saçlara kavuşacaksınız.

Ayrıca saçlarınızda olan bölgesel dökülmeler de yine sedir ağacı yağı sayesinde azalacak ve saç köklerinizi yenileyerek yeni saçların çıkmasına imkan sağlayacaktır. Saçlarınızın daha parlak ve daha gür olması için sedir ağacı yağını her gün düzenli olarak saçlarınıza uygulayınız.

Sedir Ağacı Yağı Faydaları 


Açıkça, sedir ağacı  yağı oldukça faydalıdır ve kullanımı ile etkili bakımlar sunar. Hem faydalarına hem de kullanımlara aşağıda değinilecektir. 


Egzama için Sedir Ağacı Yağı 


Egzama , kabarma veya çatlama yapabilen kuru, kırmızı ve kaşıntılı cilde neden olan yaygın bir cilt sorunudur. Bazı kullanıcılar, sedir ağacı  yağının egzama ile gelen hoş olmayan iltihap ve kurumayı azalttığını bulmuşlardır. Günlük rutininizde sedir ağacı  yağını, cilt losyonunuza veya sabuna  ekleyerek veya  taşıyıcı yağıyla birlikte enfekte ve kaşıntılı bölgeye sürerek ekleyebilirsiniz. 

Saç Dökülmesi için Sedir Ağacı Yağı 


Sedir ağacı yağı saç köklerini uyarır ve saç derisine dolaşımını artırır. Bu saçların uzamasına katkıda bulunur ve saç kaybını yavaşlatabilir  . Herbalists ve aromaterapistler genellikle saç dökülmesi, saç incelmesi ve çeşitli alopesi türleri için sedir ağacı  yağını tavsiye ederler . Saç dökülmesine karşı kullanılan diğer uçucu yağlar ; kekik , biberiye  ve lavanta'dır.  

Kuru Saç Derisi için Sedir Ağacı Yağı 

Sedir ağacı  yağı genellikle kuru veya pul pul saç derisini iyileştirmek için kullanılır . Bu ağaç kaynaklı yağ kafa derisini uyarabilir ve dolaşımını artırır.Sedir ağacı   yağından yararlanmak için , antifungal ve nemlendirici özelliklere sahip bir karışım oluşturmak gerekir ; iki damla hindistancevizi yağı ile karıştırılmalıdır. Karışımı saç derisine sürünüz ve beş dakika boyunca ovun. En iyi sonuç için, 30 dakika ya da daha uzun süre saç derisinde tutunuz. 

Antiseptik  Sedir Ağacı Yağı 

Sedir ağacı, antiseptik yeteneği de dahil olmak üzere cilt üzerindeki birçok yararlı etkisi nedeniyle dermatolojide kullanılmaktadır.  Doğal bir antiseptik olan sedir ağacı yağı, cildin sağlığını olumsuz yönde etkileyebilecek zararlı mikroorganizmaların gelişmesini ve büyümesini engelleyebilir. Sedir ağacı  yağı antiseptik özelliklere sahip olduğundan, yaraları dezenfekte etmek için topikal olarak taşıyıcı yağ ile kullanılabilir. Sedir ağacı esansiyel yağını hindistan cevizi yağıyla karıştırın  ve daha sonra karışımı enfeksiyonu önlemek için kesiklere ve sıyrıklara uygulayabilirsiniz.

Artrit için Sedir Ağacı Yağı 


Artritin  belirtileri olan eklem ve dokuların iltihaplanması , zayıflatıcı ağrı veya rahatsızlığa yol açabilir,   anti-enflamatuar özelliğe sahip olduğundan sedir ağacı  yağı kullanımı ile bu durumlar azaltılabilir. Aslında, eklem ve kas ağrısı için topikal ağrı kesicilerin, terapötik yararları için sedir yağı içerdiği bilinmektedir. Dışta cilt üzerinde kullanarak, eklem sertliğini ve rahatsızlığını en aza indiren iltihabı azaltabilirsiniz . Sedir ağacı yağını ilgilendiren bölgelere bir taşıyıcı yağ ile topikal olarak uygulayabilir ya da kendinize  5 ile  10 damla sedir ağacı esansiyel yağı ile banyo yapmayı deneyebilirsiniz.  


Aroterapide Sedir Ağacı Yağı 


Aromaterapi, psikolojik ve fiziksel refahı arttırmak için esansiyel yağların kullanılmasıdır. Araştırmalar, sakinleşmek ve rahatlamak için sedir ağacı yağının etkili olduğunu göstermektedir. 

İdrar Sökücü Sedir Ağacı Yağı 


Sedir ağacı esansiyel yağının, cedrol, beta-cedrene ve thujopsen de dahil olmak üzere aktif bileşiklerinin, diürektik yetenekleri olduğu bilinmektedir.  Bu, sedir ağacı yağının vücudun toksinleri ve fazla suyu uzaklaştırması için vücuda yardım eden idrara çıkma sıklığını arttırabileceği anlamına gelir.  

Öksürük için Sedir Ağacı Yağı 


Sedir ağacı  yağı antispazmodik yeteneği olduğundan, öksürüğü hafifletmeye yardımcı olabilir . Öksürüğünüz varsa, geceleri uyumadan önce sedir ağacı  yağı kullanmayı deneyebilirsiniz. Taşıyıcı yağ ile karıştırılmış iki damla yağı göğsünüze ve boğazınıza sürün ve bir dakikalığına ovun. Tıkanıklık durumunda, nefes almanıza yardımcı olmak için karışımı üst dudağınıza da ekleyebilirsiniz. 

Böcek Kovucu  Sedir Ağacı Yağı 



Sedir ağacı esansiyel yağının, özellikle karınca, keneler ve pire gibi zararlıları uzaklaştırdığı bilinmektedir.Doğal bir böcek spreyi olarak cildinize sprey yapmak için yağı suyla seyreltin veya evden ve apartmandan uzak tutmak için bir difüzör kullanın. Haşereleri uzaklaştırmak için mobilyalarınızın üzerine seyreltilmiş sedir ağacı  yağı da püskürtebilirsiniz. 

Stres için Sedir Ağacı Yağı 


Sedir ağacı  yağı yatıştırıcı olduğundan, sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebilecek gerginliği ve stresi hafifletme gücüne sahiptir . Akıl üzerinde yatıştırıcı ve sakinleştirici bir etkiye sahiptir, iltihap ve kas ağrısını azaltır ve cilt tahrişini en aza indirir.   Sedir ağacı  yağının  aromaterapi özellikleri gerçekten kronik stres ve gerginlik ile mücadele eden insanlara yardımcı olabilir. Tek yapmanız gereken, sedir ağacı  yağını doğrudan şişeden solumaktır.

Mantar Enfeksiyonuna Sedir Ağacı Yağı 

Sedir ağacı  yağı sizi fungal patojenlerden ve gıda zehirlenmesinden korumaya yardımcı olabilir. Bir çalışma, sedir ağacı  yağının diğer antibakteriyel ajanlara karşı uygulanabilir bir alternatif olduğunu ve  hem bakterilerin hem de oral enfeksiyonlardan sorumlu mayaların kontrolünde kullanılan etkili bir modül olduğunu ortaya koymuştur. Tarçın yağı, limon yağı , karanfil yağı ve okaliptüs yağının  aynı antifungal özelliklere sahip olduğu bilinmektedir. 

Sivilce Tedavisinde Sedir Ağacı Yağı

Doğal bir antiseptik olarak, sedir ağacı  yağı  akne için kullanılır  , son derece yaygın ve kronik bir cilt şikayeti olan sivilcelerinize sedir ağacı yağı ile bakım yapabilirsiniz.   


Sedir Ağacı Yağı Kullanımı 





Ciltte meydana gelen ve çoğunlukla kimyasal maddelerin neden olduğu egzama hastalığının tedavisinde de sedir ağacı yağını kullanmak sizin için kesin bir çözüm olacaktır. Sedir ağacı yağını cildinize ve saçlarınıza masaj uygulaması eşliğinde yapmanız dahilinde tüm bu ve buna benzer sorunları ortadan kaldıracaksınız.

Sedir ağacı esansiyel yağı rahatlatıcı, güven verici ve aynı zamanda hoş bir odunsu kokuya sahiptir. Parfüm veya yağ karışımlarının herhangi bir karışımına sıcak bir ton ekler. Ayrıca, ev içerisnde kullanıldığında, havayı ferahlatmak için doğal bir koku giderici gibi davranır. Sedir ağacı yağı  doğal bir  esans olarak kullanılmaktadır. 






Bir önceki yazım  Sarımsak Yağı hakkında bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz. Blog sayfamızı takip edebilir, bizimle düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder