14 Nisan 2016 Perşembe

Melisa Yağı


Melisa yağı hakkında sizlere hazırladığımız yazımızda bu bitkisel yağın genel faydalarından ve saça faydalarından bahsedeceğiz. Ayrıca melisa yağını nasıl kullanacağınızı aktaracağız. İyi okumalar dileriz. 

Melisa Yağı

Melisa Yağı
Melisa  yağı  ekstre elde edilir ;  taze tomurcukları, yaprakları buhar ile damıtılması ile elde edilmektedir.  Bu uçucu yağın itibarı ve küresel olarak bilinen bir limon balsamı yağını kazanmasının iyi bir nedeni var . Bu yağ   yatıştırıcı özellikleri tatlı , hoş aroması ile bilinmektedir . Meliss bitkisi, Akdeniz bölgesine özgüdür ve yaygın olarak arı bitkisi olarak adlandırılmaktadır . Ancak, bu bitkinin popülaritesinin tek nedeni bu değildir . Özellikle açıklamaları aşağıda bulunan diğerlerinin yanında, sakinleştirici, hafıza güçlendirici ve anti- depresan güçleriyle ünlüdür .Melisa yağı yorgunluk ve uykusuzluk problemi çeken kişilerce çokça kullanılır ve bu özelliği ile bilinir. Ayrıca astım ve nefes darlığı şikayeti çeken kişilerin de kullanması gereken bir yağdır.

Kullandıktan sonraki rahatlama ile günleriniz daha huzurlu ve mutlu geçecek. İbni Sina’nın dünyaca ünlü kitabında oğul otu olarak adlandırılan ve kalbi ferahlandırdığı ve kalbe kuvvet verdiğini söyleyen ünlü bilimci melisa çiçeğini fazlasıyla övmüştür. Melisa yağı özellikle mevsim geçişlerinde oluşan depresyon ve huzursuzlukların ortadan kalmasında her zaman yardımcı olur ve buna bağlı olarak daha mutlu ve sakin bir süreç geçirmenizi sağlar. 

Melisa Yağı Faydaları


  • Melisa yağı, 2014 yılında gerçekleştirilen bir kanser araştırmasında kullanıldı. Yağın, beyin kanseri hücreleriyle etkileştiği bulundu.  Meliss yağı, kanserin tedavisi için bir çığır açmak için bulmacanın eksik parçalarını bize sağlayabilir. Buna ek olarak, bu yağın iltihap önleyici özellikleri, bu gibi ciddi sorunların ortaya çıkmasını önlemeye yardımcı olabilir.
  • Tip 2 diyabetli insanlar yaşam tarzlarını ve beslenme alışkanlıklarını tedavilerinin önemli bir parçası olarak değiştirmeye ihtiyaç duyarlar. Diyet ve yaşam tarzını içeren bir tedavi olduğunda, esansiyel yağlar işe yaramaktadır. Melisa yağı, küçük miktarlarda bile kullanılan antidiyabetik faydaya sahip olduğu test edilmiştir. 
  • Bu yağın karminatif özellikleri vardır. Karın kaslarını rahatlatır, mide ve bağırsaktan gazları çıkarır. Safra ve mide sularının düzgün akışını sağlayarak sindirimi iyileştirir. 
  • Vücudunuz patojenler, hasarlı hücreler veya tahriş edici maddeler gibi zararlı uyaranlara saldırdığında, bağışıklık sisteminiz yanıt verir. Savunma mekanizmanız, bu irritanlara farklı şekillerde cevap verir. Enflamasyon bu sürecin bir parçasıdır. Enflamasyon ateş, ağrı, şişlik ve kızarıklığa neden olabilir. Enflamasyon vücudun herhangi bir yerinde olabilir. Boğaz, eklemler, mide, akciğerler, kaslar, vb.  Melisa yağı, anti-inflamatuar özellikleri farklı şekillerde gösterir. Artritte olduğu gibi eklem iltihabı için, etkilenen bölgeye lokal olarak masaj yapılabilir. Acıyı yatıştırır ve şişmeyi azaltır. 
  • Meliss yağının aromatik özellikleri, bunama ve Alzheimer hastalığı olan hastalara yardımcı olduğunu göstermiştir. Bu yağın iki damla gece boyunca su difüzörüne eklenmesi, stresi hafifletir ve uyarılmış bir beynin sakinleşmesine yardımcı olur.
  • Meliss yağı anti-bakteriyel özelliklere sahiptir. Enfeksiyona neden olan bakterileri öldürerek boğaz, solunum veya mide enfeksiyonlarına yardımcı olabilir. Herpes gibi bazı viral enfeksiyonlarda da yardımcı olduğu bulunmuştur. Melisa yağında bulunan anti-bakteriyel ve anti-inflamatuar özellikler, enfeksiyonlarla savaşmak ve tekrar oluşmasını önlemek için birlikte çalışır. 
  • Melisa  yağı'nda bulunan anti-inflamatuar özellikler nedeniyle, adet akışına bağlı semptomları önemli ölçüde azaltmak için kullanılabilir. PMS sırasında yaşanan yorgunluk ve duygudurum bozuklukları, Melisa  yağının kullanımından sonra geliştirilmektedir. 
  • Melisa  yağı da vertigo gibi durumların tedavisinde kullanılabilir. Vertigo, bulantı ve kusmanın yanı sıra bir yönelim bozukluğu hissi ile birlikte gelen bir durumdur.Melisa Uçucu Yağı, onunla ilişkili bulantıyı tedavi ederek baş dönmesine yardımcı olur ve baş dönmesi semptomlarını azaltmaya yardımcı olur.
  • Ayrıca vücutta meydana gelebilecek çeşitli spazmları gidermek için bu esansiyel yağı kullanabilirsiniz. Kasların gevşemesine ve kişi üzerinde sakinleştirici bir etkiye sahip olmasına yardımcı olan doğal bir kas gevşetici olarak kullanılabilir.
  • Depresyon ve diğer duygudurum bozuklukları günümüzde hiç olmadığı kadar yaygındır. Bir çok insan bu sorunları belirli ilaçların yardımıyla tedavi etmeye çalışır. Bununla birlikte, bu ilaçların çok uzun süreli yan etkilere sahip olduğu bilinmektedir. İlaç kullanmak yerine, doğal bir antidepresan olduğu bilinen Melisa  yağını kullanmayı deneyin.  
  • Melisa  yağı sakinleştirici ve rahatlatıcı özelliklerinden dolayı,  uyku problemlerinin giderilmesinden yardımcıdır.  
  • Melisa  yağı da farklı acı çeşitleri için iyi bilinmektedir. Bunun nedeni, yağın antienflamatuvar özelliklerinden kaynaklanabilir veya yağın sahip olduğu rahatlatıcı etki nedeniyle olabilir. Melisa yağı eklem ağrılarını kolaylaştırır ve böylece egzersiz rutininin yolunu açar.
  • Melisa yağından  elde edilen sayısız faydadan dolayı, yağı günlük rutinlerinde kullanan bir kişi bağışıklığın oluşmasına yardımcı olabilir. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, kendinizi farklı virüslerden ve hastalıklardan korumada çok faydalıdır. Melisa  yağı sağlığı iyileştirir ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için kullanılabilir.
  • Melisa  yağı antibakteriyel ve antitoksidan özellikleri ile saçlarınızı korur ve saç hastalıklarının, saç dökülmesinin önüne geçer. 



Melisa Yağı Nasıl Kullanılır ? 





Melisa yağı bağırsak parazitlerinin de temizlenmesinde etkili olarak sindirim sisteminizi baştan aşağıya düzene sokar ve herhangi bir rahatsızlıkla karşılaşmanızı engeller. Melisa yağı sadece hastalıklarda değil cilt ve saç bakımında da son derece etkili bir yağdır.
Demans belirtilerini iyileştirmek için , günlük olarak melisa esansiyel yağı kullanın veya doğrudan şişeden soluyun.
Egzama gibi cilt rahatsızlıklarını tedavi etmek için, özellikle yüzlerde kullanılmak üzere, taşıyıcı yağın onsu başına beş damla kullanın. Alternatif olarak, bir nemlendiriciye veya suyla bir sprey şişesine beş damla ekleyebilir ve yüzünüzde spritz yapabilirsiniz.
Soğuk yaraları ve uçukları tedavi etmek için, ilgili alana iki ile üç damla seyreltilmiş  melisa yağı uygulayın.
Hipoglisemi , sağlıklı glikoz seviyelerini geliştirmek için dahili olarak bir kaç damla alın.
Depresyon ve anksiyete duyguları ile savaşmak için, melisa  yağını ;  bileklere, boyun ve kulakların arkasına topikal olarak uygulayın.
Vertigo kurtulmak ve sinirlilik, bulantı, kusma ve baş dönmesi hafifletmek için boyun veya kulaklarının arkasına topikal iki üç damla uygulayın. Melisa yağı, suya veya çayın içine bir damla ekleyerek dahili olarak da alınabilir.
Hipertansiyonun hafifletilmesine yardımcı olmak için, göğsünüze veya boynun arkasına topikal olarak uygulayın veya içten bir iki damla alın.





Bir önceki yazım  Nar Çiçeği Yağı  hakkında bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz. Blog sayfamızı takip ederek bitkisel yağlar hakkında daha fazla bilgi elde edebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder