6 Nisan 2016 Çarşamba

Hint Yağı


Oldukça faydalı olan hint yağı hakkında size hazırladığımız yazımızda hint yağının sağlık ve cilde faydaları hakkında bilgi vereceğiz. Ayrıca hint yağı kullanımı hakkında da bilgilendirme yapacağız. İyi okumalar dileriz. 

Hint Yağı 

Hint Yağı
Hint yağı, insanların binlerce yıldır kullandıkları çok amaçlı bir bitkisel yağdır.  Ricinus communis bitkisinin tohumlarından yağ çıkarılarak yapılır .

Hint fasulye olarak bilinen bu tohumlar, risin adı verilen zehirli bir enzim içerir. Bununla birlikte, hint yağının maruz kaldığı ısıtma işlemi, yağın güvenli bir şekilde kullanılmasına izin vererek onu etkisiz hale getirir.

Hint yağı, bir dizi tıbbi, endüstriyel ve farmasötik kullanıma sahiptir.  Gıdalarda, ilaçlarda ve cilt bakım ürünlerinde, ayrıca bir endüstriyel yağlayıcı ve biyodizel yakıt bileşeninde bir katkı maddesi olarak yaygın olarak kullanılır.  Eski Mısır'da, hint yağı, lambalarda yakıt olarak kullanılmaktaydı, göz tahrişi gibi rahatsızlıkları tedavi etmek için doğal bir ilaç olarak kullanılmıştır ve hatta hamile kadınlara emeği teşvik etmek için verilmiştir.  Günümüzde hint yağı, kabızlık ve cilt rahatsızlıkları gibi yaygın rahatsızlıklar için popüler bir doğal tedavi olmayı sürdürmektedir ve doğal güzellik ürünlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Hint Yağı Faydaları ve Kullanımı 

Hin yağının sağlık yararları aşağıdaki gibidir. Ayrıca kullanımları da başlık altında yer almaktadır. 


Hint Yağı ile Ringworms Tedavisi 


Hint yağı , tüm yaş gruplarında yaygın ve inatçı bir problem olan ringwormu etkili bir şekilde tedavi eder . 2 çay kaşığı hint yağı, 4 çay kaşığı hindistancevizi yağı karıştırılması ve deriye uygulanması yeterlidir.  Hint yağı içinde bulunan undesilenik asit adı verilen aktif bileşik, ringwormların tedavisine yardımcı olur.  

Yaraların Dezenfektesinde Hint Yağı 

Hint yağı, kesik ve sıyrıklar üzerinde mükemmel bir dezenfektan olarak çalışır. Antimikrobiyal özellikler küçük kesikler ve çizikler mikrop kapmasını engeller. Ve anti-inflamatuar özelliklere sahip olduğu için, aynı zamanda ağrıyı hafifletmeye yardımcı olur.

Kabızlık için Hint yağı 

Hint yağının birincil kullanımlarından biri laksatiftir. Geleneksel ve halk tıbbının bir parçası olarak hala yaygın olarak kullanılmaktadır.  Hint yağı içinde risinoleik asit, bu laksasyon kabızlığa karşı iyi gelmektedir. Bu nedenle, kabızlıktan muzdarip olmanız durumunda hint yağı tüketmeniz yardımcı olabilir .

Eklem Ağrısını / Artriti Azaltmada Hint Yağı 


Acaba, artrit için hint yağı nasıl kullanılır?Hint yağı artrit kaynaklanan ağrı tedavisi için  bir çözümdür . Bir hint yağı   eklem ve doku ağrısından rahatlama sağlayabilir.  Kumaş parçasını alın ve bir kaç kat katlayın.  Hint yağıyla ıslatın. Fazla yağı sıkın ve etkilenen eklem üzerine bezi yerleştirin. Plastik bir örtü ile örtmeye dikkat edin. Bunun üzerine sıcak su şişesi veya ısıtma pedi yerleştirin. Plastik şişeyi yağlı hale getirecektir. Bir saat açık bırakın. Hint yağının anti-enflamatuar özellikleri eklem ağrılarını, sinir iltihaplanmasını ve boğaz kaslarını rahatlatmak için ideal hale getirir ( 17 ).

Bağışıklığı Korur 



Natüropati uygulayıcıları ve takipçileri, hint yağının bağışıklığı artırmaya yardımcı olduğunu gözlemlemişlerdir . Topikal olarak kullanıldığında bile, vücudunuzun savunma mekanizmalarını artırır.  Hint yağı, topikal olarak kullanıldığında, vücuttaki savunma mekanizmalarında bir artışa işaret eden T-11 hücrelerinin sayısını arttırır .  T-11 hücreleri, daha iyi bir sağlığı teşvik eden patojenlere ve toksinlere karşı antikorlar oluşturur. 

Sırt Ağrılarına Hint Yağı 


Sırt ağrısı tedavisi söz konusu olduğunda Hint yağı en iyi doğal ilaçlardan biridir. Sırtınızda masaj  yaparken hint yağı, herhangi bir acı ve sertlikten kurtulmanın doğal bir yoludur. Bir sırt ağrısını iyileştirmek için hint yağı kullanılması alternatif bir tedavidir. İşte bu bitkisel yağın terapötik kullanımını  topikal olarak sırtınızın ağrı noktalarına uygulayın.  Bölgeyi temiz ve yumuşak bir bezle örtün. Ek olarak plastik bir sargı kullanabilirsiniz.  Sıcak su torbasını bir saat boyunca arkaya yerleştirin. Yağın iltihaplı dokulara nüfuz etmesine yardımcı olur. İşlemi sonraki üç gün için tekrarlayın. 

Hint Yağının Cilde Faydaları 


  • Güzellik ve cilt bakımı söz konusu olduğunda, hint yağı bilmediğiniz birçok harika faydaya sahiptir. Burada cilt için hint yağının en iyi yararlarına göz atabilirsiniz. 
  • Hint yağı, güneş yanıkları, akne ve kuru cildin neden olabileceği deri iltihabının iyileştirilmesi açısından bir nimettir. Hint yağının doğrudan pamukla cilde uygulanması yeterlidir.  Hint yağı, her türlü cilt iltihaplarına yardımcı olan iyileştirici özelliklere sahiptir.  
  • Cilt için şaşırtıcı hint yağı faydalarından biri, topikal olarak kullanıldığında, yaşlanmayı yavaşlatmaktadır.  
  • Hint yağı, cilde uygulandığında derinden nüfuz eder ve kolajen ve elastin üretimini uyarır. Bu da, cildi yumuşatmaya ve nemlendirmeye yardımcı olur. Kırışıklıkların ve ince çizgilerin görünümünü geciktirir ve cildi pürüzsüzleştirir, daha yumuşak ve daha genç yapar. Göz çevresi çevresindeki ince çizgiler de uygulaması ile tedavi edilebilir. 
  • Akne eğilimli bir cilde sahip olanlar, gözenekleri tıkamaya ve problemlerini şiddetlendirmeye eğilimli olduklarından çoğu yağdan uzaklaşırlar. Hint yağı  akne azaltmada yararlı olabilir.  Hint yağı, akneye neden olan bakterilerle savaşan risinoleik asit açısından zengindir.  Cilt katmanlarına etkili bir şekilde nüfuz eder ve akne için mükemmel bir çözümdür. 
  • Hint yağı pürüzsüz, esnek ve canlanmış bir cilt sağlar. Yani ucuz ve doğal bir cilt nemlendiricisi arıyorsanız , neye ulaşacağınızı biliyorsunuzdur.  Yüksek konsantre yağ asitleri cilde kolayca nüfuz eder. Bu kuru yamaları giderir ve cildin nemlenmesini sağlar. Hint yağı, çeşitli endüstrilerde kullanım alanı bulmaktadır, ancak etkili bir şekilde nemlendirme kabiliyeti için cilt bakım bölümünde ödüllendirilmektedir. 
  • Hint yağı genellikle lekeleri ve  solmakta olan koyu halkaları gidermede kullanılır. Sonuçlar bir gecede görünmeyecek. Bu konuda yavaş çalışır ve belirgin sonuçları görmek için düzenli olarak kullanılması gerekir.  Bir kez daha, hint yağında bulunan yağ asitleri kurtarmaya geliyor. Onlar yara dokusuna derinden nüfuz eder ve etrafındaki sağlıklı dokuların gelişmesini teşvik ederken ortaya çıkarlar. Bu lekelerin kaybolmasına yardımcı olur 
  • Çatlaklar genellikle, karındaki cilt kısa bir süre boyunca şiddetli gerginlik yaşadığı zaman hamileliğin sonucudur. Daha fazla elastik deri, daha az gerdirme işareti anlamına gelir ve bu, hint yağının devreye girdiği yerdir. Hint yağı yağ asitleri bakımından zengindir. Bu nedenle, hamileliğin son iki ayında topikal olarak kullanıldığında, çatlakları önleyebilir.  
  • Hint yağı, lekeleri temizlemek için son derece iyidir. Dermatologların, pigmentasyonu azaltma kabiliyeti nedeniyle eşit olmayan cilt tonunu, lekelerini ve izlerini tedavi etmek için hint yağı tavsiye etmeleri çok etkilidir. 
  • Hint yağı yağ asitleri, özellikle omega-3 yağ asitleri ile doludur. Bu omega-3'ler cildi nemlendirir, sağlıklı dokunun büyümesini uyarırken, size lekesiz ve esnek bir cilt verir.  

Hint yağının faydaları ve kullanım alanları bununla sınırlı değildir. Hint yağından saç faydalarından ve kirpik, kaş sakal gibi alanlarda kullanımından daha sonra ayrıntılı şekilde bahsedilecektir. Bir önceki yazım Hint Sümbülü Yağı hakkında bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder