19 Nisan 2016 Salı

Şeftali Yağı


Şeftali yağı hakkında sizlere bir yazı derledik yazımızda şeftali yağı yararlarından ve nasıl kullanılacağından bahsedeceğiz. Saç bakımında şeftali yağının ne işe yaradığından da bahsederek dileyenlere kullanımını sağlayacağız. 

Şeftali Yağı 

Şeftali Yağı
Günlük hayatta sıkça tükettiğimiz meyve ve sebzeleri yerken edindiğimiz vitamin ve mineraller ile birlikte sağlıklı bir yaşam geçiriyoruz.Bu meyve ve sebzelerin yağları ile de yaşadığımız herhangi bir sorunda muhtemel çözüm kaynağı olarak onları kullanmamız gerekiyor.Başta şeftali çekirdeği yağı olmak üzere bir çok yağ güzelleşmemiz için baş rol oynayan etkenlerden bazılarıdır. Bu yağların içerdiği yaralı ve tamamen doğal olan vitamin ve mineraller gerek cildimize gerekse vücudumuza sayısız fayda sağlamaktadır.Güzellik sırrı olan şeftali çekirdeği yağı da tüm bu faydaları sağladığı için oldukça tercih edilen bir yağdır. Siz de güzelliğiniz için ve sağlığınız için düzenli olarak şeftali çekirdeği yağı kullanmalısınız.


Şeftali Yağı Faydaları



Soğuk şeftali çekirdeklerinin preslenmesiyle oluşan ve tamamen doğal olan şeftali yağı ile birlikte yaşadığınız problemlerin çözümleri artık çok daha kolay olacak. Kozmetikte de oldukça yaygın bir biçimde kullanılan şeftali yağı size güzel kokmanızda ve cildinizin daha iyi görünmesinde en büyük yardımcı olacaktır.

Besleyici özelliğinin yanı sıra nemlendirici ve canlandırıcı yapısı ile birlikte cildine önem gösteren herkesin mutlaka kullandığı bir bitkisel yağdır. Bu doğal mucizenin faydalarına gelince; hemen tüm cilt tipine sahip kişilerde dehidratasyonu önler. Bu sayede de cildi besler ve temizler. Nemlendirici yapısı sayesinde de cildiniz yenilenerek daha parlak ve sıkı bir görünüşe kavuşur.

Şeftali Çekirdeği Yağı ile Cilt Bakımı


Şeftali çekirdeği yağı, yaşlanma karşıtı özellikleri ve hafif, nüfuz eden kıvamı nedeniyle birçok cilt losyonu ve kreminin ana maddesidir. Cildinizin gençleşmeye  ihtiyacı varsa da yardımcı olabilir. Şeftali çekirdeği yağı, A ve E vitaminleri ile çeşitli B-grubu vitaminleri içerir. Bunlar arasında, E vitamini, bir antioksidan olduğu için cildiniz için özellikle faydalıdır, yaşlanma karşıtı olmasının yanı sıra,  bazı kanserler ile ilişkili metabolik sürecin zararlı yan ürünleri olan serbest radikalleri ortadan kaldırır.

Yaşlandıkça, cilt dokusu  daha fazla sert  haline gelir ve daha az bükülebilir. Şeftali çekirdeği yağı kullanmak, bu süreci geciktirmeye ve cildinizin elastikiyetini korumaya yardımcı olabilir, çünkü cildin hücresel yenilenmesini ve sağlığı ile ilişkili olan çoklu doymamış yağ asitleri veya pufalar içerir.  Şeftali çekirdeği yağının   yumuşatıcı doğası ;  kuru, pul pul dökülmüş veya hassas ciltler  için faydalı olabilir. Hassas bir cilde sahip olan kişiler  bu bitkisel yağı kozmetik temizleyici olarak kullanabilirler. Diğer bazı yağların aksine, şeftali yağı  hoş olmayan bir kalıntı bırakmaz.

Saç için Şeftali Yağı


Saç için gerçekten daha iyi bir yağ bulamazsınız. Şeftali çekirdeği yağını doğrudan saç derisine ve saçınıza uygulayabilirsiniz. Saç derisinde, gözeneklerinize tıkanmadan veya yağlı bir kalıntı bırakmadan cildinizi gerçekten nemlendirmek için kolayca nüfuz eder. 

Kepek sorunu için  10-12 damla çay ağacı  yağı veya nane yağını 6-7 çay kaşığı şeftali çekirdeği yağıyla karıştırın ve saç  derisine masaj yapın. Mümkünse en az bir saat, hatta bir gece bekletin ve doğal bir şampuanla yıkayın.

Saçınızın şaftlarına düzgün bir şekilde   uygulayın ve tüm saç telleri boyunca çalışın. Saçınızı duş başlığıyla kapatın ve en az bir saat ya da mümkünse gece boyunca bekletin. Yıkadıktan sonra, en iyi kremi kullandığınızı hissedeceksiniz. Böyle hafif bir yağ saçınızı  hafif ve tatlı hissetmenizi sağlar. Şeftali yağının saçınızı şekillendirmesi, doğal saç renginizi korumanıza yardımcı olur ve aynı zamanda boyalı rengin daha uzun süre dayanmasına yardımcı olur. Saçınıza güzel bir parlaklık kazandırır, UV ve güneş hasarından korur, kuruluk ile savaşır ve buklelerinizi tanımlarken kabarıklığı kontrol etmeye yardımcı olur.

Saçınıza   şeftali çekirdeğindeki yağ ile lavanta ve biberiye esansiyel yağını karışımı sürebilirsiniz Bu sayede sadece saçlarınızı korumakla kalmaz aynı zamanda saçlarınızı sağlıklı bir şekilde uzatmaya yardımcı olursunuz. 

Şeftali çekirdeği yağını saçınıza uygulayarak uygulamak çok güvenlidir, ancak pahalı olabileceğinden , jojoba , üzüm çekirdeği ve hatta zeytinyağı gibi bir şeyle seyreltebilirsiniz . Sadece bu yağların soğuk preslenmiş ve yüksek dereceli olduğundan emin olun ve % 50 şeftali çekirdeği ve% 50 ikame yağ oranı ile seyreltin.  


Şeftali Yağı Kullanımı





Genç bir cilde sahip olmak isteyenler de mutlaka şeftali çekirdeği yağını kullanmalıdır. Ciltteki kırışıkları ve pürüzleşmeleri önleyerek daha genç görünmenizi sağlayacaktır. Kadınların en büyük problemlerinden olan selülit sorununu da büyük ölçüde ortadan kaldıran yağ sıkı ve parla bacaklara sahip olmanızı sağlayacaktır. Kırılgan ve kuru olan saçların bakımında da kullanarak sağlıklı saç tellerine kavuşabilirsiniz.



İlginç bir bitkisel yağ olan  Selvi Yağı hakkında daha fazla bilgi almak adına linkimize tıklayabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder