Sarımsağın faydaları artık herkes tarafından bilinmektedir. En azından büyüklerimiz tarafından çokça yararlarından bahsedilmektedir. Bizler de burada sizlere sarımsak yağının faydalarından ve kullanımından bahsedeceğiz. Bu sayede bu çok yararlı sarımsağın yağını da alternatif olarak kullanmanızı sağlayacağız. İyi okumalar dileriz.
Sarımsak Yağı
Sarımsak, soğan, pırasa ve soğanları da içeren allium sınıfında bir sebzedir. Esas olarak gıdada tatlandırıcı olarak kullanılır, ancak besin içeriği nedeniyle geleneksel olarak bir tıbbi ilaç olarak kullanılmaktadır. Faydaları ile yüzyıllardır tüm dünyanın en büyük şifa kaynağı olan sarımsak ve bundan elde edilen sarımsak yağı bir çok sorunun temel çözümü olarak alternatif tıbbın kullandığı yegane bir doğam ilaçtır.
Taze olarak özellikle yemeklerinize mükemmel bir aromatik tat katar ve lezzetli yemeklerin en büyük sırrı olur. Baş kısmı ise yine yenebilir ve toz halinde de kullanılır.Bu mükemmel lezzetin yağı ise en az kendi kadar faydalıdır ve bir çok yerde kullanılır. İçerdiği maddeler sayesinde bir çok rahatsızlığın kesin ve etkili çözümü olan b yaş özellikle saçlarınız için bulunmaz bir nimettir.
Sarımsak Yağı Faydaları
Sarımsak yağı içerisinde A1, B2, B6 ve C vitaminlerini yoğun bir biçimde barındırır. Ayrıca içerisinde bir çok amino asitte bulunur. Selenyum, demiz, iyot, silisyum ve daha bir çok amino asit ve mineral bu mucizevi bitkinin yağında bolca bulunur. Eğer bu yağı ve bitkiyi kullandığınızda nefesinizin kokacağını ve bunun size ve çevrenizdekilere rahatsızlık vereceğini düşünüyorsanız artık onun da çözümü var. Sarımsak yağı kapsülü ile kokusuz bir şekilde bu mucizeden faydalanmanız da mümkün olacaktır. Bu şifa kaynağı yağ sokunum yolu enfeksiyonlarının bir numaralı düşmanıdır. Bir çok faydası olan sarımsak yağının yararlarını maddeler haline aşağıda bakabilirsiniz.
- Sarımsak yağı yüksek antioksidan içeriği ve uyarıcı doğası göz önüne alındığında, bağırsakta kabızlık ve inflamasyon için çok etkili bir ilaç olabilir . Sindirimi iyileştirmeye ve peristaltik hareketi uyarmaya yardımcı olabilir ve hatta çeşitli gastrointestinal kanser riskini azaltabilir.
- Sarımsak yağında önemli düzeylerde bulunan allisin, topikal ilaçlar ve yatıştırıcı inflamatuar durumlar için iç kullanımı için değerli kılmaktadır . Allisin çok güçlü bir antioksidan ve antienflamatuar bir bileşiktir; tahrişi azaltmak ve eklem ağrılarını gidermek için kullanılabilir.
- Birçok insan , yüksek tansiyon, yüksek kan şekeri , yüksek kolesterol ve obezite eşlik eden metabolik sendromun tedavisi için sarımsak yağı kullanır .
- Anekdot niteliğinde kanıtlar , sarımsak yağının kılcal damarlardaki iltihabı hızla azaltabileceğini göstermektedir . Bu migren ve baş ağrılarının oluşumunu azaltabilir .
- Allisin, oksidatif stresi , kanser riskini düşürmek veya erken yaşlanmayı engellemek için kullanılması önemle tavsiye edilir.
- Sarımsak yağı metabolik aktiviteyi optimize etmek için idealdir ve diyabeti engellemeye yardımcı olmaktadır.
- Sarımsak yağı kullanımı , bu yağın kolesterol düşürücü gücüne ek olarak, pasif yağ yakımına denk gelen metabolizmayı hızlandırdığı bilinmektedir . Sarımsak ayrıca iştahı bastırmaya yardımcı olurken, sülfid bileşikleri doygunluk hissi yaratabilir ve bu da öğünler arasında aşırı yeme ve atıştırmayı azaltacaktır .
- Sarımsak yağını teneffüs etmek, sarımsak yemeklerine benzer şekilde , sinüsleri hızlı bir şekilde temizleyebilir ve basıncı rahatlatabilir. Bunun ötesinde, sarımsak yağı alerjik etkileri en aza indirmeye yardımcı olarak astım atakları ve tıkanıklığa karşı etkilidir.
- Sarımsak yağı ayrıca antibakteriyel , antiviral , antifungal ve antiseptik özelliklere de sahiptir. Bu topikal rahatsızlıkları tedavi etmek için idealdir cilt de taşırken, sindirim sağlığı ve silerek dışarı bakteriyel enfeksiyonlar içinizde büyüyor.
- Sarımsak yağında bulunan sülfid bileşikleri ve antioksidanlar, kalsiyum , demir ve potasyum emilimi de dahil olmak üzere sindirim sisteminde daha etkili besin alımını teşvik edebilir . Anemi veya diğer besinsel eksikliklerle mücadele eden insanlar için sarımsak yağı, diyetleri için mükemmel bir temeldir.
- Geleneksel olarak, sarımsak eski yunanistan'da atletizm tarafından Olimpiyatlarda performansı artırmak için kullanılmıştır . Ayrıca yorgunluğu azaltmak ve işçilerin enerjisini oluşturmak için kullanılmıştır . Son çalışmalar sarımsak yağının kalp hastalığı olan kişilerde fiziksel performansı artırabildiğini göstermektedir .
- Ön çalışmalar gösteriyor sarımsak yağı özü kemikleri kaybını önlemek ve osteoartrit artırarak östrojen düzeylerini dengeleyerek menopoz dönemi kadınlara yardımcı olmaktadır.
Sarımsak Yağı Nasıl Yapılır ?
Sarımsak yağı, taze sarımsaklı karanfillerin buharla damıtılmasıyla veya karanfillerin bir taşıyıcı yağ içinde ıslatılmasıyla ve sarımsakın aktif bileşenlerinin yağa sızmasına izin verilerek yapılır. Sarımsak bilimsel olarak Allium sativum olarak bilinir ve diyetinize ekleyebileceğiniz en sağlıklı gıdalardan biri olarak bilinir.
Saç Dökülmesine Karşı Sarımsak Yağı Kullanımı
Sarımsak, yüksek düzeyde besinsel kükürt içerir. Kükürt, saçlarımıza ve tırnaklarınıza güç veren ve büyümesine yardımcı olan keratin için hayati bir yapı taşıdır. Sarımsak yağını saç derisine uygulamak güçlü ve esnek saçlara neden olur.
Sarımsak antifungal özelliklere sahiptir. Saç derisini etkileyen en yaygın mantar enfeksiyonlarından biri kepektir. Kıllarınız kepek veya başka bir saç derisi enfeksiyonu sonucu zayıfsa, sarımsak yağı bir tedavi sağlayabilir. Sarımsaktaki allisin, altı farklı funguslara karşı etkili bulunmuştur.
Sarımsataki selenyum, vücutta E vitamini kullanılmasına yardımcı olarak saç sağlığını iyileştirir. E Vitamini eksikliği saç dökülmesine neden olabilir. Sarımsak C, B6 ve B1 vitaminleri içerir. C vitamini saçta kolajeni artırır ve kırılmaya karşı korur. B6 eksikliği saç dökülmesine neden olabilir ve B1 saç derisi dolaşımını artırır.
Sarımsak içindeki mineraller de saç sağlığını iyileştirir. Kalsiyum saçta yapısal bir bileşen sağlar. Bakır kusurlu saç gelişimini önler. Demir saçların büyümesinde ve bakımında yardımcı olur. Manganez, vücudun saç sağlığı için önemli olan diğer besin maddelerini kullanmasına yardımcı olur.
Sarımsak, bir rubefacient olarak bilinir, yani kan dolaşımını uyarır. Kanınız, vücudunuzdaki kökleri ve saç derisi de dahil olmak üzere, besin ve oksijen taşır. Bu, saç telleriniz için daha fazla besin demektir. Bir bitkinin sulanması gibi, kafa derisine akan kan sağlıklı saç büyümesine yol açar.Bir çalışma, sarımsak yağının alopesi ista'ya bağlı saç kaybını tedavi etmek için steroid jelin etkilerini artırdığını belirlemiştir.
Sarımsak Yağı Kullanımı
Sarımsak yağı saydığımız bu bir çok etkinin yanında bağışıklık sisteminizi de düzenler ve tüm sindirim problemlerinizi ortadan kaldırır. Kalp dostu olan bu yağ kalbinizi korur ve kalp krizi riskini en aza indirir.
Saç Uzatmak için Sarımsak Yağı Nasıl Kullanılır
Geleneksel halk ilaçlarında, sarımsak açık bir karanfil dilimleyerek ve saç derisine ovalayarak saç dökülmesinde kullanılmaktadır. Bunu bir saat sonra bir zeytinyağı masajı izler. Saç ertesi güne kadar yıkanmamalıdır. Bu sizin için biraz kokulu ise endişelenmeyin, sarımsak yağı saç tedavileri için modernize edilmiş birçok yemek tarifleri vardır.
Sarımsak kokusu gerçekten rahatsız ederse, karışıma limon suyu veya gül suyu eklemeye çalışın. Uçucu yağlar da bir seçenektir - biberiye, lavanta ve nane yağlarının saç uzatmak ve dökülmeyi engellemek için iyi olduğu söylenirken okaliptüs ve çay ağacı kepeklerin temizlenmesi için tavsiye edilir.
Sarımsak Yağı Evde Nasıl Yapılır?
İstediğiniz sarımsak yağı, bütün karanfilin ezilmiş ve bir taşıyıcı yağ ile karıştırılmasını ve demlenmesini gerektirmektedir. Sarımsak yağı satın alabilirsiniz ama evde taze yapmak çok basit.
Soyulmuş sarımsak dişlerini , zeytin veya hindistancevizi yağı gibi bir taşıyıcı yağ ile karıştırın. Oran 1 karanfil 1 yemek kaşığı yağ olmalıdır. Karışımı yavaşça ısıtın ve en az bir hafta boyunca karanlık bir yerde kapalı bir kavanoza koyun. Kullanmaya hazır olduğunuzda, kıyılmış sarımsak parçalarını süzün.
Bitkisel yağlar hakkında daha fazla bilgi almak için Rezene Yağı yazımızı okuyabilir, aklınıza takılan soruları yorumlar kısmından sorabilirsiniz. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder