20 Nisan 2016 Çarşamba

Yeşil Çay Yağı

Herkes yeşil çayın sağlığa ve cilde nasıl fayda sağladığını bilmektedir. Hatta yeşil çay antitoksidan özelliği ile saç bakımında ve saç derisi sağlığında bile kullanılmaktadır. Kısacası yeşil çay neredeyse her şey için kullanılmaktadır. Peki yeşil çaydan elde edilen yağ, işte onun yararlarını ve kullanımını da bu yazımızda aktaracağız. Herkese iyi okumalar dileriz. 

Yeşil Çay Yağı 

Yeşil Çay
Cildiniz için kullandığınızda artık asla vazgeçemeyeceğiniz cilt bakım ürününüz olacak olan yeşil çay yağı cildiniz için son derece iyi gelecek ve düzenli olarak kullanmanız dahilinde oldukça parlak ve güzel bir cilde sahip olacaksınız. Cildi nemlendiren bir yapıya sahip olan yeşil çay yağı cildinizdeki nemlenme sayesinde erken yaşlanmayı önleyici bir etkiye sahip. Yıpranan ya da hasar gören hücrelerinizi onararak yapılandırır ve bu sayede de cildiniz hep taze ve genç kalır.   Cildinizde bulunan kırışıklıkların giderilmesinde son derece etkili bir bakım ürünü olan yeşil çay yağı sayesinde kırışıklıklarınızın görünümünde gözle görülür bir azalma olacak ve bu sayede de hep genç görünme fırsatı yakalayacaksınız. 

Yeşil Çay Yağı Cilde  Faydaları


  • İçerdiği antioksidan sayesinde cildinizi yenileyen yeşil çay yağını masaj yoluyla uygulamanız sizi son derece rahatlatacak ve cilt bakımınızı en iyi şekilde yapmanızı sağlayacaktır. Masaj salonlarında da sıkça kullanılan yeşil çay yağı aromaterapi özelliği ile birlikte gün içerisinde yoğun çalışma sonucu oluşan stresten sizi uzaklaştıracak ve günün yorgunluğunu daha iyi atacaksınız. 
  • Kaslarınızın gevşemesine yardım etmesi ile birlikte siz de gevşeyerek daha sakin bir kişi haline geleceksiniz. Günlük yaşamda sıkça karşılaştığımız ve asla engel olamadığımız hava kirliliği, yoğun stres ve aşırı sıcaklar cildiniz sıkılaşmasına neden olur, bu olumsuz etkenlerin cilt üzerindeki etkilerini ortadan kaldırarak rahatlamanıza olanak sağlar.
  • Yeşil çay, cildi UV radyasyonundan ve çevreden gelen serbest radikallerin neden olduğu hasara karşı koruyan kateşinler, gallatlar ve flavonoidlerden gelen güçlü antioksidanları içerir. Bunlar kolajen tamir ve gençleştirmek için yardımcı olur, böylece kırışıklıkları ve ince çizgileri azaltır; ayrıca cildin direncini de artırırlar. Yeşil çay yağı birçok anti-aging özelliğine sahiptir.
  • Yeşil çay yağı cildin iç katmanlarına  nüfuz eder, yağlı hissetmeden hidrasyon sağlar.Ayrıca , yeşil çayda bulunan polifenollerin  böcekleri öldürmede etkili olduğu bilinmektedir. Yeşil çay yağı da cildin sivilce tedavisinde etkilidir, aynı zamanda koltuk altı ter içinde mevcut olan bakteri ve mantarın neden olduğu kokuları giderir.
  • Yeşil çay yağ yakıcı metabolizmayı artırır ve selüliti azaltır. Yüze ve vücuda uygulandığında, cildin altındaki yağ ve selülitin düzeltilmesine yardımcı olabilir.

Saç için Yeşil Çay Yağı 


Hasarlı, boyalı veya kimyasal işlem görmüş saçlara uygulandığında yeşil çay yağı saça parlaklık ve pürüzsüzlük katar. Ayrıca bilim insanları kateşinlerin (epigallocatechin-3-gallatlar) saç üretimini arttırmak için dermal papilla hücrelerini uyararak saç köklerinin büyümesini desteklediğini ve böylece saç kaybını önlediğini gösteren  araştırmalar yaptılar. Kateşinlerin antioksidan özellikleri ayrıca saçları daha sağlıklı tutar ve onu optimum oranda büyütür.

Yeşil Çay Yağı Kullanımı

Özellikle ergenlik döneminde oluşan ve sıkça da gergin ve stresli olduğunuz zamanlarda çıkan sivilcelere karşı en etkili doğal ilaçlardan olan yeşil çay yağı sizi sivilce ve aknelerden kurtaracak ve daha pürüzsüz ve yumuşak bir cilde kavuşmanızı sağlayacak. Saç derinizde oluşan yaşlanmaların çözü mü de bu mucizevi yağdan geçiyor. 

Yeşil Çay Yağı Yapımı 

  • 1 bardak hindistan cevizi yağı 
  • 1/2 çay kaşığı e vitamini yağı
  • 2 yemek kaşığı  yeşil çay 

Yeşil çay yağının çıkarılması kesinlikle evdeki tohumlardan mümkün değildir fakat yeşil çay yapraklarından yağ elde edebilir aynı yararı alabilirsiniz. Kurutulmuş doğal yeşil çay yaprakları ve saf hindistancevizi yağı veya badem yağı gibi 1 fincan taşıyıcı yağı alın. Şimdi, yaprakları tercih ettiğiniz yağa koyun ve orta ateşte 5-10 dakika ısıtın, arada sırada karıştırın. Ocağı kapatın ve yaprakların gece boyunca yağın içine nüfuz etmesine izin verin. Sabah, yeşil çay yağını bir peynir bezi kullanarak süzün ve bir kavanoz içinde saklayın. Seçtiğiniz birkaç damla uçucu yağ ekleyebilirsin.

Bir öncek Tarçın Yağı yazımızı okuyabilir, diğer bitki yağları hakkında bilgi almak için blog sayfamızı takip edebilirsiniz. Umarım yazılarımız size yararlı olmaktadır. Yorumlar kısmına aklınıza takılan sorularınızı sorabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder