6 Nisan 2016 Çarşamba

Lahana Yağı


Lahana Yağı
Genelde zayıflamak isteyenlerin merak ettiği lahana yağı hakkında sizlere sunacağımız yazımızda lahana yağı nedir, faydaları nelerdir ve nasıl kullanılır sorularına cevap olacağız. İyi okumalar dileriz. 

Lahana Yağı

Bulabileceğiniz en faydalı yağların başında gelen lahana yağı içinde bulundurduğu vitamin, mineral, magnezyum, potasyum, kalsiyum vb. sayesinde kanser hücrelerinin vücut da bulunmasını engeller.

Lahana Yağı Faydaları 

  • Lahana yağı lahana bitkisinden elde edilmektedir ve doğal olarak lahananın size sağladığı bütün sağlık yararlarını sağlamaktadır. Bunlar ; 
  • Anti-aging etkisinin yanı sıra yumuşacık ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlar. Canlandırıcı ve yumuşatıcı etkisi sayesinde size arınmış ve hafiflemiş bir his verir. Asıl kilo vermeye yardımcı olmasıyla bilinen lahana yağını vücudunuza sürdüğünüzde incelmenize ve sıkılaşmanıza yardımcı olur. 
  • Ayrıca metabolizmayı harekete geçirip vücudun sarkmalara karşı direnç göstermesini sağlar. Toksinlerin atılmasını sağlayan bu yağ bu sayede cildinize de nefes aldırır. Selülitlerinizin, çatlaklarınızın üzerine sürdüğünüzde bu tür oluşumları yok eder. Kan dolaşımını hızlandırıp vücutta biriken dokuların temizlenmesini sağlar. 
  • Lahana yağı  detoksifier olarak kullanılır yani kanı   temizler  ve toksinler kaldırır  , esas itibariyle serbest radikaller karşı savaşır ve ürik romatizma, asit , gut , artrit , böbrek taşları , deri hastalıkları ve egzema için iyidir . L 
  • Lahana yağı, yapraklarındaki kadmiyum bağlayıcı kompleksleri biriktirdiği ve bunun ana bileşenlerinden birinin glutamin olduğu bilinmektedir . Glutamin güçlü bir anti- enflamatuar ajandır, dolayısıyla birçok iltihap, tahriş , alerji , eklem ağrısı , ateş ve çeşitli cilt hastalıklarının etkilerini azaltabilir . 
  • Lahananın en ünlü sağlık yararlarından biri  güçlü  antioksidan kalitesidir. Lahana yağında da bu etki bulunmaktadır.  
  • Lahana yağı , lif ve glukozinolat bakımından çok zengindir ve  beden korumaya yardımcı olur.  
  • Safra asitlerini bağlayarak, toplam LDL kolesterol seviyenizi düşürmeye yardımcı olur . Lahana yağı  polifenollerce zengindir    kardiyovasküler  hastalıklara karşı koruma sağlar.  
  • Lahana yağı  yüksek C vitamini içeriği nedeniyle, bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olur . 
  • Lahana yağında, zengin bir beta-karoten bulunur, özellikle de yaşlandıkça pek çok insan, maküla dejenerasyonunu önleme ve  göz sağlığını geliştirmek için kullanılır. 
  • Kükürt ve silisyum açısından zengin olan lahana yağı, kuru saçı önlemeye yardımcı olur . Aynı zamanda antioksidan olarak davranan ve saç sağlığını ve saç gelişimini destekleyen yüksek A vitamini içeriğine sahiptir .  
  • Lahana yağı içindeki K vitamini ve antosiyaninlerin varlığı, zihinsel işlev ve konsantrasyona güçlü bir destek sağlayabilir . Vitamin K, sfingolipidlerin, sinirler etrafında miyelin kılıfının üretimi için gereklidir . Bu sarma, sinirleri hasara ve çürümeye karşı korur . Bu nedenle K vitamini tüketmek nöral dejenerasyona, Parkinson ve Alzheimer hastalığına ve bunamaya karşı savunmanızı geliştirebilir . 
  • Lahana yağı tüm turpgiller gibi sebzeler, kalsiyum , magnezyum ve potasyum gibi büyük mineral kaynaklarıdır . Bu üç temel mineral, kemiklerin bozunmadan korunmasında ve osteoporoz ve genel kemik zayıflaması gibi durumlara karşı koruma sağlaması açısından önemlidir.  
  • Lahana yağı potasyum varlığı da    kalp krizi ve  yüksek tansiyona karşı kendinizi korumak için harika bir yoldur. Potasyum vazodilatatördür , yani kan damarlarını açar ve kan akışını kolaylaştırır, bu yüzden daralan arterler ve damarlar  için idealdir.  


Lahana Yağı  Zayıflamada Kullanımı 





Haricen günde iki kez lahana yağı ile cilde masaj yapmak cildinizi temizleyeceği gibi sürdüğünüz bölgenin sıkılaşıp incelmesini de sağlar. Temiz cildinize uyguladığınız lahana yağının ardından cildinizi uzun süre temizlemeden emilmesini bekleyin. Lahana yağını kullanırken günde 2 lt su tüketirseniz zayıflamanızı hızlandıracaktır.







Bir önceki yazım Karpuz Çekirdeği Yağı hakkında bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz. Blog sayfamızı takip edebilir, yorumlar kısmına bize sorularınızı sorabilirsiniz. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder