6 Nisan 2016 Çarşamba

Karanfil Yağı


Hem kokusu hem de kuru halde kullanımının yaygınlığı sebebi ile bizi mest eden karanfiller ayrıca yağ olarak da kullanımı ile günümüzde bir çok fayda sağlamaktadır. Özellikle diş ağrılarında kullanılan karanfil yağı hakkındaki her şey aşağıdaki yazıda yer almaktadır. 

Karanfil Yağı

Karanfil Yağı
Karanfil ağacının tohumlarının kurutulmasıyla karanfil elde edilmektedir. Karanfil yağı, kuru çiçek tomurcuklarındanelde edilir. Çok sayıda tıbbi özelliğe sahiptir ve ağrıyı azaltmak için topikal olarak kullanılır. Yağ, ana bileşiğin öjenol olduğu bitki kaynaklı fenilpropanoidler açısından zengindir.Diğer biyoaktif bileşikler arasında timol , karvakrol ve sinnamaldehit bulunur. Karanfil yağı rengi soluk sarıdan altın kahverengiye kadar değişir. Karanfilinkine benzer baharatlı bir kokusu vardır. Yağ ayrıca bir koku ve aroma maddesi olarak da yaygın olarak kullanılır. Karanfil yağının antiseptik yapısından dolayı mikropları öldürme özelliğine sahiptir. 

Karanfil Yağı Faydaları

Karanfil yağı faydaları saymak ile bitmez. Sizlere alt başlıklar halinde karanfil yağının faydaları hakkında bilgi verilecektir. 

Diş için Karanfil Yağı 


Eğer diş macununuzun etiketine dikkat etmişseniz, içeriğindeki maddelerden biri olarak karanfil bulmuş olursunuz. Güçlü antiseptik özellikleri ve Eugenol adı verilen bir bileşik olması nedeniyle karanfil yağı diş ağrısına, boğaz ağrısına ve ağız ülserine karşı çok etkili bir şekilde savaşır. Güçlü aromatik özellikleri nedeniyle, karanfil yağı ve ılık su ile gargara yapmak, kötü nefesle savaşmanıza yardımcı olabilir. Sadece bir bardak ılık suya dört damla karanfil yağı ekleyin ve etkili sonuçlar için günde en az iki kez gargara yapın.  

Bağışıklığı  Güçlendirir 


Karanfil yağı bağışıklıklarınızı güçlendirmede harikalar yaratabilir. Yağda bulunan antioksidan özelliği, kanser ve kalp rahatsızlıkları gibi çeşitli hastalıklara neden olabilecek serbest radikallere karşı koruma  görevi görür. Karanfilin kurutulmuş çiçek tomurcuğu, beyaz kan hücresi sayısının arttırılmasıyla bağışıklık sisteminin geliştirilmesine yardımcı olan ve böylece gecikmiş tipte aşırı duyarlılığı geliştiren bileşikler içerir. 
  

Enfeksiyonları Önler


Çok sayıda antiseptik özellik ile kutsanmış olan karanfil yağı, kesik, yara, mantar enfeksiyonu, böcek ısırıkları ve hatta böcek sokmaları tedavi etmek için kullanılabilir.. Bununla birlikte, karanfil yağının doğrudan uygulanması zararlı olabilir. Yara çok ağrılıysa, badem yağı veya hindistancevizi yağı ekleyerek karanfil yağının seyreltilmesi tavsiye edilir. Bu taşıyıcı yağlar hassas cildinizi doğrudan karanfil yağı uygulamasının neden olabileceği yanıklardan koruyacaktır. 

Boğaz ağrısı, Öksürük ve Soğuğa Karşı Karanfil Yağı 


Yüksek anti-inflamatuar özellikleri için karanfil yağı;  boğaz ağrısı, soğuk ve sinüzit gibi durumlar için iyidir. Mükemmel balgam sökücü karanfil yağı tüketmek sadece burun tıkanıklığını temizlemez aynı zamanda solunum problemlerinden kurtulmanızı sağlar.  

Baş Ağrısı için Karanfil Yağı 


Kronik bir baş ağrısıyla mücadele etmek için  dört damla karanfil yağını tuzla karıştırın ve anında rahatlama için alnınıza uygulayın. Karanfil yağındaki flavonoidler, anti-enflamatuar ajanlara sahiptir, bu anti-enflamatuar özellikler, iltihaplanmayı kolaylaştırmaya ve ayrıca bir soğutma etkisine sahip olacaktır. Karanfil yağı, kas ağrısı ve eklemleri için mükemmel bir ağrı kesici olarak  kullanılabilir.  

Hazımsızlık için Karanfil Yağı 

Karanfil yağı, hazımsızlık ve mide ile ilgili sorunlara karşı mücadele eden en eski ilaçlardan biridir. Hem karanfil hem de karanfil yağındaki öjenol, hazımsızlık ve şişkinlik gibi mide problemlerini tedavi etmede etkilidir. Ayrıca hıçkırık  tedavisi için kullanışlı olabilir. 


Kulak Ağrısı için Karanfil Yağı



Karanfil yağı, kötü kulak ağrıları için etkili bir ilaçtır. 2 tatlı kaşığı susam yağı ve 3-4 damla saf karanfil yağı ılık bir karışımı alın ve bu karışımı yavaşça kulaklarınıza uygulayın.  

Strese Karşı Karanfil Yağı


İşte veya evde bir çeşit stres seviyeniz artabilir. Yatıştırıcı olan karanfil yağı ile masaj yaparak sizi rahatlatma sağlar.  yarıcı özellikleri nedeniyle, karanfil yağı yorgunluk, zihinsel tükenme, anksiyete ve stres azaltmaya yardımcı olur .  

Toksinlerle Savaşır 



Karanfil yağı, kan temizleyici olarak işlev görebilir ve ayrıca kan dolaşımını hızlandırabilir. Kandaki toksinleri ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Aroma özleri, kanınızdaki toksin seviyelerini azaltabilir ve trombositleri daha fazla arındırıp bağışıklık sisteminin işleyişini hızlandıracak olan vücuttaki antioksidan seviyelerini arttırabilir.  

Bulantıya Karşı Karanfil Yağı 


Karanfil yağı, bulantı ve sabah hastalıklarının etkisini büyük ölçüde azaltabileceğinden, hamile kadınlar için çok kullanışlı olabilir. Güçlü kokusu nedeniyle karanfil yağı da aroma terapisinin bir parçası olarak kullanılabilir. Geceleri yastıklarınıza uygulayın ve huzur içinde uyuyun. 


Şeker Hastalığına Karşı Karanfil Yağı 


Karanfil yağı ayrıca insülin düzeylerinin korunmasında da yardımcı olur. Diyabet, bağışıklık sistemini insülin yapan pankreas hücrelerini yok ederek, vücudun normal çalışması için yeterli insülin olmadan bırakma eğilimindedir. Postprandiyal insülin ve glukoz yanıt mekanizmaları, karanfil yağı tüketirken daha fazla düzenlenme eğilimindedir. 

Böcek Kovucu Karanfil Yağı 


Karanfil yağı mükemmel bir böcek   kovucu olarak çalışır. Piyasalarda bulduğunuz birçok böcek kovucuda yaygın bir bileşendir. Geleneksel olarak, odaya birkaç damla karanfil yağı  kokusu yaymak sivrisinekleri uzak tutmak için yeterlidir. 


Karanfil Yağı Ne İşe Yarar 


Karanfil yağı sabunlarda, losyonlarda ve hatta parfümlerde bulunur.   Uçucu yağın harika nitelikleri vardır. Karanfil yağı, antibakteriyel özellikleri ile bilinen eugenol adı verilen bir bileşik içerir. Akne tedavisinde etkilidir, şişliği azaltır ve enfeksiyöz bakterileri aynı anda öldürür. Sadece cildinize 3  damla saf karanfil yağı hafifçe uygulayın. Karanfil yağı  anti-aging belirtileriyle savaşmaya yardımcı olabilir, sadece bir parça pamuk üzerine karanfil yağını birkaç damla koyun ve günde en az iki kez yüzünüze uygulayın. Kırışıklıklara karşı belirgin bir değişiklik görürsünüz. Karanfil yağının uyarıcı özellikleri ölü deriyi temizler ve cildinizin gençliğini yeniden canlandırmaya yardımcı olan kan akışını artırır.
Bu sıvı harikası size güzel saç telleri verebilir. Saç derisine uygulanan karanfil yağı, saç dökülmesini azaltan ve aynı zamanda saç büyümesini hızlandıran kan dolaşımını artırır. Ayrıca kuru ve mat saçlara çok ihtiyaç duyulan parlaklık verir. Zeytinyağıyla karıştırılmış az miktarda karanfil yağı da büyük bir bakım kremi olarak çalışabilir. En iyi sonuç için, karışımı nemli saçlara uygulayın ve etrafına sıcak bir havlu sarın. Yirmi dakika bekletin ve soğuk su ile durulayın. 

Karanfil Yağı Kullanımı





A ve C vitamini bakımından oldukça zengin olduğu bilinen karanfil yağı bir pamuk yardımı ile yüzdeki sivilcelere ve ya ağrıyan bölgeye uygulandığında cildi pürüzsüzleştirip ağrınızı anında kesecektir. Parmak uçlarınızla saç diplerinize uygulayıp daha sonra durulayabilirsiniz.


Karanfil Yağı Zararları ve Yan Etkileri 


Karanfil yağı, büyük miktarlarda kullanıldığında güçlü bir yanma hissine sahip olabilir. Daha önce hiç kullanmadıysanız, küçük miktarlarda esansiyel yağı kullanmanız ve çocuklarda kullanırken dikkatli olmanız tavsiye edilir . Karanfil yağı yan etkileri şunlardır:

  • Alerji ve toksik etkiler: Aşırı doz , öjenol içeriği nedeniyle alerjik reaksiyonlara veya toksik etkilere neden olabilir .
  • Bağırsak sorunları: Özellikle çocuklarda bağırsak rahatsızlığına neden olabilir.
  • Kan şekeri seviyelerinde düşüş : Bu yağ kan şekerinin düşmesine neden olabilir , bu nedenle diyabet hastaları dikkatli olmalıdır.
  • Kanama bozuklukları: Hemofili veya kan inceltici ilaçları alan kanama bozukluğu olan kişiler bu yağdan kaçınmalıdır.
Hamile kadınlar ve emzirenler , bu güçlü bileşiğin anne sütündeki bebeklere geçip geçmediği net olmadığı için karanfil yağı kullanmamalıdır . Ayrıca, hastalar kanama riskini artırabileceği için ameliyattan önce veya diş prosedüründen önce yağı almayı bırakmalıdır .




Bir önceki yazım  Karabiber Yağı hakkında bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz. Blog sayfamızı takip ederek cilt, saç ve genel sağlığınız için bitkisel yağları nasıl kullanacağınızı öğrenebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder