11 Nisan 2016 Pazartesi

Menekşe Yağı


Oldukça hoş bir kokuya sahip olan menekşe yağı hakkında sizlere bilgiler vereceğiz. Bu yağın faydalarından , saç için kullanımından ve genel kullanım alanlarından bahsedeceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Menekşe Yağı

Menekşe Yağı
Yağ, mor bitkinin çiçek veya yapraklarından elde edilir. Viola odorata olarak bilinen bitki Fransa, İtalya, Çin ve Yunanistan'a özgüdür ancak dünya çapında yaygın olarak yetiştirilmektedir. Bitkinin yaklaşık 200 türü vardır ve en çok bilinen türler belirgin mor yapraklara sahiptir. Menekşeler, gıda lezzetlendirilmesinde de yaygın olmakla birlikte, hasat edilen bitkilerin çoğu parfümlerde kullanılır. Yapraklar kalp şeklindedir ve bitki, tatlı, çiçek aromasına sahiptir. Gerçek bitkinin sadece küçük bir miktarından yap elde edilir.  1000 kg bitkiden sadece 1 kg yağ elde edilir. Yağ, Lavanta ve Sardunya dahil olmak üzere çiçek ailesinden gelen yağlarla iyi uyum sağlar. Yağın, sağlık yararlarına sahip olma konusundaki itibarını veren bazı terapötik özellikleri vardır. Yağ için yaygın olarak kullanılan kullanımlar arasında, ağrı giderici, diüretik ve antiseptik olarak kullanılması yer alır.

Menekşe Yağı Faydaları Nelerdir ? 


Mis kokulu menekşeden elde edilen menekşe yağı genel olarak kozmetik ürünlerde tercih edilen uçucu bir yağdır.Ayrıca yıpranmış saçlara ve cilde de son derece faydalı olan menekşe yağının faydaları bununla sınırlı olmamakla beraber tüm vücut için de son derece faydalıdır.

  • Menekşe yağının vücut için olan faydaları; kalp sıkışmasına son derece iyi gelmesi ve idrar yanmasına karşı kesin bir çözüm oluşturmasıyla bilinir.
  • Bunun yanı sıra yoğun baş ağrısı sorunu olan kişiler de menekşe yağı ile birlikte baş ağrılarından kısa zamanda kurtulabilirler.
  • Grip ve nezle olan kişiler de menekşe yağı sayesinde bu rahatsızlıklarından kolaylıkla ve hızlı bir biçimde kurtulabilirler. Mide üzerine menekşe yağı ile yapılan masaj midede oluşan şişkinliği alır ve sizi rahatlatır.
  • Menekşe esansiyel yağı da dekonjestan ve balgam söktürücü özellikleri vardır, bu da solunum ve burun sisteminizde yerinden çıkan aşırı mukus ve balgamı gevşetmeye yardımcı olduğu anlamına gelir. Bu nedenle, tıkanıklığı temizlemeye yardımcı olur ve solunum yollarınızda daha serbest, engelsiz hava akışını kolaylaştırır.
  • İyi bir gece uykusuna sahip olmak, hayati organlarınızın uygun şekilde bakımını sağlamak ve çeşitli vücut sisteminizin düzgün çalışmasını sağlamak için son derece elzemdir. Günlük görevleriniz için fiziksel olarak ve zihinsel olarak etkili bir şekilde  çalışabilmenizi sağlar.
  • Menekşe yağı, özellikle cinsel işlev bozuklukları   yardımcı olabilir. Bunun nedeni, menekşe yağının gevşemeyi teşvik etmesine ve  afrodizyak etkisidir,  bu da cinsel libidonuzu geliştirebilir.
  • Yağın antiseptik etkisi, mesaneyi ve üreter inflamasyonu hafifletir. Menekşe esansiyel yağı ve lavanta esansiyel yağını bir damla karıştırın ve karışımı banyoya ekleyin. Herhangi bir kötü istilacı bakteriden kurtulmak için 20 dakika banyoya daldırın.  
  • Menekşe yağı, ciltteki kırık kılcal damarların iyileşmesine yardımcı olabilir ve kızarıklığa neden olan tıkanıklıklardan   kurtulmak için dolaşımı arttırır.  
  • Menekşe esansiyel yağı cildi rahatlatır ve ağrıyı azaltabilir. 1 damla papatya esansiyel yağı ve bir ons tatlı badem veya avokado taşıyıcı yağı ile menekşe  yağı 2 damla karıştırın. Karışımı her gün göğsünüze sürün, ancak emzirmeden önce iyice yıkamasına özen gösterin.
  • Zor bir günden sonra gergin ve sıkılmış hissederseniz, alnınıza soğuk bir kompres uygulayın ve üzerine bir damla menekşe esansiyel yağ uygulayın.  

Menekşe Yağının Cilde Faydaları 


  • Vücudunuz için olduğu kadar cildiniz için de son derece faydalı olan menekşe yağı sabit yağlar ile karıştırıldığında cildi aydınlatır ve parlak bir cilde sahip olursunuz. Cildinizde oluşan ve kötü bir görünüm sağlayan siyah lekeler de menekşe yağının mucizesi ile birlikte ortadan kalkmaktadır. 
  • Aşırı kilo almadan kaynaklanan ya da hızlı boy uzaması sonucu ciltte oluşan çatlaklar da menekşe yağı ile tedavi edilebiliyor.
  • Cildinizde oluşan ve çoğunlukla kimyasallar nedeniyle çıkan egzama, dermatit ve uyuz gibi cilt hastalıklarının tedavisinde de çoğunlukla menekşe yağı kullanılmaktadır. Sabah uyandığınızda göz torbalarınız şişiyorsa menekşe yağı ile masaj yaparak bunlardan kurtulabilirsiniz. 

Menekşe Yağı Saç 


Menekşe yağı diğer yağlar gibi saçlarınızı nemlendirmenize ve korumanıza yardımcı olmaktadır. Saç derisini koruyarak saç dökülmesi sorunlarını engellemektedir. Menekşe yağı genelde badem yağı gibi diğer yağlar ile karıştırılarak saç sürülür. Saç uzatmada etkisi saçı sağlıklı tutarak maksimum büyüme hızına ulaştırması ile alakalıdır. 


Menekşe Yağı Nasıl Kullanılır ? 





Saçlarınıza bakım yapmak için menekşe yağını kullanabilirsiniz. Bunun için bir yemek kaşığı susam yağı, bir tane yumurtanın sarısı ve iki yemek kaşığı menekşe yağını karıştırın ve bu karışımı 1 saat kadar süreyle saçlarınızda bekletip saçlarınıza masaj yapın ve sonrasında ılık su ile durulayın.







Bir önceki yazım  Limon Çekirdeği Yağı hakkında bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder