11 Nisan 2016 Pazartesi

Nar Çiçeği Yağı


Nar çiçeğinden elde edilen yağ hakkında sizlere hazırladığımız yazımızda , nar çekirdeği yağı faydalarından ve nasıl kullanılacağından bahsedeceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Nar Çiçeği Yağı

Nar Çiçeği Yağı
İçerisinde bol miktarda E vitamini barındıran Nar Çiçeği yaşlanmayı önleyici yapısı ile erken yaşlanma problemini ortadan kaldırıyor ve cildinizle beraber tüm vücudunuzdaki hücreleri yeniliyor.Gençliğine ve güzelliğine önem veren herkesin mutlaka kullanması gereken bir bitkisel bakım yağıdır.Nar çiçeği yağı, cildi serbest radikallere karşı korur ve bu sayede de cildinizin dokusuna daha parıltılı bir görünüşle beraber elastik bir görünüm kazandırır. Ayrıca cildinizde oluşan ve yaşlanma belirtisi olarak da bilinen kırışıklıkları ortadan kaldırır. Düzenli kullanılması dahilinde bir çok faydası olan yağ size tüm sorunlarınız da mutlak çözümleri ile şifa verecektir.

Nar Çekirdeği Yağı Nasıl Yapılır ? 

Nar çekirdeği yağı, nar meyvesinin tohumlarına preslenerek yapılır. Yağ, yumuşak kehribar rengindedir ve meyveli bir kokuya sahiptir.  Nar çekirdeği yağı, iç ve dış kozmetik ve tıbbi amaçlar için kullanılan son derece besleyici ve zengin bir yağdır.  Nar yağının rejeneratif özellikleri, birçok cilt bakım ürününde vazgeçilmez bir bileşen olmasını sağlar. Sabun, duş jeli, masaj yağı, nemlendirici ve diğer cilt bakım ürünleri gibi çoğu kozmetik formülde bulunur. Buharlaştırıcı ve difüzör olarak da kullanılır. Esas olarak Sabinene, Mycenae, Limonene, Alpha Pinene ve Terpinenol'dan oluşur. Olumlu sonuçlara ulaşmak için sadece yetersiz bir miktar gerekir.

Nar Çiçeği Yağı Faydaları 

Nar Çiçeği yağının faydaları saymakla bitmez. Cildi besleyici yapısı ile cildinizi onarı ve daha parlak ve canlı bir görünüme kavuşursunuz. Cildi sıkılaştırma özelliği sayesinde de cildinizde bulunan sarkmalar ve kırışıklıkları ortadan kaldırır. Selülit problemi yaşayan bayanlar için de bacak bölgesine uygulanan nar çiçeği yağı selülitlerinizi ortadan kaldırmanızda yardımcı olur. Sigara içilen ortamlarda bulurken, alkol alırken ve kirli havalara maruz kaldığınızdan dolayı cildinizde oluşan zararların ortadan kalmasında mutlak yardımcı olur ve sağlıklı bir cilde sahip olmanızı sağlar. Cildinizde oluşan iltihaplanmaları ve enfeksiyonları ortadan kaldırır ve bu gibi sorunlara karşı sizi her zaman korur. 

Nar Çekirdeği Yağı Faydaları 

Nar çekirdeği yağı kullanarak erken yaşlanma, kırışıklıklar , cilt iltihabı, akne , sedef hastalığı , kepek, saç dökülmesi , yüksek kolesterol düzeyleri , zayıf bir bağışıklık sistemi, yüksek tansiyon, kronik iltihap, yüksek  kanser riski gibi sorunlardan kurtulabilirsiniz. Nar çekirdeği yağının genel faydaları arasında ; 

  • Bazı insanlar bu yağın yüzünde topikal olarak kullanılmasının sivilce ve sivilce belirtilerini temizlemede yardımcı olabileceğini bildirmişlerdir . Antibakteriyel nar çekirdeği yağı ve antioksidan etkileri yardımcı olabilir bakterileri ortadan kaldırmak için kullanılabilir. 
  • Bu yağda C vitamininin önemli bir seviyesi vardır, bu nedenle içsel olarak alırsanız, vücudunuzun savunması için gerekli bir destek sağlayabilir . Bununla birlikte, aynı zamanda , deri üzerinde bağışıklık aktivitesinin korunması için , hava kaynaklı patojenlerin birçoğunun vücudun en büyük organında tutulmasını önlemede etkilidir .  
  • Nar çekirdeği yağında bulunan fitokimyasallar , tekli doymamış yağ asitleri ve çoklu doymamış yağ asitlerinin kombinasyonu genel kalp sağlığı üzerinde ciddi bir etkiye sahiptir . Bu , vücuttaki “kötü” kolesterol seviyelerini düşürmeye ve HDL kolesterolü artırmaya yardımcı olurken, aynı zamanda kan dolaşımını hızlandırır ve kan basıncını düşürür.   Bu, ateroskleroz , kalp krizi, felç ve diğer kalp rahatsızlıklarını azaltmaya yardımcı olur .  
  • Vücudu etkileyen en yaygın rahatsızlıklardan biri, dokularda , kan damarlarında, organlarda veya eklemlerde  oluşan iltihaptır . Neyse ki, nar çekirdeği yağında, şişliği azaltmak ve artrit , eklem hastalıkları , baş ağrısı , hemoroid ve ödem gibi rahatsızlıklarla ilişkili ağrıyı ortadan kaldırmak için oldukça az sayıda anti-enflamatuar özellik vardır . 
  • Araştırmalar, nar çekirdeği yağının, insülin direnci üzerinde kayda değer bir etkiye sahip olabileceğini göstermiştir ; bu, diyabetle mücadele eden veya bu durumu geliştirme riski yüksek olan biri için iyidir .  
  • Nar çekirdeği yağının en popüler kullanımlarından biri,  cilt içindir. Antioksidan fitokimyasallar ve vitaminler bu tohum yağında bulunan, erken yaşlanma belirtilerini azaltmaya yardımcı olurken,  kolajen oluşumunu arttırmakta ve  serbest radikalleri nötralize ederek oksidatif stresi  ciltten uzak tutmaktadır. 
  • Saç derisine küçük miktarlarda nar çekirdeği yağı masajı , kan akışını nemlendirmek ve uyarmak için mükemmel bir yoldur . Bu, saçınızın sağlığını etkin bir şekilde artırabilir, saç dökülmesini engelleyebilir. 
  • Vücutta dolaşımın artması, kronik hastalığı önlemek , bağışıklık sisteminin etkinliğini artırmak ve iyileşmeyi hızlandırmak için mükemmel bir yoldur . Bu yağın, metabolizmanızı optimize ederek , yağ birikim seviyelerini düşürerek ve genel olarak enerjiyi artırarak kilo verme çabalarına yardımcı olabilecek uyarıcı özellikleri vardır. 
  • Çalışmalar, nar çekirdeği yağının birincil aktif maddesinin, meme kanseri üzerinde anti-proliferatif etkilere sahip olduğunu göstermiştir . Kanser hücrelerinin yayılmasını durdurarak , genellikle mitokondriyelerini inhibe ederek ve çoğalmasını engelleyerek çalışmaktadır. Bu yağ asidi, omega- 5, diğer kanser tedavilerinde ve stratejilerde büyük umut vaat etmektedir


Nar Çiçeği Yağı Nasıl Kullanılır 





Nar çiçeği yağının uygulanma şekillerine de değinecek olursan öncelikle yorgun ve yaşlı bir görünüme sahip olan ciltlerin sorunlarını ortadan kaldırmak için uygulanan yönteme değinelim. Nar çiçeği yağını bir pamuğa döküp yüzünüze sürüyorsunuz.




Ardından parmak ucunuz yardımıyla cildinizde bulunan kırışıklıklara masaj yapıyorsunuz. Sonrasında yüzünüzü ılık su ile yıkamanız gerekiyor. Selülit gidermek içinse bir fincan suya 7-8 damla yağ damlatın ve selülit bulunan bölgeye masaj yapın. Bir müddet sonra farkı göreceksiniz.

Nar Çekirdeği Yağı Gözaltı Morluklarına Kullanımı


 Nar çekirdeği yağını gözaltı morluklarınıza yatmadan önce kullanabilirsiniz. Bu sayede özellikle sabahları kötü bir göz ile uyanmazsınız. Düzenli kullanımı ile göz altı morluklarından tamamen kurtulursunuz. Ayrıca nar çekirdeği yağını , kremlerinizin içine 1 kaç damla ekleyebilirsiniz. 





Bir önceki yazım Nane Yağı hakkında bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder