14 Nisan 2016 Perşembe

Portakal Çekirdeği Yağı


Portakal çekirdeği yağı veya portakal yağı son derece yaygın bir kullanım alanına sahip olan bitkisel bir yağdır. Bizlerde bu yaygın kullanımı sebeplerine değinerek sizlere portakal yağı faydaları ve kullanımı hakkında bilgilendireceğiz. İyi okumalar dileriz.

Portakal Çekirdeği Yağı

Portakal Çekirdeği
Oldukça yüksek bir C vitamini oranına sahip olan portakalın çekirdeği mucizevi etkisi ile birlikte tüm sorunların çözümü oluyor.Portakal çekirdeği yağı ise uygulandığı bölgede oluşan tüm rahatsızlıkların tedavisinde mutlak bir çözüm sağlıyor ve herhangi bir ağrıyan bölgeye uygulandığında çok etkili ve hızlı bir biçimde ağrıyı ortadan kaldırıyor.Cilt bakımı esnasında uygulayacağınız yağ ile birlikte eskiyen ya da yıpranan hücrelerinizi onararak yeni ve tazelenmiş bir cilde sahip olmanız mümkün oluyor. Ayrıca selülit problemi yaşayan kadınların en etkili kurtarıcı yine portakal çekirdeği yağıdır. Bu yağ sayesinde selülitlerinizden kolay ve hızlı bir biçimde kurtulacak ve parlak bir cilde sahip olacaksınız.

Portakal Çekirdeği Yağı Faydaları 

  • Spazmlar, vücudun bazı bölgelerinde istemsiz kasılmalarla karakterizedir ve etkilenen kaslarda veya dokularda ağrıya veya daha da kötü durumda bile konvülsiyonlara yol açabilir. Portakal çekirdeği yağı, spazmları bastırmaya, gevşemeye   yardımcı olur.  
  • Portakal esansiyel yağı, hem erkek hem de kadınlarda cinsel performansı iyileştirmede çok yararlı olabilir.
  • Vücut yüksek stres senaryolarına maruz kaldığında, kaygı , depresyon ve öfke ortaya çıkabilir. Vücudun ya fiziksel ya da psikolojik olarak sakinleşmesine ve stresle ilgili durumların hafifletilmesine yardımcı olmak için sedatifler sıklıkla reçete edilirken, alışkanlık oluşumu ve bağımlılık potansiyelini taşırlar. Portakal çekirdeği  yağı, vücudun gevşemesine yardımcı olmak ve anksiyete ve depresyon gibi stresle ilişkili semptomları hafifletmek ve olumsuz etkileri olmaksızın   doğal bir yatıştırıcı olarak kullanılabilir. 
  • Enflamasyon , vücudun iyileşme sürecini geliştirmek için kullandığı doğal bir süreçtir, ancak kronik hale geldiğinde, kalp hastalığı ve ateroskleroz da dahil olmak üzere birçok ciddi hastalığın bilinen bir tetikleyicisidir. Portakal çekirdeği  yağı, serbest radikallerin etkisini baskılayan anti-enflamatuar bileşiklere sahip olduğundan, bu hastalıkların meydana gelme olasılığını azaltmasına yardımcı olabilir.  
  • Bağırsaklardaki gaz formları ve karın içinde biriktiği zaman, ciddi rahatsızlık ve utanç, olağan sonuçtur. Fazla gazın vücuttan atılmasının doğal bir yolu düzenli olarak portakal çekirdeği yağını kullanmaktır, çünkü gaz oluşumunu azaltmak ve vücuttan çıkarılmasını sağlamak için harekete geçebilir. 
  • Hormonlar, fizyolojik fonksiyonların etkili bir şekilde gerçekleştirilmesi için gereklidir, böylece salgı bezlerinden salgıları performans için optimize edilmelidir. Portakal çekirdeği yağı, hormonların salgı bezleri tarafından salgılanma hızının arttırılmasında etkili olabilir ve emziren anneler ve menstruasyon yapan kadınların süt üretimini arttırmaya ve sırasıyla adet akışını düzenlemeye yardımcı olmaktadır.
  • Derideki yaralar, enfeksiyonların meydana gelmesi için başlıca ortamlardır ve iyileşme sürecini kolayca komplike hale getirebilir. Bu meydana geldiğinde, anti-biyotiklerin kullanımı garanti edilebilir, ancak neyse ki portakal çekirdeği  yağı, yaranın yerinde kalan bakterileri öldürebilen ve kanın içine girip bunların çoğalmasını engelleyen doğal bir antiseptiktir.   
  • Ağız kokusu ve diş eti iltihapları utanç verici olabilir ve tipik olarak bakteri için bir üreme alanı olabilir ve bu da ağzınıza bir bütün olarak iyi bakmanızı önemli kılar. Portakal çekirdeği  yağı ağız kokusunu,   gidermeye yardımcı olabilecek hafif aromaya sahiptir. 
  • Bir diüretik olarak, portakal çekirdeği yağı idrarın vücuttan geçişini kolaylaştırmak için etkili olabilir, böylece fazla sodyum ve ürik asit de dahil olmak üzere toksik maddelerin uzaklaştırılma oranı artar.  
  • Yağlı cilt akne eğilimlidir, sebum önlenmesi kendi yönetiminde birincil bir hedef oluşturmaktır. Neyse ki, bu zor değildir ve yüzünü düzenli olarak yıkayarak etkili bir şekilde yapılabilir. Portakal çekirdeği  yağı, yüz yıkandıktan sonra topikal olarak uygulandığında sebum üretimini azaltarak cildi pürüzsüz hale getirebilir ve akneyi tedavi edebilir. 
  • Hücreler büyüdüğünde ve hızla bölündüğünde, vücutta tahribata neden olan kanser sonuçları. Radyasyon ve kemoterapi, kanseri tedavi etmek için kullanılan popüler yöntemlerdir, ancak, portakal çekirdeği yağı kanserli hücrelerin vücuttan kurtulmanın çok daha ucuz ve güvenli bir yoludur.  Kanseri tedavi etmez yakalanma riskinizi düşürmektedir.  
  • Portakal esansiyel yağı sindirim suyu salgısının teşvik edilmesine yardımcı olur, yediğimiz yiyeceğin daha fazla emilmesini sağlar.  
  • Uzun yıllar boyunca aterosklerotik yağlı plakların birikmesi nedeniyle kan damarlarının çapı kısıtlandığında kan akışı zorlaşır. Sonuç olarak, oksijen ve besinler kan yoluyla hedef hücrelere geçemediğinde, kan akışını engelleyen damarların striktürü imkansız olduğu için bir durum elde edilir. Sonuç tipik olarak miyokard enfarktüsü veya yoğun basınç birikiminden kaynaklanan inmedir. Portakal çekirdeği yağı, kandaki kolesterol seviyesini azaltarak kalbi koruyabilir, bu da oluşabilecek birikintilerin miktarını azaltır.  
  • Saç dökülmesi, özellikle de kök nedenini bilmediğinizde etkilenenlere sinir bozucu olabilir. Bununla birlikte, portakal çekirdeği yağın düzenli kullanımı, hem saç hacminin artması hem de saç kaybının önlenmesi üzerinde olumlu etkilere sahip olabilir. Saç sağlığının optimize edilmesini sağlamak için kan akışını, metabolizmasını ve saç derisinde bulunan yağları dengeleyerek sağlıklı saç büyümesini destekleyebilir

Portakal Yağı Nasıl Yapılır ? 



Bazılarının beklediğinden farklı olarak, portakal esansiyel yağı yapmak aslında meyvenin kendisini değil, kabukları kullanmanızı gerektirir . Portakalları soyun ve kurumasını bekleyin. Soyulmuşları öğütün ve  ılık bir sıcaklığa kadar bir miktar tahıl alkolü ekleyin. Daha sonra, öğütülmüş portakal kabuğu üzerinde tahıl alkolü dökün. Karışımı sallayın ve süzmeden önce 2-3 gün bekletin . İşte bu kadar! Portakal  yağı hazır! Portakal çekirdeği yağı genelde daha zordur ve alınması daha iyidir. 


Portakal Çekirdeği Yağı Kullanımı 





Portakal çekirdeği yağının kadınları en çok ilgilendiren özelliği ise yağın cildi sıkılaştırma özelliği olmasıdır. Bu sayede cildinizde sarkma yapan bölgelerden her gün portakal yağı ile birlikte düzenli uygulayacağınız masaj sayesinde kurtulacaksınız.




Ayrıca yüzünüzde bulunan kırışıklıklar da portakal çekirdeği yağı sayesinde daha sıkı bir hal alarak gençleşmenize yardımcı olacak. Tüm bu faydaları kazanmak için portakal çekirdeği yapını her gün sorun yaşadığınız bölgeye sürerek en az 5 ila 10 dakika masaj yapmanız yeterli olacaktır.

Portakal  Yağı ile Sivilcelere Çözüm

Bu doğal akne tedavisi cildinizi kuru, pullanmış veya kırmızı bırakmaz, ancak  oyu lekelerin ve bakterilerin neden olduğu beyaz veya siyah noktaların azaltılmasına yardımcı olur. Hem bal hem de portakal, enfeksiyonlara, bakterilere, iltihaplara, şişlik ve kızarıklıklara karşı savaşarak cilt sağlığına fayda sağlar. 

Malzemeler 

  • 1 çorba kaşığı hindistancevizi yağı
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1 çorba kaşığı elma sirkesi
  • 20 damla portakal yağı


Tüm malzemeleri  bir el blenderi ile karıştırın. Uygun bir şişeye dökün ve serin bir yerde saklayın. Daha sonra akne alanlarına uygulayın. 





Bir önceki  Papaya Yağı başlıklı yazımızı okuyarak bilgi alabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder