14 Nisan 2016 Perşembe

Rezene Yağı


Rezene bitkisi kadar bu bitkiden elde edilen yağda oldukça fayda sağlamaktadır. Bizlerde bu bitkisel yağ hakkında sizlere bilgiler vererek kadınların merak ettiği konulara değinerek kullanımını sağlayacağız. İyi okumalar dileriz. 

Rezene Yağı

Rezene Yağı
Rezene yağı sağladığı şifa ile çok fazla kullanılmakta ve doktorlarca tavsiye edilmektedir. Hazımsızlık problemi yaşayan kişilerin bir numaralı kurtarıcı olan rezene yağı, şişkinlik ve gaz birikmesi sorunu yaşayan kişilerce de çok sık kullanılmakta ve çözüm sürecinde en etkili ilaç olmaktadır. Bebeklerinizde de gaz birikmesi sonucu şişkinlik oluyorsa ve bu bebeğinizde ağrılara sebep veriyorsa hemen bebeğinizin karnına birkaç damla rezene yağı sürerek masaj yapmanız şişkinliğini ve gazını alacaktır ve bebeğiniz rahatlayarak ağrılarından kurtulacaktır.


Mide bağırsaklarınızda oluşan kasılmalara karşı etkili bir çözüm olan rezene yağını aynı zamanda mide spazmı geçiren kişiler de kullanarak rahatlayabilirler. Üst solunum yollarında oluşan ve gün içerisinde rahat nefes alıp vermenizi engelleyen problemler için de rezene yağı vazgeçilmez bir doğal çözümdür.

Rezene Yağı Faydaları 


Öksürük ve bronşit rahatsızlıklarında sıkça kullanılan rezene yağının solunum yollarında sıvı salgılatıcı etkisi vardır bu etki sayesinde solunum yollarında oluşan tıkanmalar açılır ve daha rahat bir nefes alışverişi yaparsınız. Rezene bitkisi anethol ve astragol gibi maddeler içerir ve kullanımı için günde 3 defa bir çay bardağı ılık suya 2 ya da 3 damla damlatılarak da içilebilir. Onun dışında cildinizde problem yaşadığınız bölgelere de rezene yağını sürerek masaj yapabilir ve sorunlarınızdan kolay ve hızlı bir biçimde kurutulabilirsiniz. 

Rezene  Yağı Saça Faydaları

Zayıf, hasarlı saçlar ve dökülmeler besin eksikliği belirtisidir.  Magnezyum, kalsiyum, demir gibi vitamin ve minerallerden yoksun olduğu anlamına gelir.   Rezene yağı, C vitamini, magnezyum, kalsiyum, fosfor ve demir açısından zengindir, bu yüzden  saç dökülmesini önlemek için  kullanılabilir.  Saç derisine beslenerek foliküllerin güçlendirilmesine yardımcı olur.  
Serbest radikaller saçlara zararlıdır. Vücutta yeterli antioksidanlar olmadan, serbest radikaller oksidatif strese neden olur, bu da saçların büyümesini engeller ve incelmesine neden olur. Rezene yağı antioksidanlar ile birlikte pantotenik asit, demir, molibden, bakır, folat, demir ve niasin gibi saç büyümesini uyaran besinler ile doludur. 
Fennel'in besin değerinin yaklaşık% 15'i C vitamini ile oluşur ve bu da çok güçlü bir antioksidandır. C vitamini de vücudumuzdaki serbest radikal düzeylerinin dengesizliğinden kaynaklanan oksidatif hasarı önlemeye yardımcı olan bilinen bir elektron donörüdür. Oksidatif stres, hızlı yaşlanmanın bir sonucu olarak kırılmadan saç kaybına kadar çeşitli şekillerde ortaya çıkabilir. Buna karşı koymanın tek yolu   C vitamini içeren ürünleri kullanmaktır . 
Pek çok tüketici, parlak ve sağlıklı görünmesini sağlamak için saçı proteinle aşırı yükleme hatasını yapar.   Saç tellerimizin doğal bir kayganlığı yoktur, bu nedenle parlak ve beslenmiş görünmelerini sağlamak için köklerde üretilen yağa güvenirler. Bir protein bolluğu, saçın ve saç derisinin doğal pH dengesini bozarak, hiper yorgunluk ve kuru saç derisi ile sonuçlanabilir. Rezene'nin antioksidanları ve antimikrobiyal özellikleri, saç ve saç derisini tonlayarak, protein birikimi de dahil olmak üzere, kuruluğa neden olan etkenleri sıyırır. 
Rezene  yağı, geniş bir bakteri ve mantar çeşidinin büyümesini etkili bir şekilde inhibe etmektedir. 1 Aseton, n-butanol, etanol ve eter içeriği nedeniyle, rezene özü kepek ve egzama gibi rahatsızlıkların tedavisinde ve tahriş olmuş kafa derisinin sakinleştirilmesinde mükemmeldir. Hassas cilde sahip olanlar , iyileştirici ve nemlendirici özellikleri için  kullanmaktadır .


Rezene Yağı Kullanımı 





Saydığımız bir çok etkisinin yanında şifa kaynağı olan rezene yağının etkileri bunlarla sınırlı değildir. Sindirimi kolaylaştırır, balgam kesicidir, iltihap giderici bir özelliğe sahiptir, kramp gidericidir, kalp sağlı için kalbi takviye eder ve kalp sıkışmalarını büyük ölçüde engeller, gaz çıkarmalarda soğuk algınlığında, anne sütünü arttırmada ve mide şişkinliği dahil daha bir çok sağlık probleminde kullanılır.

Rezene Yağı ile Masaj  Nasıl Yapılır ? 

Rezene yağı uygun bir taşıyıcı yağ ile seyreltin ve adet ağrılarını veya sindirim problemlerini tedavi etmek için karnınıza masaj yapın. Rezene yağı ayrıca göğüs büyütmek içinde kullanılmaktadır fakat doğal yağlar göğüsünüzü büyütmez masaj ile size öyle gelir. Fakat zararlı da değildir, kullanımı rahatlama sağlar. Badem yağı gibi taşıyıcı bir yağ ile karıştırılıp kullanılabilir. 

Rezene  Yağı  Nasıl Yapılır ? 

Rezene uçucu yağını herhangi bir sorun yaşamadan satın alabilmeniz gerekir, ancak birkaç temel adımı takip ederek kendi başınıza  yapabilirsiniz.  Bunun için ; 
  • Rezene tohumuna 
  • Seçtiğiniz zeytinyağı, hindistan cevizi yağı, tatlı badem yağı ve jojoba yağından  uygun  taşıyıcı yağı  seçmeniz gerekir.  
  • Bir mutfak robotu
  • Bir cam kavanoz
  • Bir tülbent

Rezene çekirdeğinizi,   çok ince bir toz haline getirin. Tohumlarını cam kavanozunuza koyun. Şimdi kavanozu seçtiğiniz taşıyıcı yağ ile doldurun. Tüpeğinizin ağzını ve yanlarını tülbent ile örtün.Kavanozu güneşin altında en az iki hafta boyunca yerleştirin, ancak her gün iyice karıştırdığınızdan emin olun.Bir iki hafta sonra, bitmiş yağı bir süzgeç ile kavanozu ayıklayın. Bitmiş ürünü karanlık ve serin bir yerde saklayın. Düzgün sakladığınız sürece, iki yıla kadar kullanabilirsiniz.



Meyve yağları hakkında bilgi almak  için Portakal Çiçeği Yağı yazımıza bakabilirsiniz. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder