18 Nisan 2016 Pazartesi

Susam Yağı


Oldukça aşina olduğunuz susam yağı hakkında size bilgilendirme yapacağımız bu yazımızda susam yağının hem sağlığınıza hem cildinize hem saçlarınıza hem de kaşlarınıza ne gibi yararlar sağlayacağından bahsedeceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Susam Yağı

Susam Yağı
Susamdan elde edilen ve son derece değerli olan susam yağı cildiniz için ve metabolizmanız için son derece faydalı ve mutlaka kullanılması gereken bir yağdır.Hemen her cilt türü için kullanılabilen yağın cilt için birbirinden çok faydası vardır ve tek başına bir çok sorunun üstesinden gelerek mucizevi bir şifa kaynağı olur.

Susam yağı içerisinde yüksek oranlarda mineral, antioksidan, lesitin ve vitamin içerir ve bu zengin yapısı ile tüm rahatsızlıklarınızın üstesinden gelerek vücudunuzun daha dirençli olmasını sağlar. Özellikle içerisinde bulunan ve tüm kişilerin sık alması gereken omega 3 ve omega 6 barındırır. Tüm bunlar susam yağının değerini arttıran etkenler olarak karşımıza çıkar.

Susam Yağı Faydaları 

Oldukça fazla olan faydaları ile bilinen susam yağı kabızlık probleminin birincil çözümüdür. Kabızlığa karşı oldukça iyi gelen yağ sindirim sisteminizi de düzenleyerek sizi bu sıkıntılardan korur ve rahat bir şekilde sindirim yapmanızı sağlar. Kuru çitlere sahip kişilerin de vaz geçilmez doğal ürünü olan susam yağı ciltleri yumuşatarak besler ve daha pamuksu ve parlak bir cilde sahip olursunuz.

Susan yağının içerisinde bulunan lesitin maddesi sayesinde sinir ve beyin hücreleriniz yenilenir ve daha sağlıklı bir düşünme olanağı ile birlikte sakinleştirici bir etkisi vardır. Ayrıca afrodizyak etkisi olan susam yağı bir çok çiftin de tercihi olmaktadır. Yazımın bu kısmında, susamyagi.wordpress.com sitesinden yaptığım bir alıntıyla yazıma devam edeceğim.


Kuru Ciltler İçin Susam Yağı


Susam yağı özellikle kuru ciltler için etkili bir yağdır. Doymamış yağ bakımından zengin olma özelliği ve emilim kabiliyeti ile gözeneklere hemen işler ve cildi kısa sürede nemlendirir. Dirsek, ayak topukları gibi çok kuruyan bölgelerin nemlendirilmesinde etkilidir. Susam yağının cilde uygulanması kuru ciltlerde sık karşılaşılan döküntülerin önüne geçtiğide bilinmektedir.

Anti-aging ve Kırışıklık Karşıtı Olarak Susam Yağı


Yapısal olarak susam yağınını kendine has karakterini oluşturan “sesamol” minerali güçlü bir antioksif etkiye sahiptir. Bu özelliği ile ciltte yaşlanmanın etkilerini arttıran serbest radikallerle savaşır. Kolajen, elastin seviyelerinin normal düzeylerde kalmasını sağlayarak, hücre dezenformasyobnunu engeller ve cildin erken yaşlanmasının önüne geçer. Cildin daha genç görünmesini sağlayarak sıkılaştırıcı etkisiyle orta vade de düzenli kullanımda başarılı sonuçlar gösterir.

Sedef Egzema ve Mantara Karşı Susam Yağı



Susam yağı içeriğindeki antioksidanlar sayesinde cildi temizler ve toksinlerden arındırır. Sedef ve egzama gibi kronikleşebilen cilt hastalıklarının etkisinin azaltılması ve yarattığı tahribatın terapi edilmesinde göz ardı edilmemesi gereken bir rahatlamaya yol açarak cildin dengeye kavuşmasına yardımcı olur. Yine aynı ekisi mantar enfeksiyonlarının yaratttığı sıkıntılarda söz konusudur.

Güneş Koruyucu Olarak Susam Yağı


Özellikle yazın güneşin etkisinin giderek güçlendiği zamanlarda güneş ışığındaki UVA ve UVB ışınlar uzun süre güneşe maruz kalındığında ciddi sıkıntılara sebebiyet veriri. Bir çoğumuz hassas olan cilt yapımızın güneşten kaynaklanan lekelerini gidermek için kimyasal peelin uygulamalarından tutunda lazer tedavisine kadar bir dizi çözüm için bütün bir kış koşturur dururuz.



Ancak susam yağı, içeriğindeki doğal güneşten koruma faktörü SPF (sun protect factör) 45’ le yüksek oranda benzerlik gösterir. Bu nedenle kaliteli güneş yağlarının terkibine de girmektedir. Böylece sağlıklı bronzlaşmayı mümkün kılarken leke ve yanıklarında önüne geçer. Susam yağının bilinen özelliklerinden bir diğeri de endoderm tabakası üzerindeki hızlı, onarıcı etkisinden dolayı yanıklarda başarıyla kullanılmasıdır.

Susam Yağı Cilde Nasıl Uygulanır


İntenet te bir çok noktada susam yağının yoğunluklu yapısının olduğu varsayılarak başka yağlarla hatta zeytin yağıyla seyreltilebileceğine dair vurgular yanlış bir içeriğe sahiptir. susam yağının kullanımı en rahat yağ olmasını sağlayan tam aksine düşük yoğunluklu bir yapıya sahip olmasıdır. Bu yüzden orjinal yapıya sahip susam yağı kesinlikle başka yağlarla karıştırılmadan ve seyreltilmeden kullanılmalıdır.

Problemli cilt bölgelerinde hasas bir şekilde parmak uçlarıyla küçük daireler halinde uygulanabilen susam yağı bakım amaçlı uygulamalarda yine aynı özenle cilde tadbik edilmeli. Burada dikkat edilmesi gereken miktarını aşırıya kaçmadan alerjik sıkıntılara sebeb verecek derece yoğun bir şekilde uygulamamaya özen göstermektir.


... 



Susam Yağı Nasıl Kullanılır ?




Susam yağı tüm bu faydalarının yanı sıra ödem sökücü ve idrar sökücü etkisi ile de sık sık kullanılır. Diyabet hastaları da susam yağı sayesinde rahatlığa kavuşmaktadırlar. İçeriğinde bulunan birçok vitamin ve mineral sayesinde erken yaşlanmayı önler ve cildinizin her zaman daha sıkı olmasına yardımcı olur, bu sayede de her zaman güzel bir görünüşe sahip olursunuz.







Bir önceki yazım: Soya Yağı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder