18 Nisan 2016 Pazartesi

Selvi Yağı


Bu yazımızda sizlere ender olarak kullanılan ama oldukça işinize yarayacak selvi yağından bahsedeceğiz. Selvi yağının ne işe yaradığından ve varis, hemoroid gibi sorunlarda nasıl kullanılması gerektiğinden bahsedeceğiz. Herkese iyi okumalar dileriz.

Selvi Yağı

Selvi Yağı
Yılım tüm mevsimlerinde yemyeşil kalan ve yaprak dökmeyen bir ağaç olan selvi ağacının ya da başka bir değişle servi ağacının boyu yaklaşık 30 – 35 metre yüksekliklere kadar ulaşır.  Koyu yeşil bir renge sahip olan yaprakları ile uzaktan kolayca fark edilen ağaç üzerinde küçük küçük toplar halinde olan kozalaklar yetişen ağacın ana yurdudur. Türkiye olmakla beraber, Akdeniz, Ege ve Marmara bölgelerinde çokça yetişir. Bir çok çeşidi olan selvi ağacının dallarından ve yaprakların uçucu bir yağ olan selvi yağı elde edilir. Bu yağ da bir çok rahatsızlığa iyi gelmekte ve gerek cildinizde gerekse vücudunuzda bir çok bölgeye şifa kaynağı olmaktadır. Kara selvi yağı da selvi yağı ile aynıdır, sadece kara selvi ağacından elde edilir aralarında yarar bakımında bir fark yoktur. 


Selvi Yağı Faydaları 


  • Selivi yağı sindirim sistemi rahatsızlığı olan hastaların mutlaka kullanması gereken bir yağdır. İshali kesme özelliği ile bilinen yağ bu sayede sindirim sisteminizi düzene sokar ve rahatsızlığınızı ortadan kaldırır. Nefes darlığı problemi olan kişiler de bu yağ sayesinde rahat bir biçimde nefes alıp verebilirken astım problemlerini büyük ölçüde geride bırakma fırsatını yakalayabilirler. 
  • Şeker hastalarının vazgeçemediği yağlardan olan selvi yağı vücudunuzdaki şeker oranını düzenleyerek sağlıklı günler geçirmeniz konusunda sizin en büyük destekçiniz olacaktır. Başta mide organı olmak üzere, karaciğere, dalağa ve bağırsaklara kuvvet vererek daha sağlıklı çalışmalarını sağlar. Sağlıklı çalışan her bir organ ise sizin rahatsızlanma olasılığınızı yarı yarıya indirir. 
  • Selvi   yağı, diş etlerinizi güçlendirmeye ve vücudunuzdaki kaslarınızı sıkılaştırmaya yardımcı olabilir. Selvi yağı diş etlerinizi, cildinizi , kaslarınızı ve kıl köklerinizi küçültür ve dişlerin ,  saçların dökülmesini önler. Ayrıca gevşek cildi ve kasları sıkılaştırır.
  • Selvi yağının antiseptik özellikleri, hem dış hem de iç yaraları tedavi etmek için iyi bir seçimdir . Antiseptik losyon ve kremlerde yaygın olarak kullanılmaktır. Bu kalite, özellikle uçucu yağdaki caminin varlığından kaynaklanmaktadır.
  • Selvi yağı, her tür spazmın ve bununla bağlantılı problemlerin tedavisinde faydalıdır. Solunum sistemindeki ve bağırsaklardaki spazmları ve bacaklarda kas spazmlarını etkili bir şekilde rahatlatır. Ayrıca konvülsiyonların, kas çekilmelerinin, krampların ve tehlikeli olabilecek spazmodik koleranın iyileştirilmesine yardımcı olur. 
  • Selvi yağı hem sıklık hem de miktar olarak idrara çıkmayı uyarır. Bu sağlık için çok yararlıdır. İdrar yaparken, yağlar idrar hacminin neredeyse% 4'ünü oluşturur. Bu nedenle, ne kadar idrar yaparsanız, o kadar çok yağ kaybedersiniz.  
  • Selvi yağı hemostatik hem de stiptik bir maddedir. Aşağıdaki iki özellik anlam bakımından benzer olsa da, bunlar biraz farklıdır. Hemostatik kan akışını durdurabilen ve pıhtılaşmasını kolaylaştıracak bir ajan anlamına gelirken, stiptik öncelikle bir büzücü özelliklerine sahip olmak anlamına gelirken, aynı zamanda kan damarlarının kasılması yoluyla aşırı kan kaybını da önler.
  • Selvi yağının çok güçlü bir anormal madde olduğu düşünülmektedir. Anormal bir madde terlemeye veya terlemeye neden olabilecek bir şeydir. Periyodik terleme kendinizi daha hafif hissetmenizi sağlar, teri ve toksinleri, aşırı tuzları ve suyu vücudunuzdan çıkarmaya yardımcı olur . Bu, sivilceleri ve diğer cilt hastalıklarını uzak tutarken, cilt gözeneklerini ve sebum bezlerinin açıklıklarını temizler.
  • Selvi yağının, benzer doğal ve farklı aromaya sahip sentetik deodorantların yerini kolaylıkla alabilen, baharatlı ve erkeksi bir kokusu vardır.
  • Selvi yağı karaciğere iyi gelir ve bu organdan safranın uygun bir deşarjını düzenleyerek optimal sağlığını sağlar. Aynı zamanda karaciğeri çeşitli enfeksiyonlara yakalamadan korur.
  • Sinirsel stres ve kaygıyı hafifleterek zihin ve beden üzerinde sakinleştirici, rahatlatıcı ve yatıştırıcı bir etki yaratır . 
  • Selvi yağı kan damarlarının daralmasına neden olur. Bu fazla kanama durumunda yararlı olabilir.

Varis için Selvi Yağı 


Selvi yağının kan akışını uyarma yeteneği nedeniyle,   varisli damarlar  için kullanılmaktadır. Örümcek damarları olarak da bilinen varisli damarlar, kan damarlarına  basınç uygulandığında ortaya çıkar ,  kanın birikmesine ve damarların şişmesine neden olur.Bu zayıf damar duvarlarından veya damarlardaki kanın taşınmasına izin veren dokularda uygulanan basınç eksikliğinden kaynaklanabilir. Bu, damarların içindeki basıncı arttırır, bu da onların gerilmesine ve genişlemesine neden olur. Selvi  yağı topikal olarak uygulayarak, bacaklardaki kan kalbe doğru akmaya devam eder. 

Selvi yağı ayrıca bacaklarda portakal kabuğu veya süzme peynir adı ile bilinen selülitlere de yardımcı olur ve görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir.  Bu genellikle sıvı tutulması, dolaşım eksikliği, zayıf kollajen yapısı ve artmış vücut yağından kaynaklanır. Selvi yağı bir diüretik olduğundan, vücudun sıvı tutulmasına neden olabilecek fazla suyu ve tuzu gidermesine yardımcı olur. Aynı zamanda kan akışını arttırarak dolaşımını uyarır. Varisli damarlar, selülit ve hemoroid gibi zayıf dolaşımın neden olduğu diğer durumları tedavi etmek için topikal yağı selektif olarak kullanın.

Hemoroid için Selvi Yağı 

Bu yağın, dış hemoroidleri daraltmaya ve ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilecek büzücü bir kalitesi vardır. Ayrıca, iyileşmeyi teşvik etmek ve rektumdaki kas dokusundaki gerilimi azaltmak için bölgeye normal kan akışını da indükleyebilir .Selvi yağı , hindistancevizi yağı ve birkaç damla ile limon suyu ile karıştırılabilir.  Daha sonra, topikal olarak harici hemoroidlere uygulayın. Alternatif olarak, sıcak bir banyoya 5 damla ekleyebilir,  ağrı ve iltihap ortadan kalkıncaya kadar ıslatabilirsiniz.

Selvi Yağı Nasıl Kullanılır ? 



  • Duygusal denge oluşturmak, sakin ve enerji verici etkiler sağlamak  ve endişe  duygularına yardımcı olmak için evinizde veya işyerinizde 5-7 damla servi yağı kullanın.
  • Topikal olarak uygulayın, artrit , huzursuz bacak sendromu, kramplar, astım, bronşit, öksürük veya soğuk algınlığı, karpal tünel ve ağır dönemleri tedavi etmek için eşit parça taşıyıcı yağ ile seyreltin . Sadece yağ karışımını etkilenen alana sürün; Bu, ihtiyaçlarınıza bağlı olarak günde 2–3 kez yapılabilir.
  • Selülit, varisli damarlar, yaralar,   kesiklerin görünümünü azaltmak için, ilgili alana 2-3 damla selvi yağı uygulayın.
  • Solunum koşullarını tedavi etmek için ılık su banyosuna 5 damla servi esansiyel yağı ekleyin. Ayrıca  bir taşıyıcı yağ ile seyreltebilir ve karışımı bir buhar ovucu olarak çalışmak için  uygulayabilirsiniz. Balgamı azaltmak için, kaynayan suya 3–5 damla servi yağı ekleyin, başınızın üzerine bir havlu koyun ve 5 ile 10 dakika boyunca buharda nefes alın.
  • Evin kötü kokusunu gidermek için   için 5–10 damla selvi yaği ekleyin ya da yağı suya ekleyin ve karışımı perdelere, tabakalara ve kanepelere püskürtün; Bakteriyel büyümeyi ve vücut kokusunu önlemek için ayakkabılara, şapkalara ve ceketlere 1-2 damla selvi yağı da eklenebilir.
  • Saç ve cilt bakımı için şampuan, saç kremi veya ev maskelerinde 1–3 damla selvi yağ ekleyin . Derin bir temizlik için mükemmeldir ve antimikrobiyal özelliklerinden dolayı cilde ve saça faydalıdır.


Sağlık için oldukça faydalı olan  Palm Yağı  hakkında bilgi almak ve nasıl kullanıldığını öğrenmek için linkimize tıklayabilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder