18 Nisan 2016 Pazartesi

Vanilya Yağı

Vanilya mükemmel  kokusu olan ve oldukça güzel bir görüne sahip bitkidir. Çiçekleri beyazdır ve kozmetikte kullanımı son derece yaygındır. Vanilya yağı da vanilyalardan elde edilmektedir. Bu bitkisel yağ sağlık açısından son derece yararlı olmakla beraber cilt ve saç gibi alanlarda da kullanılmaktadır. Sizlere bu yazımızda vanilya yağının vücuda sürülümünden ve maskesinden bahsedeceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Vanilya Yağı Kokusu 

Vanilya Yağı
Kokusu ile herkesi cezbeden ve mutlu bir his uyandıran vanilya yağı ile de bir çok sorunun mutlak çözümü oluyor ve şifa kaynağı olarak adlandırılıyor.Vanilya bitkisinde elde edilen ve bir çok yararı olan vanilya yağı sinir sisteminizi uyararak vücudunuzda oluşan bir çok ağrının kesin çözümü oluyor ve daha rahat ve huzurlu günler geçirmenize yardımcı oluyor.Ayrıca kadınların her ay yaşadığı sorun olan adet dönemlerinde adet sökücü özelliği ile ağrılarınızın ve kasılmalarınızın son bulmasına neden olacaktır ve rahat bir adet dönemi geçirmenizi sağlayacaktır. Vanilya yağı güzel ve etkili kokusu sayesinde bir çok kozmetik ürününde de kullanılır. Parfümler ve kremler dahil olmak üzere vanilya yağının etkisini hemen her yerde bulabilirsiniz.


Vanilya Yağı Faydaları


Afrodizyak etkisiyle birlikte cinsel gücünüzü arttırır ve daha sağlıklı bir cinsel yaşama sahip olabilirsiniz. Vanilya yağının canlandırıcı özelliği ile birlikte yoğun geçen iş temponuzda daha sakin ve rahat bir süreç geçirmenizi sağlar. 

Ayrıca bezginlik ve asabiyet bozukluğu gibi durumlarda kullanacağınız vanilya yağı ile birlikte gevşeyecek ve sakin bir kişi olarak gününüze devam etme olanağı yakalayacaksınız. Vanilya içerisinde bol miktarda kalsiyum, sodyum ve demir barındırır bu mineraller sayesinde daha güçlü bir bünyeye sahip olabilirsiniz.

Vanilya Yağının Vücuda Sürülümü 

Evde  saf tatlı badem yağı  ve  vanilya esansiyel yağı   karışımı ile vücut losyonu yapabilirsiniz. Bunun için boş bir cam şişede tatlı badem yağını biraz vanilya yağıyla birleştirin . Yaklaşık 200 ml badem yağı ve yaklaşık 5 ml  vanilya yağı kullanın. Ardından çalkalayın ve  her kullanımdan önce iyice çalkalamayı unutmayın. En iyi sonuç için, cilt hala nemliyken duştan sonra  uygulayın. Doğrudan güneş ışığından uzak tutunuz.

Vanilya Yağı Nasıl Kullanılır ?

  • Vücudunuzu ve zihninizi rahatlatmak için ev yapımı vanilya yağının 10 damlasını boyun, ayak, göğüs ve mide  masajı yapmak için kullanın.  Bu, kas ağrılarını, PMS kramplarını, endişe duygularını hafifletir ve antibakteriyel ajan olarak çalışır.
  • Uyku düzenini geliştirmek için, yatmadan önce   vanilya yağını soluyun veya 5 ila 10 damla su ilave ederek kendi vanilya yağ banyosunu yapın.
  • Parfüm olarak vanilya yağını kullanmak için sprey şişesine 10–20 damla ekleyin ve eşit parça taşıyıcı yağ (jojoba veya badem yağı gibi) ve su ile karıştırın. Bu vanilya yağ karışımını tabaka, mobilya, vücut ve saçınıza sıkabilirsiniz.
  • Cilt sağlığı için vanilya yağı kullanmak için, günlük yüz yıkama ya da losyonunuza 2–3 damla ekleyin.  
  • Yanıklar ve yaraları yatıştırmak için, gerekli alana 2-3 damla saf vanilya yağı sürün.
  • İç faydalar için, günlük çay veya kahvenize 5 damla saf vanilya yağı  ekleyin.
  • Vücuttaki iltihapları azaltmak için, yüksek kaliteli bir vanilya yağı kullanın. 
  • Tatlıyı sağlıkla karıştırmak için, saf vanilya yağı ekleyin.

Evde Vanilya Yağı Nasıl Yapılır ? 

Bu yöntem yavaş olsa da kendi doğal vanilya yağınızı yapmanızı sağlar. Aşağıdaki adımları takip ederek sizde evde vanilya yağınızı yapabilirsiniz.  
  1. Bir kap içerisine istenilen  taşıyıcı yağın 4 ons'unu kavanoza ekleyin.  Tatlı badem yağı, jojoba veya Hindistan cevizi yağı olabilir.
  2. Yarım bir vanilya fasulyesi dilimleyin ve iç kısımları kazıyın.  Hepsini yağa yerleştirin. Fasulyenin kalan kısmını kesin ve yağa  atın. Kavanozu doldurun, sonra tüm vanilya fasulyesinin yağla kaplandığından emin olmak için biraz sallayın veya karıştırın.
  3. Güneşli bir pencere üzerine yerleştirin ve 4-6 hafta boyunca bekletin.
  4. Yağı ince bir filtreden geçirin (veya tülbent).  Ardından kullanıma hazırdır. 





Bir önceki yazım  Susam Yağı hakkında bilgi almak için linkimize tıklayabilirsiniz. Blog sayfamızı takip ederek doğal yağlar hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder