20 Nisan 2016 Çarşamba

Bergamot Yağı Nasıl Kullanılır ?

Bu yazımızda sizlere daha çok sivilce ve cilt bakımında kullanılan bergamot yağının genel kullanımından ve faydalarından bahsedeceğiz. Bu sayede bitkisel yağlar arasında son derece sağlıklı olan bu yağın kullanımı hakkında yeterli bilgiye sahip olacaksınız. Herkese iyi okumalar dileriz. 

Bergamot Yağının Faydaları ve Kullanılışı

Bergamot Yağı
Limon kokulu olduğu için canlandırıcı bir etkiye sahip olan bergamot yağı Türkiye'de Antalya bölgesinde yetiştirilmektedir. Canlandırıcı ve rahatlatıcı bir etkisi olduğu için uyku problemi yaşayanlara yardımcı olur.Rahatlatıcı, stres ve yorgunluk giderici etkisinden dolayı çoğunlukla masaj salonlarında kullanılır. İnatçı sivilcelerde, sinek ısırıklarında da kullanılabilir.Bağışık sistemini güçlendiricidir. Egzama tedavisinde kullanılabilir. İştah arttırıcı bir etkisi de vardır. 

Bergamot Yağı Cilde Nasıl Kullanılır ? 



Bir fincan suya 2,3 damla damlatılmak suretiyle günde iki defa cilde masaj yaparak yedirilir. Vajinal kaşıntı, sistit ve ürit gibi şikayetlerde banyo suyuna eklenerek kullanılabilir. Ayrıca bergamot yağı güzel koku salgıladığından dolayı deodorant olarak da kullanılabilir. Çayın içine lezzet ve koku vermesi için de katılabilir.

Bergamot Yağı Akne için Kullanımı 


Bergamot yağı da önemli ölçüde analjezik (ağrı giderici) niteliklere sahiptir, bu da aknenin, özellikle derin kökleşmiş sivilcelerin ve kızgın kırmızı kistlerin neden olduğu ağrıyı azaltmada yararlıdır.  Yüz kreminize birkaç damla ekleyerek kullanabilirsiniz.Yüzünüzü yıkadığınız zaman bu yüz kremini kullanın ve bu, akneli ciltler için günde en fazla iki kez kullanılmalıdır. Bergamot  fototoksik olmasından endişe etmeyin, çünkü cildinizde kalmayacak bir  yıkama  ürünüdür. Bunun haricinde sivilce için aşağıdaki karışımı yapabilirsiniz. 

Malzemeler 

  • 3/4 bardak damıtılmış su  
  • 1 çorba kaşığı sıvı olmayan  doğal sabun 
  • 7 damla çay ağacı yağı 
  • 5 damla bergamot yağı 
  • 200 gram  köpürtücü sabun 

Damıtılmış suyu bir kaba ekleyin ve bir kasede sıvı  sabunu yavaşça dökün. Uçucu yağları karıştırın. Doğal güçlü anti-akne yüz yıkamanızı bir huni kullanarak köpüren bir sabun şişesine aktarın. Avucunuzun üzerine biraz sıkın ve yüzünüzü temizlemek için köpüğü kullanın. Diğer yüz yıkama jelleri gibi gözünüze kaçırmamaya dikkat edin.

Bergamot Yağının Zararları Nelerdir ? 


Kullandıktan hemen sonra güneşe çıkmak ya da yoğunlaştırılmış formunu başka bir yağla seyretmeden direkt cilde uygulamak yanıklara ve lekelere sebep olabilir. Bu yüzden mutlaka yumuşatıcı yağlarla birlikte kullanılması gerekmektedir.



Bergamot yağı hakkında : Bergamot Yağı Faydaları adlı diğer yazımıza bakarak bu uygulamaların size nasıl yarar sağlayacağını daha iyi anlayabilirsiniz. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder