Bütün ününü Japon kadınlarının kullanımından alan Kamelya veya beyaz kamelya yağı olarak bilinen bu bitkisel yağ son derece etkili faydalar sunması ile artık dünya'da yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Bizlerde sizlere bu yaygın kullanıma sahip olan bitkisel yağımız hakkında bilgiler vereceğiz. İyi okumalar dileriz.
Kamelya Yağı
Sıklıkla kozmetik ürünlerde ve cilt bakım kemlerinde kullanılan kamelya yağı hafif sarı renkte ve kokusuz bir yapıya sahiptir.Japonların bir numaralı güzellik formülü olan bu yağın içerisinde Omega9 yağ asitleri, polifenoller, E vitamini ve proteinler bulunmakta. Ayrıca ciltte kolayca emilebilen kamelya yağının soğukta depolanabilen bir yapısı vardır.
Kamelya Yağı Faydaları
Kamelya yağı, sağlık yararları için topikal olarak uygulanabilir ve içten tüketilebilir. İyileştirici özelliklerinden dolayı, faydalanmak için birçok fayda vardır.
- Kamelya yağı birçok güzellik uygulaması için çay tohumu yağına karışır. Bu yağ ev yapımı topikal uygulama ürünlerinde kullanım için idealdir. Son derece yüksek oleik asit (omega - 9) içeriğinden dolayı cilt için güzel bir nemlendiricidir. Hafiftir ve zeytin yağındaki gibi cilde hızla emilir. Bunlar, Kamelya yağının cilt bakımı için kullanıldığı yollardan bazılarıdır.
- Yumuşak, ipeksi pürüzsüz bir cilt elde etmek için duştan hemen sonra küçük bir miktar uygulayın. Uzun süre duş almasından kaynaklanan cildin kurumasını azaltır.
- Akne izleri, yaralar, kesikler ve sıyrıklar gibi yara izlerine az miktarda uygulayın. Onları iyileştirmeye yardımcı olur.
- Ev yapımı güneş koruyucunuza az miktarda kamelya yağı ekleyin. Çoğunlukla çinko oksit kullanan evde güneş koruyucu için birçok formülasyon vardır. SPF'yi yaklaşık 5 puan artırır.
- Kırışıklık ve ince çizgiler üzerinde masaj için Kamelya yağı kullanılmaktadır Yaşlanma karşıtı özellikleri, güneşin neden olduğu hasar belirtilerini azaltmaya yardımcı olur. Gece için güzel bir yüz masaj yağı olarak kullanılabilir.
- Dizleri ve topuk cildinize kamelya yağı sürün. Bu alanlar kuruluk ve çatlaklara eğilimlidir. Kamelya yağı bu durumları gidermektedir.
- Tırnaklarınızı ılık kamelya yağıyla daldırın. Tırnakları yumuşatır ve daha kolay yönetilmesini sağlar.
- Kamelya yağı makyajın çıkarılmasında mükemmeldir. Aslında makyaj çıkarıcılarda kullanılır.
- Kamelya yağı veya çay tohumu yağı, Camellia japonica yağı olarak saç bakımında kullanılır. Bu yağ saç bakımı için çok daha güçlüdür. Bununla birlikte, çay tohumu yağı da kullanılabilir. Çay çekirdeği yağı kullanılarak sıcak yağ iklimlendirme yapılabilir. Zeytin yağına benzemektedir.
- Kamelya yağı, özellikle üç kanserin çoğalmasını önlemek için tanımlanmıştır. Bunlar kolon kanseri, uterus kanseri ve meme kanseridir. Bu etki, bu kanserlerin riskini azaltmak için kamelya yağının etkinliği hakkında daha fazla çalışma için yollar açar. Bir yemekle birlikte kolayca diyete katılabilir.
- Kamelya yağının düzenli tüketimi bağışıklık sistemimizin işleyişini hızlandırır. Bu, her türlü hastalık ve enfeksiyonu ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Bu etki kamelya yağında triterpenoid denilen mikro besinlerden kaynaklanır.
- Kamelya yağı, serbest radikallerin vücudunuzdan yarattığı strese iyi gelir. Oksidatif stresin kalp hastalığının ve dejeneratif hastalıkların önde gelen bir nedeni olabileceği bulunmuştur. Kamelya yağından elde edilen antioksidanlar oksidatif stresi azaltır ve vücudumuza serbest radikal hasarını engeller.
Kamelya Yağı Kullanımı
Maske halinde saçınıza uygulayabileceğiniz kamelya yağı maskesinin hazırlanışı şu şekildedir; yarım ölçü kamelya yağını alarak bir tavaya koyun. Yağı biraz ısıtıp parmaklarınızı yağa batırın ve saç derinize masaj yaparak yedirin. Bu şekilde yarım saat, bir saat bekleyin. Ardından saçınızı şampuanla yıkayıp saç kremi uygulayın.
Bir önceki yazım Hint Yağı hakkında bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder