14 Nisan 2016 Perşembe

Okaliptüs Yağı

Okaliptüs yağı faydaları ve kullanımı hakkında size hazırladığımız bu yazıda öncelikle bu yağın nasıl elde edildiğinden ve ne olduğundan bahsedeceğiz. Daha sonra cilde faydalarından ve bu bitkisel yağın herhangi bir zararının olup olmamasından bahsedeceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Okaliptüs Yağı

Okaliptüs Yağı
Okaliptüs ağacı ülkemizde de sıkça yetişmektedir ve bir çok çeşidi bulunmaktadır. Bu ağacın yapraklarından da okaliptüs yağı elde edilmektedir ve bir çok faydası bulunmaktadır.Okaliptüs yağının cilde ve vücuda olan etkileri oldukça fazladır. Bu etkiler sayesinde daha sağlıklı bir cilde ve daha sağlıklı bir vücuda sahip olabilirsiniz. Etkileyici kokusu ve ferahlatan yağısı sayesinde de bir çok kozmetik ürününde de kullanılan okaliptüs yağı içeren ürünlere ulaşmak her zaman kolay bir biçimde mümkün olacaktır. 

Okaliptüs Yağı Faydaları 


Bu büyüleyici bitkinin yağı birden fazla faydaya sahiptir. Bunlardan bazılarına değinecek olursan, okaliptüs yağı saçta oluşan yoğun kepek sorununa çözüm olarak kepek oluşmasını engeller ve daha parlak saçlara kavuşmanızı sağlar.
Ayrıca saç dökülmesi problemi yaşayan kişilerin de kullanabileceği yağ saç köklerinizi daha güçlü kılar ve bu sayede de saç dökülme hızını büyük ölçüde azaltır. 
Soğuk algınlığı ile birlikte buna bağlı olarak bronşit ve solunum yolları sorunları gibi rahatsızlıklarda kesin ve etkili bir çözüm olan okaliptüs yağı nezle ve astıma da son derece iyi gelmektedir. 
Diş etinde oluşan ve büyük ağrılara neden olan iltihaplanmalara ve ağızdaki aft yaralarına karşı da etkili bir çözüm sunan yağ antiseptik bir özelliğe sahiptir.

Okaliptüs Yağının Cilde Faydaları 


Okaliptüs yağı size arzu ettiğiniz yumuşak, lekesiz bir cildi verebilir. 

  • Bu bitkisel yağ, geniş çözülme ve iyileştirici özellikleri nedeniyle ilk yardım amaçlı olarak büyük ölçüde kullanılır. Kesik, küçük yaralar, kabarcıklar ve çürüklerin tedavisinde kullanılır. Yağın uygulanması ayrıca cilt tahrişini ve böcek ısırıklarını da iyileştirir . Özellikle cilt döküntüleri ve yağlı kompleksler için uygun olan bu, herpes, akne ve suçiçeği için de kullanılır. Etkili bir ev yapımı ilaç olarak okaliptüs  yağını sorunlu bölgelere eşdeğer miktarda elma sirkesi ile karıştırın. Bu karışım,  yara ve böcek ısırıkları üzerinde de bir antiseptik olarak kullanılabilir. 
  • Pek çok aromaterapist, okaliptüs yağını kullanır. Tatlı kokulu yağın solunması vücudu rahatlatmaya yardımcı olur. Sıcak bir banyoya birkaç damla uçucu yağ ekleyebilirsin. Buhar ve aroma sakinleşmenize yardımcı olur. Okaliptüs yağı suda çözünür değildir ve suya eklemeden önce bir dispersan ile karıştırmanız gerekir. Süt veya banyo tuzları, okaliptüs  yağı için en iyi dispersanlardır.
  • Okaliptüs yağı, rahatlatıcı veya terapötik masajlarda kullanılabilir. Bu esansiyel yağı birkaç damla hindistancevizi veya badem yağına ekleyin ve cildinize yumuşak sürtünme hareketi ile uygulayın.
  • Okaliptüs yağı zona tedavisinde kullanılabilir. Okaliptüs  yağı antiviral ve antienflamatuar bir ajan olduğundan, güçlü analjezik özelliklerinden dolayı döküntünün neden olduğu ağrıyı hafifletebilir. Sıcak bir banyoya eklenebilir veya kızarıklıkda sıcak kompreste kullanabilirsiniz.

Okaliptüs Yağı Kullanımı 





  • Okaliptüs yağı tüm bu yararlarının yanı sıra eklem ve kas ağrıları yaşayan kişilerin de yardımına koşuyor özellikle sporcuların ve yoğun bir derecede spor yapan kişilerin en büyük kurtarıcı olan yağ tüm ağrılarınızı hızlı ve etkili bir biçimde ortadan kaldırıyor. Yaz aylarının kabusu olan sivrisineklerden kurtulmakta okaliptüs yağı sayesinde mümkün olacaktır. Doğal bir kas gevşetici olan okaliptüs yağı, mikrop öldürücü etkisiyle de sizi bir çok hastalıktan korur.
  • Evinizde ya da işyerinizde 5 damla okaliptüs kullanın ya da  göğsünüze 2–3 damla topikal olarak uygulayın.Okaliptüs ve nane yağının bir karışımı veya göğsünüze ve boynunuza 2–3 damla okaliptüs uygulayın. Bu sayede öksürüğü azaltmaktadır.  
  • Bir kaseye bir bardak kaynar su dökün ve 1–2 damla okaliptüs esansiyel yağı ekleyin. Sonra başınızın üzerine bir havlu koyun ve kokuyu 5 ile  10 dakika derinlemesine soluyun. Sinüslerinizin açılmasını sağlayabilirsiniz.
  • Boğaz ağrılarınız için göğsünüze ve boğazınıza 2–3 damla okaliptüs yağı uygulayın.  2–3 damla okaliptüs yağını göğsünüze ve boynunuza uygulayın ya da kulak kanalınızın dış kısmına 1 damla yavaşça sürün. Bir çocuk üzerinde topikal kullanmadan önce okaliptüs yağını sulandırmayı unutmayın. 
  • Okaliptüs, karanfil, limon, tarçın ve biberiye esansiyel yağları birleştirerek kendi  doğal yağ karışımınızı yaparak , bağışıklığınızı güçlendirmek için kullanın. 
  • Cilt tahrişleri için temiz bir pamuk topuna 2–3 damla okaliptüs yağı uygulayın ve sorun ortadan kalkana kadar günde iki ile üç kez tahriş alanına sürün.Böcek ısırıkları için temiz bir pamuk topuna 2–3 damla okaliptüs yağı uygulayın ve böcek ısırığının alanına günde üç kez yok olana kadar uygulayın. 
  • Evinizde ya da iş yerinizde 5 damla okaliptüs kullanın, yağı doğrudan şişeden soluyun ya da  boynunuzun arkasına 2-3 damla uygulayın. Bu sayede rahatlama sağlar ayrıca kaslarınıza bu bitkisel yağ ile hafifi masaj yaparsanız ağrılarınızın geçirilmesinde etkilidir. 

Bir önceki Mısır Yağı yazımızı okuyabilir. Bu bitkisel yağ hakkında bilgi alabilirsiniz. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder