20 Nisan 2016 Çarşamba

Mersin Yağı


Mersin yağı ülkemizde bulunan bir yağ olarak cilt bakımında kullanılmaktadır. Fakat kadınlar mersin yağının faydalarını bilmek isterken tüylenme yapıp yapmamasını ve göğüs büyütmede kullanılıp kullanılmamasını merak etmektedir. Bizlerde hem bu sorulara cevap olacağız hem de mersin yağını nasıl kullanacağını aktaracağız. İyi okumalar dileriz.

Mersin Yağı

Mersin Yağı
Alternatif tıp olarak adlandırılan ve doğal yollarla rahatsızlıkları gidermeyi amaçlayan alan ülkemiz insanları tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Alternatif tıpta tedaviler bitkilerden elde edilen karışımları ve yağları kullanarak yapılmaktadır.  Bu bitkisel karışımlar ve yağlar oldukça faydalıdır. Birçok insan artık bu alana yabancı olmadığı için çok sayıda bitkisel karışım ve yağ tanımaktadır; ancak en az tanınlar kadar faydalı olan fakat daha az tanınan bitkisel yağ ve karışımlar da mevcuttur. Mersin yağı da bunlardan birisidir.

Mersin Yağı Faydaları 

  • Mersin yağı görece daha sıcak iklime sahip olan ülkemizin güney bölgelerinde yetişen Mersin otundan elde edilmektedir. Mersin yağı çok sayıda hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır; bununla birlikte cilt ve saç bakımı için de kullanılabilir. Mersin yağının sayısız faydalarının en başında şeker hastalığı gelmektedir.
  • Düzenli kullanımda vücuttaki şeker oranını düzenleyen Mersin yağı şeker hastaları için oldukça şifalıdır. Mersin yağı sindirim sistemi rahatsızlıklarına da iyi gelmektedir. Hazımsızlık ve karın ağrısı tedavisinde kullanılmaktadır. Kabızlık durumunda da tedavi edicidir. Günlük yaşamın stresinden kurtulmak için de düzenli olarak Mersin yağı kullanılabilir; çünkü Mersin yağının sinir sistemi üzerinde yatıştırıcı bir özelliği vardır.
  • Hemoroit hastaları da Mersin yağından rahatlıkla faydalanabilir. Tüm bu rahatsızlıkların yanında Mersin yağı yağlı cilde sahip kişilerin yağ dengesini sağlamak amacıyla da kullanılabilir. Özellikle ergen çağındaki gençlerin sıkıntısı olan ergenlik sivilceleri üzerinde ciddi bir etkiye sahiptir. Mersin yağını kür şeklinde saça uygulamak saçın dökülmesini engeller. 



Mersin Yağı Kullanımı

Mersin yağı haricen ve dâhilen kullanılmaktadır. Dâhilen kullanımının ölçüsü bir bardak suya iki üç damla şeklindedir. Hamilelerin kullanımına kesinlikle uygun değildir. Aşırı kullanım durumunda başka rahatsızlıklara yol açabilir; bu nedenle mutlaka dikkatli ve ölçülü kullanılmalıdır.

Mersin Yağının Sivilce için Kullanımı 

Cilt bakımında, mersin uçucu yağı büzücü özelliklerinden dolayı değerlidir. Yağlı cildi, gözenekleri, sarkık deriyi ve sivilceyi giderir . Ayrıca yüksek tanen içeriği nedeniyle hemoroidleri tedavi etmek için bir temel olarak kullanılır . Az miktarda mersin yağını cilde normalde bir krem gibi sürmeniz yeterlidir. 



Mersin Yağı Tüylenme Yapar mı ? 

Mersin yağının herhangi bir tüylenme yapma etkisi  bulunmaktadır. Eğer bu bitkisel yağı kullanıp tüylenme yaşadığını söyleyen kadınlar varsa başka nedenleri de kontrol etmelidirler. 

Mersin Yağı ile Göğüs Büyütme

Uçucu yağlar, geleneksel anlamda küçük göğüsleri büyütemezler, ancak daha dolgun ve daha sert görünmelerini sağlayabilirler. Aynı zamanda yaşla ilişkili sarkmış göğüslerin görünümünü iyileştirmeye yardımcı olabilir ve hamilelik sırasında meme büyüklüğündeki dalgalanmalardan çatlakları önleyebilir. Bu yağlar arasında mersin yağı da cilt gerginleştirme özelliği ile göğüslerde olumlu bir etki yaratacaktır. Bunun için mersin yağı ile göğüslerinize hafif ılıtarak masaj yapabilirsiniz. 





Bir önceki Bergamot Yağı yazıma bakar cilt bakımında farklı bitkisel yağ alternatifleri kullanımı için kapı aralayabilirsiniz. Aklınıza takılan sorularınızı bizlere ulaştırabilir, blog sayfamızı takip ederek daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder