20 Nisan 2016 Çarşamba

Acı badem Yağı


Acı badem yağı hakkında hazırladığımız yazımızda sizlere ; acı badem yağı ve tatlı badem yağı arasındaki farklardan , acı badem yağının yararlarından ve kullanımından bahsedeceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Acı badem Yağı

Acı badem
Şeker ve protein bakımından oldukça zengin olduğu bilinen acı badem yağı cilt ve saç bakımı için kullanılan mucizevi bir yağdır. Ölçülü ve düzenli kullanıldığında gözle görülür değişiklikler oluşturan acı badem yağı içinde yüksek oranda E vitamini de içerir.Kaş ve saç dökülmesi problemi yaşayanlar için bir numaralı çözüm olan acı badem yağı saçlarınızı güçlendirerek eskisinden daha gür çıkmasını sağlar. Deride oluşan enfeksiyonlara ve kepek problemine karşı da çözüm niteliğindedir. Ayrıca karaciğer, böbrek, göğüs, akciğer gibi iç hastalıklarına da iyi geldiği bilinmektedir. 

Acı Badem Yağı ve Tatlı Badem Yağı Farkı


Acı bademden (bilimsel olarak amygdalus communis var. Amara olarak da bilinir) elde edilen yağın yüzde elli kısmı , üç temel bileşeni içerir: diğer   yüzde elli, mono,% 50'si mono benzemde, glikozid amigdalin ve hidrojen siyanür (hidrokiyanik asit veya prusik asit olarak da bilinir) - doymamış yağ asitleri ve tatlı bademlerdekilere benzer diğer bileşendir. Acı bademleri, tatlı bademlerden, görünüşleri ile ayırt etmek çok zordur, ancak acı bademler, tatlı bademlerden daha geniş ve kısa şekildedir.

Acı badem yağı, bazı ölümcül zehirler içerir ve bu nedenle,  özenle kullanılmalıdır. Tıbbi kullanımlarının çoğu harici uygulamalarla sınırlıdır ve gerektiğinde iç uygulamalar çok düşük dozlarda yapılır. Biraz aşırı miktarda ölümcül olabilir. Bu yağ, sağlığa besleyici olarak adlandırılamaz. Bundan kaynaklı bir uzmana danışmadan acı badem yağı kullanmayınız ve aşağıda tatlı badem yağı yararlarından faydalanmak için daha fazla bilgi edininiz.


Acı Badem Yağı Kullanımı




Maske olarak saça uygulanabilir. 1 çorba kaşığı tatlı badem yağı ile 1 tatlı kaşığı acı badem yağını karıştırıp bir pamuk yardımıyla saç diplerinize uygulayabilirsiniz. Ardından şampuanla temizleyiniz. İç hastalıklar için ise bir fincan suyun içine 2-3 damla damlatılan acı badem yağı içilir. Nemlendirici bir özelliğe de sahip olduğu için cildinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Yazımın bundan sonraki kısmına bademyagi.wordpress.com sitesinden yaptığım alıntı ile devam edeceğim.


Gıda tüketiminde Badem Yağının Faydaları

Kolesterol Dengesi İçin Badem Yağı; kolesterolün dengesiz seyri sonucu oluşabilecek birçok hastalığa yakalanma riskini azaltır.
Kemik Sağlığında Badem Yağı ; içeriğindeki yüksek fosfor ile osteoporoz gibi yaşa bağlı sorunların yaşanmasının önüne geçerken, kemikiklerin ve dişlerin dayanıklılığını arttırır.
Badem ve  Kalp Sağlığı Yağı;   Bademin bol miktarda içerdiği E vitamini kanser hastalıklarına yakalanma riskini azaltır ve kalp sağlığını korur. Bununla ilgili olarak yapılan araştırmalar E vitamini oranı yüksek olan insanların kalp rahatsızlıklarına yakalanma riski diğer insanlara göre %30-40 daha azdır.
Badem Kan Basıncını Düzenler Yağı; bademde bulunan potasyum kan basıncını düzenlemeye yardımcı olur. Ayrıca bol miktarda içerdiği sodyum kan basıncında meydana gelebilecek dalgalanmaları engeller.
Badem Yağı ve Diyabet;  özellikle yemeklerden sonra glikoz ve insülin seviyelerinde meydana gelen artışı azaltan badem yağı, yemekten sonra meydana gelen şeker seviyesinin dengesini düzenler.
Gebelik Döneminde Badem Yağı; hamilelik dönerminde, folik asit takviyesi için önerilen badem yağı, anne ve bebeğin sağlığını korumak için yeterli derecede folik asit içerir.
Kabızlık tedavisinde Badem Yağı; lif açısından zengin bir yapıya sahip olan badem yağı, sindirim sürecini kolaylaştırır ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur.
Pek Bilinmese yemeklerde kullanımı lezzetli sonuçlar veren badem yağı çörek yapımında ve çorbalarda rahatlıkla tercih edebileceğiniz bir kaliteye sahiptir. Düşük yoğunluklu yapısı ve kalori miktarındaki dengesi yukarıda bahsi geçen faydaları badem yağını kullanışlı bir bitkisel yağ yapmaktadır.

Badem Yağı Faydaları

Cilt Bakımında Badem Yağı

Doğal cilt bakımı ürünlerinden olan badem yağı, A, E ve B vitaminleri açısından zengin olan badem yağı cilt sağlığını korur, gözenekleri açar, nem düzeyini arttırır. Ciltde meydana gelen tahriş ve iltihabı giderir, kuru ciltleri nemlendirir, daha yumuşak ve pürüzsüz cilt sağlar. Bu özelliklerinin yanında sedef ve egzama hastalıklarına iyi gelir. Konu hakkında detaylı yazı için BADEM YAĞI CİLT BAKIMI

Saç Bakımında Badem Yağı

Saça sağlığı açıısından çok etkili sonuçları olan badem yağı, saçları kuvvetlendirir, dökülmesini engeller. İçeriğindeki yüksek E vitamini kıl köklerini besleyerek hem tüylenmeyi arttıran yapısı hemde onarıcı etkileriyle kozmetik sektöründe bir çok saç bakım ürünün etken bileşiğidir.  

Kaş ve Kirpik Bakımında Badem Yağı

Badem yağı saç ve kaşlarda olduğu gibi kirpikler için de besleyicisi etkisi ve kıl köklerini güçlendirme özelliği sayesinde doğal bir güzellik ve kozmetik ürünü olarak kullanılmaktadır. Badem yağının saçlara, kaşlara ve kirpiklere faydası badem yağının içinde yer alan E ve D vitaminleri ile birlikte kalsiyum ve magnezyum minerallerini içermesidir.




Daha önceden yazmış olduğumuz Yeşil Çay Yağı hakkında bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz. Blog sayfamızı takip ederek bitkisel yağlar hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder