20 Nisan 2016 Çarşamba

Vişne Çekirdeği Yağı

Alternatif tıbbın ülkemizde çok ciddi sayıda takipçisi vardır. Alternatif tıbbı bu denli popüler kılan birçok rahatsızlığı doktora gitmeye gerek kalmadan doğal yollarla tedavi ediyor olmasıdır. Alternatif tıp tamamen doğadan ilham almaktadır; bitkisel yağlar ve bitkisel karışımlar bu alanın ilaçları olarak nitelendirilebilir. Bizlerde bu yazımızda vişne çekirdeği yağından bahsedeceğiz. Son derece ender olan bu yağın faydalarına değinerek farklı bir doğal yağı kullanımını aktarmış olacağız. Herkese iyi okumalar. 

Vişne Çekirdeği Yağı

Vişne
Vişne çekirdeği yağı, tatlı vişne tanelerinden elde edilen soğuk presleme yöntemiyle elde edilir. Vişne ağacı bilimsel olarak Prunus avium olarak bilinir. Bu bitki, İngiltere'den Yeni Zelanda'ya kadar geniş bir alana yayıldı. Vişne ağacı ilk  üretimi için yaklaşık 3 ile 4 yıl sürer. Yedi yılda, olgunluk dönemine ulaşır ve en iyi verimini üretir. Vişne çekirdeği yağı, cilt sağlığına yardımcı olan A vitamini açısından zengindir. Doğal bir yumuşatıcı olan yüksek antioksidan içeriğinden dolayı kuru cildi iyileştirir ve geniş gözenekleri iyileştirir. Bu yağ oleik ve linoleik asitler açısından zengindir. İltihaplı cilt veya sivilce eğilimli ciltler için de faydalıdır.Vişne çekirdeği yağı, A vitamini, oleik asit ve ayrıca doğal tokoferol içeriği yüksek olan yumuşatıcı bir yağdır. Özellikleri şeftali ve tatlı badem çekirdeği yağlarına benzer. Vücut yağı, dudak kremi, tuz ve şeker formülasyonlarına ilave edilen nemlendirici özelliklere sahip hafif bir yağdır. Bir aromaterapide taşıyıcı yağ olarak kullanılır. Ayrıca, antioksidanlar, delta, alfa ve gama tokoferoller gibi E vitamini ve A ayrıca sabun yapma, cilt bakım ürünlerinde kullanılmaktadır ve aynı zamanda, bir pişirme ya da salata yağı olarak kullanılır sahiptirler.

Vişne Çekirdeği Yağı Faydaları 





Alternatif tıbbın ilaçlarından biri olarak nitelendirilen bitkisel yağlar oldukça çeşitlidir ve her çeşidinin bir başka faydası bulunmaktadır. Bu yağlardan birisi olan vişne çekirdeği yağı günümüzde oldukça popülerdir. Vişne çekirdeği yağının bu denli popüler olmasının başlıca sebepleri cilt için faydalı olması ve oldukça güçlü bir antioksidan kaynağı olması şeklinde sıralanabilir.


Özellikle ergenlik çağındaki gençlerde görülen ancak her yaş grubundan insanın sorunu olabilen sivilce probleminin başlıca tedavi yöntemlerinden birisi vişne çekirdeği yağıdır. Vişne çekirdeği yağı yağlı ciltlerin yağ dengesini sağlayarak sivilce oluşumunu engellerken kuru ciltleri de nemlendirmektedir.

İçinde bulunan A ve E vitaminleri sayesinde cildi besler. Bununla birlikte vücuttaki zararlı maddelerin atılmasını destekleyen antioksidan özelliği ile güneşten gelen zararlı ışınların cilde zarar vermesini engellerken cilt yaşlanmasını da geciktirmektedir. Kırışıklık oluşumunu geciktirir ve azaltır. Ayrıca vişne çekirdeği yağı cildi ölü derilerden arındırma gibi bir özelliğe de sahiptir. Yaz aylarında güneşten korunmak için kullanılabilir.

Vişne Çekirdeği Yağı Kullanımı 



Cilde sayısız fayda sağlayan vişne çekirdeği yağı tamamen doğal bir yağdır ve doğallığı korunarak satılmaktadır. Vişne çekirdeği yağının dâhili kullanımı bulunmamaktadır; sadece harici olarak kullanılmaktadır. Cilde masaj yapar şekilde sürülerek kullanılmalıdır.Kullanımı aşırıya kaçmadan, düzenli ve sürekli olmalıdır; aksi takdirde sonuç almak mümkün değildir. Bununla birlikte mümkün olduğu kadar uzman kişilerin tarif ettiği doz ve şekillerde kullanılmalıdır. Yanlış kullanım sonucunda ciltte deformasyon gerçekleşebilir.

Vişne Çekirdeği Yağı Evde Yapımı 


Vişne çekirdeği yağı evde soğuk sıkım elde edilmektedir. Artık soğuk sıkım makineleri eve alacak kadar ufak ve pratiktir. Tek yapmanız gereken vişnelerden çekirdekleri ayıklamak ve makineye yerleştirmektir. 

Tabia Vişne Çekirdeği Yağı


Tabia vişne çekirdeği yağı çekirdeklerinin kırılması ile  CO2 ekstraksiyonu metodu sonucu  saf olarak elde edilmektedir. Hem vitaminler - A ve E vitamini - hem yağ asitleri ile güçlü bir antitoksidan olarak kullanılır. 





Bir önceki yazım: Vetiver Yağı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder