14 Nisan 2016 Perşembe

Çitlembik Yağı


Kelime olarak son derece aşina olduğumuz fakat yağ olarak kullanımına çok az rastladığımız bu bitkisel yağ hakkında tüm meraklarınızı gidererek faydalarından ve kullanımından bahsedeceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Çitlembik Yağı

Çitlembik Yağı
Karaağaç familyasından olan çitlembik ılıman iklimlerde yetişen bir çeşit sakız ağacıdır. Bu sakız ağacından yapılan çitlembik yağı ise çoğu rahatsızlığınız için şifa kaynağıdır.

Ülkemizde daha çok Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu bölgesinde yetişen çitlembik ağacının yağı üst solunum yolarından tutun cildinizde oluşan bir çok rahatsızlığın tedavisinde kullanılabilir.Hekimlerin de sık sık önerdiği doğal yağlardan olan çitlembik yağı ile birlikte cildiniz yenilenecek ve daha sağlıklı bir görünüme sahip olacaksınız.

Çitlembik Yağı Faydaları



  • Diğer bir adıyla memengicin olan çitlembik yağının faydaları oldukça fazladır. Solunum yollarında meydana gelen rahatsızlıkların iyileşmesinde ve daha sağlıklı bir vücuda ulaşmanızda oldukça faydalı olan çitlembik yağı düzenli kullanıldığında rahatsızlanmanıza da engel olacaktır. 
  • Balgam söktürücü özelliği ile de sizi rahatlatacak ve buna bağlı olarak öksürüğünüzü keserek ciğerlerinizin rahatlamasına neden olacaktır. Nefes açıcı özelliği ile birlikte daha rahat nefes alışverişi yapacaksınız.
  • Nefes darlığı çeken kişilerin mutlaka kullanması gereken yağlardan olan çitlembik yağı ile birlikte nefes darlığı ve astım gibi problemleriniz tarih olacak ve daha rahat günler sizlerin olacak. 
  • Antiseptik bir özelliğe sahip olan yağ özellikle ergenlik döneminde oluşan ve cilde kötü ve pürüzü bir görünüm kazandıran sivilcelerden ve aknelerden sizi kurtaracak ve daha pürüzsüz bir görünüşe sahip olacaksınız. 
  • Saç diplerinizde oluşan yara ve tahrişlerin de mutlak çözümü çitlembik yağının mucizevi yapısında gizlidir. 
  • Çitlenmbik yağı diğer tüm bitkisel yağlar gibi kansere karşı korunmanız da etkilidir. Mide ve bağırsak sağlığını geliştirmektedir ve böbrek taşlarını daha rahat düşürmenizi sağlar. 
  • Çitlembik yağı ayrıca idrar söktürücü olarak görev yapar ve iştah açıcı olarak kullanılabilir. 

Çitlembik Yağının Saça Faydaları

Etkili faydalarının yanında çitlembik yağı saçlarınıza da faydalıdır. Saçlarınız için kullanımında erken saç beyazlamasını engeller ve saç derisindeki yararların giderilmesinde etkili olarak saç derisi sağlığını korumaktadır. 



Çitlembik Yağı Kullanımı 





Çitlembik yağı tüm bu yararlı etkilerinin yanı sıra ayak terlemesini önleyici bir yapıya da sahiptir. Bununla beraber böbrekte oluşan ve sancılı bir süreç geçirmenize neden olan böbrek kumlarının dökülmesinde de çitlembik yağı mutlak kurtarıcınız olacaktır. Tüm bu sorunlardan kurtulmak için düzenli olarak yağı kullanınız.




Bir önceki yazım   Melisa Yağı  hakkında bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder