18 Nisan 2016 Pazartesi

Palm Yağı

Palm yağı hakkında en çok merak edilen zararları ile ilgilidir. Bizlerde bu bitkisel yağ hakkında sizlere bilgi vererek , bitkisel yağ hakkındaki kaygılarınızı gidermeye çalışacağız. İyi okumalar dileriz. 

Palm Yağı

Palm Yağı
Dünya üzerinde en çok üretilen yağlar arasında ikinci sırada olan palm yağı bilinen bir çok etkisi ile birlikte tüm dünyada kullanılmaktadır. İçerisindeki mineral ve vitaminler ile birlikte cilde ve vücuda olan etkisi oldukça fazla olan palm yağı ile birlikte cilt bakımı yapmakta mümkündür, vücut sağlığınızı korumakta. Kozmetik sektöründe de sıkça kullanılan palm yağına bir çok kozmetik ürününde rastlayabilirsiniz. Cildiniz için olan etkileri ile daha çok ün yapan palm yağı kuru ve yıpranmış ciltlerde son derece etkili bir bitkisel bakım ürünü olarak kullanılıyor. Bunun dışında özellikle çikolata yapımından kullanılan bu yağ , trans yağa dönüşmesi sebebi ile dikkatli kullanılması gerekmektedir. Genelde zararları besin olarak kullanımına uyarılarda bulunsa da her zaman tedbirli olmak gerekmektedir. 

Palm Yağı Faydaları 


Palm yağı ile birlikte cildinizde oluşan yıpranmalar ve yaşlanmalar ortadan kalkıyor ve bu sayede daha parlak bir cilde sahip oluyorsunuz. Cildinizdeki yıpranmış hücreleri onararak ultra yüksek bir bakım yapan palm yağı ile birlikte erken yaşlanma probleminizi de ortadan kaldırıyorsunuz.

Yüzünüzdeki kırışıklıklar artık sizi rahatsız ediyorsa çözümünü palm yağı ile birlikte bulabilirsiniz. İçeriğindeki aromaterapi özelliği ile birlikte erken yaşlanma problemi olan kişilerin bu sorununu düzenli kullanılması durumunda ortadan kaldırıyor ve daha genç bir görünüme sahip olmanızı sağlıyor.
Romatizma sorunu yaşayan kişilerin bu sorundan kurtulmak için ağrıyan bölgeye uygulayacağı palm yağı masajı ile birlikte bu sorundan kurtulacağı ve ağrılarının hafifleyeceği bilinmektedir. Yüksek ateş probleminde de en etkili bitkisel çözüm olan palm yağı ile birlikte ateşiniz normal seviyelere inecektir. 

Palm Yağı Kullanımı 



Makyaj sonrası cildinizi temizlemek için de kimyasal toniklerin yerine palm yağını tonik olarak kullanabilirsiniz. Bu hem cildinizi temizleyecek hem de aynı zamanda bakım yapacaktır. Sindirim sistemi bozukluklarında da oldukça etkili olan palm yağı ile birlikte başta kabızlık sorunu gibi ibr çok problemi ortadan kaldıracaksınız ve daha mutlu bir yaşam süreceksiniz.

Palm Yağı Zararları 



Palm yağı kullanımında dikkat edilmelidir. Nutella markası ile gündeme gelen bu palm yağı, omega 6 barındırmaktadır ve fazla kullanımı ile ciddi hastalıklara neden olmaktadır. Canan Karatay'ında belirtttiği gibi bu etki ayçiçek veya mısır yağında da bulunur ve trans yağ olarak ; kalp-damar ve kolesterole neden olmaktadır. Bundan kaynaklı kullanırken dikkat edilmesi gerekmektedir. 




Bir önceki yazım Mimoza Yağı hakkında bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz. Blog sayfamızda bitkisel yağlar ile ilgili araştırmalar yaparak size en doğru bilgileri vermeye çalışıyoruz. Bizi takip ederek güncel bilgiler elde edebilir ve bitkisel yağların kullanımı ile ilgili bilgiler alabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder