11 Nisan 2016 Pazartesi

Kuşburnu Yağı


Kuşburnu bitkisi hem çay olarak hem de bitkisel bir yağ  kaynağı olarak kullanılmaktadır. Bizlerde bu yazımızda sizlere kuşburnu yağı hakkında bilgiler vereceğiz. Bu yağın faydalarından ve kullanımından bahsedeceğiz. Ayrıca kadınların merak ettiği göz çevresi için kullanımına da değineceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Kuşburnu Yağı 

Kuşburnu Yağı
Kuşburnu yağı, gülün belirli bir çeşitliliği olan Rosa affının tohumlarından gelir. Rubiginosa veya Rosa moschata adı ile bilinmektedir. Soğuk pres özütleme yöntemi yağı tohumlardan ayırır. Hassas yağın, soğukluğu önlemek için serin ve karanlık bir yerde soğutulması veya depolanması gerekir.  Kuşburnunun çekirdeklerinden sağlanan yağ, kozmetik sektöründe kırışıklıkları ve erken yaşlanma durumlarını azaltmak için kullanılır. Kuşburnu yağı özellikle göz ve ağız çevresi kırışıklıklarını gidermek için kullanılır. Kuşburnu yağından yapılan sabun da cilt hücrelerini besliyor ve cildi yeniliyor.

Kuşburnu Yağı Faydaları



  • Kuşburnu yağı yüzünüz için önemli anti-aging avantajları vardır. Süper hafif ve yağsız, yaşlanma karşıtı faydası,  yüksek antioksidan  içeriğinden ve yağın nem seviyesini arttırabilecek ve yaşlanmanın gözle görülebilir belirtilerini azaltabileceği derinin katmanlarına nüfuz etme yeteneğinden gelir.  Kollajen üretimi yaşlandıkça doğal olarak yavaşlar, ancak yüksek C vitamini içeriği sayesinde kuş burnu yağı ciltte kollajen üretimini teşvik eden bir yağdır.  Kimyasallardan ve Botox'dan kaçınmak isteyenlere, C vitamini, A vitamini ve likopenin cildi canlandırıcı özellikleri nedeniyle kuşburnu yağı mükemmel olabilir . Bu, cildin yüzeyini onarmaya ve elastikiyeti geri kazandırmaya daha güvenli bir çözüm sağlar.
  • Güneşin UV ışınları cilde zarar verebilir, bu da yüzlerde yaşlılık lekeleri ve hiperpigmentasyona neden olur . Kuşburnu yağında bulunan antioksidanlar, özellikle de C vitamini ve E vitamini kombinasyonu, güneşle beraber hasara neden olan serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olabilir. Bu antioksidanlar aslında derideki pigmentin aşırı üretimini azaltabilir, bu da ilk etapta düzensiz tonlara ve yaş noktalarına neden olan şeydir. Aynı zamanda bu antioksidanları diyetinize dahil ederek dahili olarak almanıza yardımcı olur.  Kuşburnu çayı bunu yapmanın harika ve kolay bir yoludur. 
  • Kuşburnu yağında bulunan esansiyel yağ asitleri , cildin yenilenmesini teşvik ederek skarlardan kurtulmaya ve çatlakların görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir . Topikal olarak uygulandığında, esansiyel yağ asitleri cildin yumuşatılmasına yardımcı olurken aynı zamanda nemlenmeyi de arttırır. 
  • Kuşburnu yağı ayrıca yumuşatıcı durumu sayesinde egzama vakalarında da yardımcı olabilir, bu da cildi koruyucu bir bariyer oluşturabilirken aynı zamanda da pullanma işlemini yumuşatır.  
  • Kuşburnu, enfeksiyonları tedavi etmeye ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan C vitamininin en iyi bitki kaynaklarından biridir.
  • Bir antioksidan olmanın yanı sıra , kemik ve kas yapısında önemli bir element olan vücuttaki kollajen üretiminden C vitamini sorumludur . C vitamini ayrıca kırmızı kan hücreleri üreten demirin uygun şekilde emilmesine de yardımcı olur. 
  • Artritli insanlar dışarıdan ek olarak içten kuşburnu kullanmaktan da faydalanabilirler. Kuş burnu yağı zengin bir C vitamini kaynağıdır ve inflamatuar enzimlerin ve proteinlerin üretimini inhibe ederek artrit ile ilintili iltihaplanmayı azaltmaktadır. 





Kuşburnu Yağı Kullanımı


Kuşburnu yağı C vitamini açısından da çok zengindir. C vitamini ciltteki lekeleri iyileştirir. Kuşburnu yağı aynı zamanda hiper pigmentasyon gibi belirtilere karşı da mücadele eder, bunların görünümünü azaltır. Ayrıca bir diğer özelliği de tırnakları bir parça kuşburnu yağının içine batırıp o şekilde beklemek de tırnaklara oldukça iyi gelecektir.

Göz Çevresi için Kuşburnu Yağı Kullanımı


E vitamini yağı uygulaması, serbest radikalleri engellemek ve göz altındaki kırışıklıkları önlemek için cildinize derinlemesine nüfuz eder.

  • 1 tatlı kaşığı kuşburnu yağı ile E vitamini yağı ½ çay kaşığı karıştırın.
  • İsteğe bağlı olarak bu karışıma lavanta esansiyel yağı da ekleyebilirsiniz.
  • İyice karıştırdıktan sonra, yüzünüze ve göz altına maskeyi uygulayın.
  • 15-20 dakika kurumaya bırakın ve daha sonra durulayın.



Bir önceki yazım  Kavun Çekirdeği Yağı hakkında bilgi almak için linkimize tıklayabilirsiniz. Blog sayfamızı takip ederek doğal yağların kullanımı hakkında bilgiler alabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder