23 Mart 2016 Çarşamba

Hanımeli Yağı


Bitkisel yağlar arasında kokusu sayesinde esansa ve parfümlerde oldukça fazla kullanılan hanım eli yağının tabiki faydaları bununla sınırlı değildir. Bizler sizlere bu yazımızda hanım eli yağı nedir, ne işe yaramaktadır aktaracağız. İyi okumalar dileriz. 

Hanımeli Yağı Nedir ? 

Hanımeli Yağı
Diğer tüm yağlar gibi oldukça faydalı olan Hanımeli yağı etkisi sayesinde kullanım sonrasında sizi sorununuz ile ilgili son derece rahatlatacak ve tüm problemleri ortadan kaldıracaktır.  Hanımeli  yağı, hanımeli bitkinin parlak turuncu çiçeklerinden elde edilir ve Çin'in geleneksel tıbbi uygulamalarında 1400 yıldan fazla bir süredir kullanılmaktadır. Aktif bileşiklerin zengin konsantrasyonu , antioksidanlar ve uçucu asitler keşfedildikten ve araştırıldıktan sonra dünya çapında bilinen bir yağ haline gelmiştir . 200'den fazla farklı türden hanımeli olsa da, birçoğu benzer kimyasal bileşimlere sahiptir. Bu yağı elde etmek için en iyi bilinen üç çeşit Avrupa hanımeli, Mavi hanımeli ve Japon hanımeli kullanılmaktadır. Bu yağın kullanımı, topikal veya inhalasyon uygulamalarını kapsamakta ve kozmetik ve banyo ürünlerinin yanı sıra masajı da içermektedir. Etkileyici sağlık faydaları yelpazesi, pek çok diğer antioksidanların yanı sıra , kuersetin , C vitamini , potasyum ve diğer kritik besinlerin zengin kaynağıdır. 

Hanımeli Yağı Faydaları

  • Vücudu enfeksiyondan korumak için bağışıklık sistemi sürekli olarak korunmalıdır. Hanımeli yağının sadece birkaç damlasıyla, çeşitli hastalıklara neden olan etkenlerle savaşarak vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilir. Ayrıca bağışıklık sistemini bu patojenlerden olası hasarlardan koruyabilir. Bu esansiyel yağın düzenli kullanımı, ateş, boğaz ağrısı ve öksürüğün hızlı bir şekilde rahatlatılmasını sağlayabilir ve bileşenleri de bağışıklık ile ilgili problemlerin çoğunun yönetilmesine yardımcı olabilir. 
  • Hanımeli  yağı vücuttaki hastalıktan sorumlu birçok farklı patojen türüyle enfeksiyonun önlenmesine yardımcı olan birçok önemli bileşen içerir. Bu antimikrobiyal ve antiviral özellik, mikroorganizmaların büyümesini engellemeye ve ayrıca belirli türlerin tamamen ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. 
  • Hanımeli  yağı, vücuda sakinlik sağlar   çünkü çiçeklerin yağı aromaterapide kullanılabilir ve aynı zamanda bedensel  stresi başarılı bir şekilde aşmak için vücudun çeşitli kısımlarına masaj yapılabilir. Bu etki ayrıca zihinsel keskinliği ve konsantrasyonu iyileştirmeye yardımcı olur. 
  • Yaşamlarının bir noktasında depresyon geçiren çok sayıda kişi vardır ve sonuçta yaşam kalitelerinde önemli bir bozulma söz konusudur. Aromaterapide kullanıldığında, hanımeli yağı  anksiyete ve depresyon semptomlarını hafifletmek için kullanılabilir.
  • Anti-depresan ilaçlar her zaman kolay bir çözüm sunmayabilir ve genellikle yan etkilerle birlikte gelir. Hanımeli yağı da dahil olmak üzere doğal olarak elde edilen esansiyel yağlar, depresif belirtilerin kontrol edilmesine ve ruh halinin stabilize edilmesine yardımcı olmak için alternatif bir tedavi olarak hizmet edebilir. Aromaterapide kullanıldığında, bu yağ beynin depresyon ve anksiyeteyi kontrol eden alanları üzerinde doğrudan bir etkiye sahip olabilir.  
  • Halen diyabet için kesin bir tedavi yoktur, ancak bu sağlık komplosu diyet, ilaç ve hanımeli  yağı gibi doğal olarak elde edilen  yağların kullanımı ile yönetilebilir. Hanımeli  yağı, vücuttaki kan şekeri seviyelerinin düzenlenmesi ve kontrol edilmesi alanında etkilidir, çünkü bileşenleri vücuttaki insülin duyarlılığını geliştirmeye yardımcı olabilir. Diyabetik hastalar, bu  yağı, özellikle zayıflatılmış insülin duyarlılığının bir sonucu olarak bu sağlık komplikasyonunun (diyabet) kötüleşmesini önlemek için benzer özelliklere sahip diğer esans yağları ile birlikte eşlendiklerinde kullanabilmektedirler. 
  • Enfeksiyonların gelişmesini önlemek için ağız ve dişler her zaman sağlıklı tutulmalıdır. Hanımeli  yağı  ağız yıkamasına dahil edilebilir ve yapılabilir. Bu uçucu yağdaki anti-bakteriyel özellikler, bakteri büyümesinin kontrol altında tutulmasını sağlar ve aynı zamanda süreçte de nefesi ferahlatır. Bu  yağ  ayrıca, hızlı ve uygun bir şekilde tedavi edilmeyen diş eti hastalığı, dişeti iltihabına neden olan  diş eti arasında olabilecek herhangi bir bakteriyi yok etmeye yardımcı olabilir ve diş çürümesini de önleyebilir.
  • Sindirim sistemi ve aslında onunla ilişkili tüm  organlar, besinlerin uygun asimilasyonunu ve sağlığın korunmasını sağlamak için iyi bakılmalıdır. Hanımeli yağı sindirim sağlığının korunmasında önemlidir, çünkü enzimatik sekresyonun optimize edilmesini ve sindirim sisteminin yeniden dengelenmesini ve aynı zamanda prosesle ilişkili diğer önemli organları dengeleyebilmektedir.
  • Beslenmeye yardımcı olabileceği sindirim bozuklukları arasında gıda zehirlenmesi sonucu ishal, mide ülseri ve gastrit vardır. Ayrıca sindirim sistemi boyunca yiyeceklerin zamanında taşınmasını sağlar ve hazımsızlığı da azaltır. 
  • Hanımeli  yağı, serbest radikallerin zararlı oksidatif etkisini önlemeye yardımcı olan ve aynı zamanda oksidatif stresin azaltılmasında önemli bir rol oynayan iyi miktarda antioksidan içeren doğal bir yağdır. Hanımeli  yağı aynı zamanda kanserin vücutta gelişmesini engelleyebilir ve ciltte ve yaşlanma belirtilerinde hiperpigmentasyonu azaltabilir. Güneş, yüksek melanosit konsantrasyonu olan bireylerde kanserde önemli bir kaynaktır ve bu yağın uygulanmasını çok daha önemli hale getirir. 
  • Hanımeli  yağı, saçın iyi bakımı için kullanılabilen mükemmel bir seçimdir. Bu uçucu yağ, saç dökülmesinin önlenmesine yardımcı olabilir ve kuru, kırılgan saçlar için nemlendirmeye yardımcı olur. Bu etki, özellikle şampuanlara veya saç kremlerine eklendiğinde, saçlara dokunabilen ve ipeksi bir yumuşaklık hissi verdiği için özellikle belirgindir. Aynı zamanda, daha ince saç dokularına sahipseniz kalın saçlara ulaşmak için saça hacim katar. 
  • Ağrı hoş olmayan bir duyusal deneyimdir, bu da bizim türümüze rağmen hayatta kalmamız için gereklidir. Ağrı genellikle ağrının beynin uygun merkezlerine hissedildiği bölgeden duyusal nöronlar tarafından taşınır. Hanımeli  yağı, vücudun farklı bölgelerine düzenli olarak uygulandığında ağrı kesici olarak etkili olabilir. Zaten mevcut durumu daha da kötüleştirebilecek sentetik ağrı kesicilerin aksine, hanımeli yağı doğal olarak elde edilir ve bu nedenle özellikle etkilenen bölgeye masaj yapıldığında ağrıya neden olabilen iltihabı etkili bir şekilde azaltabilir.

Cilt için Hanımeli Yağı 

Hanımeli  yağı, cilt bakım yönetimi için mükemmel bir seçim haline getiren, antiseptik ve anti-inflamatuar özellikleri içerdiğinden, cilt üzerinde en iyi şekilde çalışabilir. Hanımeli  yağı aynı zamanda deriyi döküntü, egzama, dermatik atrofi ve hatta lekelenme gibi iltihaplı koşullara karşı korumaya yardımcı olabilir . Ayrıca, güneş yakıcıları için birkaçını belirtmek için bir çare olarak hizmet edebilir. Cilt bakımı için bu esansiyel yağın en iyisini elde etmek için, cilt bakım losyonlarına birkaç damla ilave olarak, genel cilt sağlığını iyileştirme hilesi yapılacaktır.



Bir önceki yazımız  Greyfurt Yağı  hakkında bilgi almak için linke tıklamanız yeterlidir. Blog sayfamızı takip ederek bitkisel yağlar hakkında daha fazla bilgi alabilir, faydaları hakkında güncel bilgilere ulaşabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder