25 Mart 2016 Cuma

Çuha Çiçeği Yağı


Çuha Çiçeği  Yağı
Çiçeği oldukça güzel olan ve son derece hoş bir kokuya sahip olan çuha çiçeği yağı sağlık açısından son derece faydalı olmasının yanı sıra cilt üzerinde de kullanım alanına sahiptir. Bizlerde bu güzel kokulu yağımız hakkında size bilgiler vereceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Çuha Çiçeği Yağı Nedir ? 

Çuha çiçeği yağı  , Kuzey Amerika'ya özgü bir bitkinin çiçek tohumlarından yapılır. Bitki geleneksel olarak çürükleri, hemoroidleri, sindirim problemlerini ve boğaz ağrılarını tedavi etmek için kullanılmıştır.İyileşme yararları gama-linolenik asit (GLA) içeriğinden kaynaklanabilir. GLA bitkisel yağlarda bulunan bir omega-6 yağ asitidir.

Çuha çiçeği yağı genellikle bir takviye olarak alınır veya topikal olarak uygulanır.Çuha çiçeği yağının bugün birçok yaygın sağlık durumunun nasıl tedavi edilebileceğini öğrenmek için okumaya devam edin.

Çuha Çiçeği Yağı Yararları 

Ruh hali değişikliklerinizi kan şekeri seviyelerinizi kontrol etmeye kadar bir çok yararı bulunan çuha çiçeği yağının  genel sağlık açısından faydaları arasında aşağıdakiler bulunmaktadır. 

  • Kadınlar yıllardan beri hormonal dengesizliklerini tedavi etmek için çuha çiçeği yağı alıyorlar. Yağdaki omega-6 yağ asitlerinin menopoz ve adet öncesi semptomları (PMS) tedavi etmede yardımcıdır. Bir kadın menopoz veya PMS geçirdiğinde, şişkinlik, meme hassasiyeti, akne veya sinirlilik gibi semptomlar yaşar. Linoleik asit (LA) ve gama-linolenik asit (GLA) gibi omega-6 yağ asitlerinin yeterince alındığından vücuttaki toplam hormon seviyelerini dengelemeye yardımcı olabilir   
  • Çuha çiçeği yağı, doğal olarak kadınların doğurganlığını arttırmak için kullanılabilir. Çuha çiçeği yağı, servikal mukusun kalitesini artırır, bu da onu sperm için çok verimli bir zemin haline getirir. Bu, spermin serviksten serbest dolaşımını kolaylaştırır. 
  • Çuha çiçeği yağı, yaygın semptom ve komplikasyonları önleyerek diyabet hastalarına yardımcı olur.Yağdaki GLA, diyabetik hastaların yaşadığı uyuşma ve karıncalanmayı azaltarak sinir ağrısını hafifletmeye ve sinir hasarını önlemeye yardımcı olur. 
  • Çuha çiçeği yağı düzenli olarak osteoporozdan muzdarip olan hastalarda kırık riskini azaltmaya yardımcı olur. Bu yağ kemik mineral yoğunluğunu arttırır ve kemiklerinizi daha güçlü ve daha sağlıklı hale getirir. 
  • Çuha çiçeği yağı, egzama, sedef hastalığı ve atopik dermatit gibi cilt rahatsızlıkları olan kişiler için değerli bir tedavi seçeneği olduğunu kanıtlamıştır.
  • Bazı çalışmalar, çuha çiçeği yağının obeziteyi yönetmek için oldukça yararlı olduğunu bulmuşken, diğer birkaç çalışma kilo kaybı için bunun önemli yararları olmadığını göstermiştir. 
  • Skleroderma, cildi sert ve kalın yapan bir otoimmün hastalıktır. Bu genellikle bağışıklık sistemimiz en iyi şekilde çalışmadığında gerçekleşir. Bazen, skleroderma kan damarlarının kalınlaşmasına neden olur ve Raynaud'un fenomenine neden olur. Bu fenomeni yaşayan bir kişi, sıcaklık düşüşüne veya stres düzeylerindeki artışa bağlı olarak genellikle parmaklarında ve ayak parmaklarında hissizlik hisseder. Skleroderma ve Raynaud fenomeni için en iyi doğal ilaçlardan biri de çuha çiçeği yağıdır . Yağdaki omega-6 yağ asitlerinin varlığı, parmakları ve ayak parmaklarını ısınarak korur.  
  • Erkekler ve kadınlar saç dökülmeleriyle uğraşırlar ve bazen bu sorunu önlemenin en iyi yolu diyet ya da besin takviyesidir. Hem erkek hem de kadınlarda hormonlar birçok vücut sürecinden sorumludur. Saç söz konusu olduğunda, hormonlar başınızda bulunan saç şeklinin yanı sıra vücudunuzun geri kalanı da dahil olmak üzere önemli bir rol oynar.Özellikle saç dökülmesi için akşam çuha çiçeği kullanımı konusunda çok fazla araştırma yapılmamasına rağmen, yağın deri iltihaplanmasına ve kurulukta iyileşme göstermesinden kaynaklı bu faydaların saç derisinden saça aktarılması ve muhtemelen saç büyümesini ve kalitesini artırmada yardımcı olur. 
  • Çuha çiçeği yağı kolesterol ve kan basıncını düşürerek kalp sağlığını korumada mükemmeldir. Ayrıca kan pıhtılarının prevalansını düşürür, böylece vücudu kalp hastalıkları ve felçten korur.  
  • Alkol almayı bıraktıysanız ve yoksunluk belirtileri yaşıyorsanız, size yardım etmek için çuha çiçeği yağından daha iyi bir şey yoktur. Yağda bulunan GLA, beyinde, alkoliklerin yaşadığı yoksunluk belirtileriyle mücadelede çok etkili olan bir kimyasal olan prostaglandin E'nin üretimine yardımcı olur. Bu kimyasal ayrıca karaciğer ve sinir sisteminin genel işleyişini de destekler.



Çuha Çiçeği Yağı Kullanımı 





İçindeki etken maddeler: gamma linoleik asit, omega 6, omega 9,magnezyum, potasyum'dur. Çuha çiçeği yağı genelde içsel olarak kapsül şeklinde ve önerilen miktarlara göre alınmaktadır. Ayrıca günde yemeklerle birlikte 3 damla şeklinde alınabilir. Diğer yandan topikal olarak da uygulanabilir. 

Çuha Çiçeği Kapsülü Zararları 

Çuha çiçeği yağı, bir yıla kadar kullanıldığında çoğu insan için  güvenlidir. Fakat bazen  mide bulantısı, ishal ve baş ağrısı gibi hafif yan etkilere neden olabilir.  Hamilelik ve emzirme dönemi  Çuha çiçeği yağının alınması gebelik sırasında komplikasyon geçirme riskini artırabilir. Hamileyseniz kullanmayın. Emzirme döneminde çuha çiçeği yağı almak daha güvenli olsa da  önce sağlık uzmanınızla görüşmek en iyisidir.  Çuha çiçeği yağının çürüme ve kanama olasılığını artırabileceği endişesi vardır. Kanama bozukluğunuz varsa kullanmayın.  Çuha çiçeği yağı almanın, bazı insanlarda nöbet geçirme olasılığının yüksek olduğu yönünde bir endişe vardır. Eğer bir nöbet hikayeniz varsa, bunu kullanmaktan kaçının.  Çuha çiçeği yağı ameliyat sırasında veya sonrasında kanama olasılığını artırabilir. Planlanmış bir ameliyattan en az 2 hafta önce kullanmayı bırakın.




Bir önceki makale  Çörek Otu Yağı hakkında bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür eder sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder