31 Mart 2016 Perşembe

Kimyon Yağı

İlginç bir olarak karşımıza çıkan ve kimyon yağı olarak bilinen bu bitkisel yağ saç ve cilt bakımında faydalı olduğu kadar genel sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Bizlerde bu sağlıklı yağ hakkında sizlere gereken bilgiler vereceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Kimyon Yağı

 Kimyon
Yemekler de kullanılan yıllardır bilinen baharat ve yağ çeşidi olan kimyondur. Kimyon yağı ise vücudu uyarıcı etkisi var olup idrarınızı arttırabilmektedir.Yediklerinizin hazmınızı kolaylaştıran kimyon yağı anti bakteriyel özelliği barındırmakla birlikte antitoksik ve antiseptik özelliği de bulunmaktadır.

Siyah Kimyon Yağı 

Siyah kimyon yağı, ranunculus ailesine ( Ranunculaceae ) ait olan siyah kimyon ( Nigella sativa ) bitkisinin tohumlarından yapılır . Siyah kimyon bitkisi güneybatı Asya, Akdeniz ve Afrika'ya özgüdür. Yüzyıllardır, baharat ya da bitkisel ilaç olarak kullanılabilen aromatik ve lezzetli tohumları için yetiştirilmiştir.

Kimyon Yağı Faydaları


  • Romatizma ağrısı olan kişiler ve adele ağrısı bulunan kişilerin tedavisin de kullanılmaktadır. Cilde sürerken tatlı badem yağı gibi taşıyıcı özelliği olan yağlarla karıştırarak cildinize sürebilirsiniz. Ancak bu cilt asla ve asla güneşe maruz kalmamalıdır.
  • Bu yağın sindirim sistemin de bulunan gazları yok ederek ve idrarı da arttırmaktadır. Bulunan ağrılarınızı gidermesin de etki eden bu yağ migren ağrılarını ve baş ağrılarını da iyileştirmektedir. İsterseniz de yemekleriniz de bu yağı baharat biçimin de kullanılmaktadır.
  • Kimyon yağı, bakterilerin neden olduğu diyare ve kolera tedavisinde kullanılabilecek iyi bir bakterisittir . Ayrıca, kolon , mide , bağırsak ve idrar yolundakiler gibi iç bakteriyel enfeksiyonların yanı sıra deri , kulaklar , gözler ve yaralardaki dış enfeksiyonları tedavi edebilir .
  • Kimyon yağı güçlü karminatif özelliklere sahiptir ve bağırsaklardaki gazları etkili bir şekilde uzaklaştırır. Ayrıca daha fazla gaz oluşumunu da önler.
  • Kimyon yağı hem sıklık hem de miktar olarak idrara çıkmayı arttırır . Bu önemli gelmese desağlık için çok yararlı olabilir. Yağlar idrar hacminin % 4 kadar vücuttan kaybolur. Bu nedenle, ne kadar çok idrar yaparsanız , o kadar çok yağ kaybedersiniz. İdrar yapma ayrıca sindirimi artırır ve gazın oluşmasını engeller. Vücuttaki fazla suyu temizler ve şişmeyi azaltır . En büyük katkısı, toksinleri vücuttan uzaklaştırmaya yardımcı olmasıdır . 
  • Kimyon yağının antiseptik özellikleri dış ve iç  yaraları temiz tutmanıza yardımcı olmaktadır. 
  • Bu yağ çok etkili anti-spazmodik özelliklere sahiptir. Hemen hemen her türlü spazm ve kramplar , konvülsiyonlar, durmaksızın öksürük , ağrı ve kramplar gibi problemler için tedavide kullanılabilir. 
  • Kimyon yağı verimli bir detoksdur. Bazı aşırı hormonlar ve metabolik yan ürünler ve ürik asit, böcek öldürücüler , sentetik renkler ve gübreler gibi gıda yoluyla kan dolaşımına girenler gibi vücut tarafından üretilenler dahil olmak üzere toksinleri giderir . 
  • Kimyon yağı menstruasyon döngüsünü sürdürmeye yardımcı olabilir ve tıkanıklık veren adetleri açabilir. 
  • Kimyon yağı sinirler için iyidir ve konvülsiyonlar, anksiyete ve stres gibi sinir bozukluklarını iyileştirmeye yardımcı olur . 
  • Kimyon yağı kasları , dokuları ve cildin yanı sıra solunum , dolaşım , sinir, sindirim ve boşaltım sistemleri gibi vücudun çeşitli işlevlerini yerine getiren çeşitli tonları uyarır. Bu tonik etki, gençliğinizi uzun süre korumanıza yardımcı olur. 

Kimyon Yağının Cilde Faydaları


  • Siyah kimyon tohumu yağının en çekici yararlarından biri , tıkanmış gözenekleri ve kontrol yağını azaltmasıdır , aynı zamanda kızarıklık ve egzama dahil tahrişleri yatıştırmaya yardımcı olur  antibakteriyel, anti-inflamatuar özellikleri olduğunu kabul eder . Ürünün birkaç damla yüzüne masaj yapın ve sonuçları hızlı bir şekilde görmeyi bekleyebilirsiniz. 
  • 100'den fazla vitamin ve mineral içeren siyah kimyon yağı oldukça besleyicidir . Bunlar arasında cildin nemi tutmasına, elastikiyetini korumasına ve size daha hızlı yaşlanan zarar veren serbest radikallerle savaşmasına yardımcı olan A, B ve C vitaminleri bulunur. 
  • Yaşlanmadan, hormonlardan ve güneşten kaynaklanan hasarlardan koyu cilt lekelerine kadar bir çok noktada yardımcı olur.  Bu, cilt hücrelerini yenilemek için işbirliği yapan A vitamini, amino asitler ve yağ asitleri sayesinde zaman içinde bu renk bozulmasının görünümünü azaltmaktadır.  

Kimyon Yağı Nasıl Kullanılır ?





Sindirimi kolaylaştıran bu yağ sinir sistemini de düzenlemekle birlikte adele sistemini de buhar terapisi gibi uygulamalar ile bu sistemlere etkili olmaktadır. Bu yağı ise asla hamilelik dönemin de gerek cilde gerek ise vücuda herhangi bir yolla girmemesi gerekmektedir. Kimyon yağı genel olarak vücuda ve ağrılara iyi gelmektedir.


Siyah Kimyon Yağı Nasıl Kullanılır ? 


Yeni başlayanlar için, siyah kimyon yağı topikal olarak kullanılabilir, ancak her zaman hindistan cevizi veya badem yağı gibi bir taşıyıcı yağın birkaç çay kaşığı ile seyreltildiğinden emin olun . Seyreltildikten sonra, antibakteriyel ve anti-inflamatuar özellikleri sayesinde akne ve egzama gibi yaygın cilt sorunlarına yardımcı olabilir. Bazı insanlar ayrıca sedef hastalığı ve rosacea için yararlı bulmaktadır.



Bir önceki yazım  Keten Tohumu Yağı hakkında bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder