23 Mart 2016 Çarşamba

Çam Terebentin


Çam TerebentinÇam terebentin hakkında hazırladığımız yazımızda genelde saç bakımında kullanılan ve şampuanlar içerisinde öz olarak da kullanılan bu bitkinin hem yağının hem kendisinin saç faydalarından ve kullanımından bahsedeceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Çam Terebentin Nedir ? 

Terpantin çam ağaçlarından çam reçinesi damıtılarak yapılır. Terebentin antiseptik, ısınma ve  günlük kas ağrıları için iyidir. Çam  terebentin  yağı, bir solvent olarak bilinir, bu yüksek kaliteli çam reçinesi yağı, terapötik özelliklere sahiptir. Bu bitkisel yağımız son derece güçlü ve dikkatli kullanılmalıdır.

Çam Terebentin Saç 


Çam terebentin saç bakımı konusunda üstün bir kullanım sağlayarak saçınızın dökülmesini gözle görülür derece önler ve saç uzaması konusunda oldukça etkili bir yapıya sahiptir.Saçı besleyen yapısı başınızda azalan saç bölgelerini onarır ve yeniden saç çımasını sağlar. Bu uygulama bir çok kullanıcı tarafından oldukça olumlu bir sonuçla yapılmış olup çok fazla tavsiye edilir.   Çam terebentin yağının faydası sadece saça değildir. Sağlığa da oldukça faydalı olan bu yağı bir bardak ılık suyun içerisine bir ya da iki damla ekleyerek içmeniz dahilinde bir çok sağlık probleminize çözüm olacaktır.

Çam Terebentin'in  Faydaları 


Çam terebentin  yağının sağlık yararları, antibakteriyel , analjezik, diüretik, enerji verici , antiseptik ve aromatik özelliklerine bağlanır. Aşağıda, çam esansiyel yağının sağlık faydaları açıklanmaktadır;

  • Çam terebentin   yağının en önemli sağlık yararlarından biri, çeşitli cilt sorunlarının tedavisinde rol oynar. Dermatologlar sıklıkla bu yağı sedef, kaşıntı, sivilce, egzama, deri hastalıkları, zayıf deri, uyuz, yara ve pire tedavisi için reçete ederler. Size dengeli, pürüzsüz, yenilenmiş ve parlak bir cilt verir ve aynı zamanda cildinizde olumsuz bir etkisi olan serbest radikaller için bir antioksidan görevi de görebilir.  
  • Çam terebentin  yağı ayrıca büyüleyici bir öze sahiptir ve kozmetiklere tatlı bir koku verir. Parfüm ve kokulu ürünler yapmak için de kullanılır. Ayrıca, çam terebentin  yağı bitleri saçtan çıkarabilir ve yaygın olarak masaj ve banyo yağı olarak kullanılır . Bu yüzden çam yağını şampuanların bir parçası ve hatta temizlik ürünleri olarak görüyorsunuz.  
  • Çam terebentin  yağı da metabolizmayı artırır ve aktivite seviyenizi artırır. Bağırsak problemlerini tedavi etme kabiliyeti nedeniyle vücudu temizlemede de yararlıdır . Doğada idrar söktürücüdür ve idrar yoluyla vücudunuzdaki fazla suyu gidermeye yardımcı olur.   İdrarın sıklığını ve miktarını uyararak, vücudunuzdan daha fazla ürik asit, aşırı su, tuz ve yağları ortadan kaldırırsınız . Ayrıca böbrekleri sağlıklı tutar, çünkü toksinleri bir kereden fazla filtrelemelerine gerek yoktur. Çam terebentin  yağı da gıda zehirlenmesi durumunda kullanılır, çünkü vücudu işlemeye teşvik eder ve ayrıca idrar yoluyla toksinleri daha hızlı bir şekilde ortadan kaldırır.  
  • Çam terebentin yağı analjezik olarak kabul edilir ve bu nedenle eklem ağrısı, artrit ve romatizmal rahatsızlıklardan muzdarip insanlar için iyi bir ilaçtır . Bir analjezik olmasının yanı sıra, aynı zamanda bir anti- enflamatuar ajandır , yani etkilenen bölgelerin iltihaplanma ve kızarıklığını azaltır, aynı zamanda ağrıyı ortadan kaldırır.   
  • Çam terebentin yağının sağlık yararları arasında bazı duygusal faydalar da vardır. Enerjik bir his yaratır ve herhangi bir kaynaktan gelen zihinsel stresi gidermek için etkilidir .  
  • Çam terebentin   yağının antioksidan kapasitesiyle serbest radikalleri nötralize etme yeteneği  de göz sağlığını olumlu yönde etkilemektedir. Maküla dejenerasyonu, kataraktlar ve diğer bazı görme ile ilişkili durumlar, sistemimizde hücrelerimizin bozulmasına neden olan serbest radikallerin varlığına bağlıdır. Çam terebentin yağı, göz sağlığını iyileştirmek ve doğal, yaşa bağlı başarısızlıktan korumakla bağlantılıdır.  
  • Çam yağı, idrar yolu enfeksiyonları dahil olmak üzere çeşitli enfeksiyonlar için doğal bir ilaçtır. Bu koruyucu özellik, antibakteriyel bileşenlerine bir kez daha bağlıdır   
  • Çam terebentin  yağı antiseptiktir ve mantar rahatsızlığını tedavi etmek için düzenli olarak kullanılır . Bu sadece antiseptik özelliklerinden değil aynı zamanda anti-mantar özelliklerinden kaynaklanmaktadır.  
  • Çam terebentin yağı solunum problemlerini tedavi etmek için çok yararlıdır ve genellikle soğuk algınlığı ve öksürük için bir ilaç olarak kullanılır. Bunun nedeni, balgam söktürücü olarak yetenekleridir  ,  yani balgam ve mukusun solunum yollarından arındırılması ve ortadan kaldırılmasını kolaylaştırır. 
  • Solunum sistemindeki birikme miktarını azaltarak, vücudunuz ilk enfeksiyonla daha hızlı mücadele edebilir ve iyileşme sürenizi azaltabilir.
  • Çam esansiyel yağı enflamasyonu azaltmaya yönelik büyük safra kesesi ve insidansını safra taşı . Çam yağı da hoş kokulu aroması nedeniyle birçok ev ürününe eklenir. Bunlar arasında oda spreyleri, uçucu sıvılar ve oda spreyleri sayılabilir.

Çam Terebentin Yağının Saça Faydaları 


Çam yağı proteinler ve E vitamini bakımından zengindir. Bildiğiniz gibi, E vitamininin daha fazla saç büyümesi için teşvik edici ve koruyucu bir vitamin olduğu kanıtlanmıştır. Ayrıca saç derisini temiz tutar ve kepek sorununuzu çözer. Çam terebentin içerisinde bulunan selenyum ve omega 3 yağ asitleri, saç derisinin daha güçlü ve sağlıklı olmasını sağlar.

Çam Terebentin Saç Çıkarır mı ?

Çam terebentin ayrıca yağı saç dökülmesini ve saçın inceltilmesini tedavi etmek için iyidir. Çam terebentin içinde bulunan çinko, biyotin ve B6 Vitamini saç dökülmesini önleyebilir. Yani, güçlü, kalın ve sağlıklı saçlar istiyorsanız düzenli olarak çam terebentin yağı kullanın. Aynı zamanda zengin protein kaynaklarıdır ve bu saçların zarar görmesini engellemek için iyidir. Ayrıca saçı sağlıklı, güçlü ve parlak tutmaya yardımcı olur.

Çam Terebentin  Yağının Zararları

Çam terebentin   yağının iç tüketimi tehlikeli olabilir, çünkü böbrek hasarı olasılığı vardır. Ayrıca böbrek rahatsızlığı olan kişilere verilmemelidir. Ayrıca, çam terebentin   yağı son derece hassas cilt üzerinde tahrişe neden olabilir, bu nedenle sadece seyreltilmiş bir formda kullanılmalıdır. Çocuklar ve yaşlılara, hipertansiyon ve tahrişe neden olabileceğinden, çam terebentin    yağı verilmemelidir .

Normalde, çam terebentin   yağı buhar damıtma kullanılarak elde edilir. Taze dallar ve iğneler çoğu zaman yağı çıkarmak için kullanılır. Çam kozalakları da yağ  elde etmek için birçok üretici tarafından kullanılır ve çam ağaçları doğada çok bol olduğu için, yağ çok ucuz ve yaygın olarak kullanılabilir.



Bir önceki yazım At Kestanesi Yağı hakkında bilgi almak için linkimize tıklamanız yeterlidir. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür eder sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder