25 Mart 2016 Cuma

Babassu Yağı


Tropikal bölgelerden elde edilen ve son derece sağlıklı olan babassu yağı hakkında hazırladığımız yazımızda  bu yağın faydalarından ve kullanımından bahsedeceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Babassu Yağı Nedir? 

Babassu Yağı
Babassu yağı, aynı adı taşıyan bir Güney Amerika palmiye bitkisinden elde edilir ve bu besleyici-yoğun yağ, tohumlardan soğuk presleme yöntemi ile çıkarılabilir . Bilimsel olarak Attalea speciosa  olarak bilinen bu palmiye ağacından gelen yağ, yaklaşık% 70 oranında yağ içeren benzersiz kimyasal bileşimi nedeniyle çok aranır.

Babassu yağı genellikle bir yemek yağı olarak kullanılır ve hindistancevizi yağına kimyasal bileşim açısından oldukça benzerdir . Aslında, babassu yağının bazı yönleri , daha hafif olması, daha hızlı emilimi ve daha az belirgin lezzeti gibi hindistan cevizi yağından daha da üstün kılar ve daha da çok yönlü hale getirir. Bu bitkisel yağ genellikle soluk sarı renktedir ve özellikle Güney Amerika'da olmak üzere birçok ülkede doğal sağlık depoları  mevcuttur. Bu yağın birçok yararı, esas olarak laurik, stearik, miristik, oleik ve palmitik asitler ve aynı zamanda vitamin E ve diğer çeşitli antioksidanlar dahil olmak üzere yağ içeriğine atfedilmektedir. 

Babassu Yağı Faydaları

  • Cildiniz pürüzlü olduğunda ve hızlı etkili bir çözüme ulaştığınız zaman, babassu yağı işe yaramaz. Bu doğal yağın düşük erime noktası, doğrudan cildinize erimesi gerektiği anlamına gelir, bunun yerine hindistan cevizi yağının sık sık yerine kullanılmaktadır ve cildinizin yumuşak ve pürüzsüz görünmesini sağlar.  
  • Sık sık, hindistan cevizi yağı uyguladıktan sonra cildinizde kalın ve ağır hisseder. Babassu yağı ile bu kadar olmaz- bu hafif yağ, saçlarınızda bile fazladan parlamadan saçınızda nemli bir etki bırakabilir.  
  • Doğal nemlendirici  için babassu yağı mükemmel bir seçimdir ve tutarlı kullanım daha az kırılmaya ve daha az bölünmüş saç uçlarına neden olacaktır. Düzenli yumuşatıcınıza birkaç damla eklemeniz yeterlidir.  
  • Sıcak babassu yağı saçınızın köklerine masaj yaparken ideal bir saç derisi tedavisidir ve hindistan cevizi yağı gibi aşırı derecede ağır hissetmez. Hepsinden iyisi, babassu yağı saç derisi pulları ve kepeği için mükemmel bir tedavidir. 
  • Babassu yağındaki yüksek E vitamini içeriği, cilt ve tırnaklar için oldukça besleyici olduğu anlamına gelir. Parmak uçlarınızı ıslatın, tırnaklarınızı güçlendirirken aynı zamanda tırnaklarınızı da yumuşatabilir ve parmaklarınızı daha taze ve daha genç görünmeye bırakabilirsiniz. 
  • Hindistan cevizi yağı ağır bir doğal kokuya sahip olsa da, babassu yağı neredeyse kokusuzdur, yani en sevdiğiniz koku ile kişiselleştirilmiş güzellik ürünleri yaratmak için esansiyel yağlarla iyi karışır. Babassu yağını diğer taşıyıcı yağlarla karıştırmak, çok fazla fayda sağlayabilir.
  • Doğal olarak çok hafif olduğu için, bu doğal yağ, çoğu zaman hindistan cevizi yağı gibi gözeneklerinizi tıkamayacaktır. Doğal olarak sivilcelere ya da yağlı bir cilde sahipseniz, bu önemli bir özelliktir. Babassu yağı cildinize hızla emilir ve yağlı bir görünüme veya istenmeyen bir aralığa yol açmadan yumuşatır.  
  • Babassu yağının ana bileşeni olan lorik asit, doğal olarak anti-enflamatuardır ve sizi rahatsız eden döküntüleri, yanıkları,   böcek ısırıklarını hafifletmeye yardımcı olacaktır. Antioksidanların ve E vitamininin yüksek bileşimi, aynı zamanda, sıklıkla kansere ve erken yaşlanmaya neden olan vücuttaki iltihap ve serbest radikallerle mücadeleye yardımcı olabilir. 
  • Babassu yağının antimikrobiyal özellikleri, cilt hücresi yenilenmesi için büyük bir fark yaratabileceği anlamına gelir, bu da onu sığ kesimler, çatlamış dudaklar için ideal hale getirir.  
  • Dışarısı sıcak ve yapışkan olduğunda kimse losyon kullanmayı sevmez. Neyse ki, babassu yağı cildinize doğal bir şekilde soğutmaktadır ve bunu yaptığınız anda yenilenmiş hissetmenizi sağlayacaktır. Aloe vera gibi, babassu yağı da güneş yanığının tedavisi için mükemmel bir kaynaktır. 
  • Sadece cildinizi güzel tutmak için değil, aynı zamanda babassu yağı da ideal bir pişirme yağıdır. Doğal aromalarının hafif olması nedeniyle, babassu yağı, kolesterol seviyenizi geliştirirken, kan şekerini dengeleyerek, enerjinizi artırırken ve metabolizmanızı hızlandırırken, çok çeşitli yiyeceklere dahil olmak için mükemmeldir. Babassu yağı  yemeklerde kullanılmaktadır.
  • İnsanlar için harika olduğu kadar  babassu yağı da evcil hayvanınız için harikalar yaratabilir. İster sindirimlerini iyileştirmek için isterse diş hijyeni  iyileştirmek için kullanın, bu yağ evcil hayvanınızın her zaman en iyi şekilde görünmesini ve hissetmesini sağlamanın doğal bir yoludur.


Bir önceki yazım  Emu Yağı hakkında bilgi alabilirsiniz. Blog sayfamızı takip ederek sağlıklı yağlar hakkında bilgi alabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder